tarmo kirjutas:...vaidleks siin natuke vastu. sportmassaazh võib vabalt olla silumine võrreldes tavalise massaazhiga. sportmassaazhi tehakse õrnemalt kui tavamassaazhi, mingil juhul ei tohi masseerimise ajal valu tunda... samuti peab massöör teadma mismoodi maseerida - kas hoidas lihas toonuses enne võistlust või teha vastupidi lõvdestavat massaazhi...
no ma ei tea, ei hakka nii detailides vaidlema. mina seostan tava massaaziga pigem sellist "silumist", mis minu puhul ei ole efekti andnud. nn "sportmassaaz" on minu puhul mõjunud positiivselt. absoluutselt omaette teema on massaazi ajastamine. kui käiakse masaazi saamas kohas kus ei või kindel olla massööri spetsiifilistes erialastes teadmistes (st masseerida osatakse, kuid nt sportlaste treening-võistlus perioodidest tulenevaid nüansse ei teata), siis vahetult enne võistlust ei soovita massaazi minna.
see minu poolt viidatud kodukas on Massaazikooli oma, kus massaazi pakuvad inimesed, kes teistele masseerimist õpetavad. Neil seal oma kutsekategooriad ja puha ning pidev enesetäiendamine. Nt vaatasin, et neil seal tulemas Lauri Rannama juhtiav kaasaegse spordimassaazi kursus jne. Ehk mina olen seni julenud nende taset usaldada ja pole kahetsenud. Võibolla veel seda täiendaks, et minu masaaziprotseduurid on sisaldanud ka alati mingi kujulist venitamist ja muid ebatradistioonilisi masaazivõtteid. Samas ei ole see ka tai massaaz.
aga "Koljade" juurde ie soovita tõesti minna.
head massööri teatakse tavaliselt suhete ja soovituste kaudu.
Välajvõtted lehelt
http://www.massaaz.ee
Klassikaline massaa? - Klassikaline massaa? on kõige traditsioonilisem ja levinum massaa?iliik, mis baseerub rootsi massaa?il. Seda tehakse nii õliga kui ka kuivalt. Vastavalt kliendi soovile ja vajadustele võib teha nii kogu keha massaa?i kui ka erinevatele kehaosadele. Klassikaline massaa? aktiviseerib eelkõige vere- ja lümfiringet, ergutab ainevahetust, vähendab pea- ja lihasevalusid. Massaa?i tulemusel suureneb organismi vastupanuvõime haigustele. Massaa? mõjub lõõgastavalt nii vaimse kui ka füüsilise ülepinge korral.
Spordimassaa? - Spordimassaa? on treeningsüsteemi koostisosa ja seda rakendatakse sportlase füüsilise täisustamise eesmärgil. Massaa? on efektiivne nii võistlusteks ettevalmistumisel kui ka väsimusega võitlemiseks. Spordimassaa? kujutab endast spetsiaalsete võtete kompleksi, mis tõstavad sportlikku töövõimet, valmistavad sportlase ette kestvaks aktiivseks lihastööks ja kiirendavad taastumisprotsesse.
velo clubbers
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Üks mees: "Tapab tempo, mitte rada"
Kivipallur: "Tark teab, tugev teeb trenni!"