Uued joogid nüüd ka Eestis

Mida süüa-juua treeningul ja võistlusel. Kuidas olla nii, et elu ei segaks sporditegemist ja vastupidi.
Vasta
Anti Aasorg
Rattur

Uued joogid nüüd ka Eestis

Postitus Postitas Anti Aasorg » 18. 06. 2003. 10:12

Heip
Tallinnas, Ahtri 12 avatud uus toidulisandite kauplus. Toome maale soome suurimat FAST toidulisandeid. Esindatud jõi-ja kesvusalad.
Hetkel hititooteks kestvusaldele Carbo 1 ja Viargod.
Vitargot(+L-Carnitini) soovitab soojalt Lauri Aus
Klubidele allahindlused.
Lisainf http://www.fast.ee

Ray
Rattur

Postitus Postitas Ray » 18. 06. 2003. 10:46

elagu keemia:D

Anti Aasorg
Rattur

Re: keemia

Postitus Postitas Anti Aasorg » 20. 06. 2003. 14:59

Keemia on mitmeti mõistetav. Koolipoisikesele on kõik mis pulbrina keemia. Ise lutib jäätist milles (aspartaami näol) metanol...8-)

Kasutaja avatar
tarmo
Testisõitja

Postitus Postitas tarmo » 20. 06. 2003. 15:13

kas seda vitargot mis suures kotis on, tehakse ainult ilma maitseta variante? kui palju seda kulub ühe liitri joogi valmistamiseks?

Rattur

Postitus Postitas www » 20. 06. 2003. 19:50

Käisin läbi nii robocop.ee, eiselt.ee kui ka fast.ee. Suht raske ja arusaamatu tekst minu jaoks. Ilmselt on jõu ja kiirusalade inimesed keemias tugevamad. Kas keegi on seal kasutatavaid produkte tarbinud ja kui siis milliseid tulemusi on saavutatud. Ei mõtle selle all kohti tiitlivõistlustel vaid enesetunde ja resultaatide suhtelist paranemist. Ise proovisin kolm kuud (Robocopi GP Whey Drink (1200 g) - Tai Kane) taastumise parandamiseks (tuttava aeroobikatreeneri ja treeningkaaslaste soovitusel), enesetunne paranes kuid sportlikele resultaatidele see midagi juurde ei lisanud. Pigem tõstis kaalu ja suurendas lihasmassi. Maanteel on kergem sõita jõudu rohkem kuid mägedes raskem ennast üles vinnata. Nokk kinni saba lahti.... :?:
Igapäevases töös puutun kokku toiduainete tööstusega ning see mida tavatarbijale ette söödetakse puhta ja eestimaise toiduna :lol: sisaldab suht kontrollimatus koguses igasugust keemiat :roll:.

Kasutaja avatar
UrmasL
Testisõitja

Postitus Postitas UrmasL » 20. 06. 2003. 20:02

www kirjutas:Igapäevases töös puutun kokku toiduainete tööstusega ning see mida tavatarbijale ette söödetakse puhta ja eestimaise toiduna :lol: sisaldab suht kontrollimatus koguses igasugust keemiat :roll:.
Offtopic, aga üks tuttav kaubandusala inimene rääkis kuidas meie poodidesse jõuavad ntx juurviljad kus pakendil on kirjas a'la "Eesti memme porgandipõllult". Tegelt lastakse siin pakendid ära trükkida ja saadetakse siis Poolasse, kus ned täis pannakse....

Kasutaja avatar
Ereliukas
Testisõitja

Postitus Postitas Ereliukas » 20. 06. 2003. 20:09

Tegelt lastakse siin pakendid ära trükkida ja saadetakse siis Poolasse, kus ned täis pannakse....[/quote]

Noh siis väikeses kirjas on ka kuskil ikka, et toodetud poolas ja maaletooja on .....külmhoone

Anti Aasorg
Rattur

Poola

Postitus Postitas Anti Aasorg » 01. 07. 2003. 15:25

Meie tooted tulevad siiski Tamperest ja sinna Urheluravinne OY sse jõuavad need otse Rootsi tehasest.
Mis puututab Vitargot siis enam puhtamat süsivesikut on raske toota...
Sa oled kasutanud valet taastusvahendit kestvusalale ei sobi see mida sina jõid...Kui kirjutatakse kõikidele spodialadele siis tavaliselt ei mõelda selle all maratoni vaid harrastaja tasemel palli toksimist jms.
Meil on ratturile pakkuda Vitargo Recovery hind 40 kr pakk-1 kord. Ise olen harrastanud maratoni(nüüd vaid poolmaratoni rahvajooksudel) ja kinnitan, et etem kui Extran.
Toote toimivust võib samuti uurida Lauri Ausilt(kasutab veel meie Glutamiini ja Carnitini(vähendab piimhappe moodustumist treeningul/võistlusel)

Kasutaja avatar
priidik
Rattur

Postitus Postitas priidik » 02. 07. 2003. 09:57

www kirjutas:Käisin läbi nii robocop.ee, eiselt.ee kui ka fast.ee. Suht raske ja arusaamatu tekst minu jaoks. Ilmselt on jõu ja kiirusalade inimesed keemias tugevamad. Kas keegi on seal kasutatavaid produkte tarbinud ja kui siis milliseid tulemusi on saavutatud. Ei mõtle selle all kohti tiitlivõistlustel vaid enesetunde ja resultaatide suhtelist paranemist. Ise proovisin kolm kuud (Robocopi GP Whey Drink (1200 g) - Tai Kane) taastumise parandamiseks (tuttava aeroobikatreeneri ja treeningkaaslaste soovitusel), enesetunne paranes kuid sportlikele resultaatidele see midagi juurde ei lisanud.
Ma olen täiesti erapooletu ja ei ole seotud ühegi pulbrimüüjaga. Tai Kane GP Whey Drink 1200 g (750 EEK) on saanud väga kiitvaid hinnanguid erinevate alade sportlastelt. Ise pole seda tarvitanud kuna tiba kallis. Selles on suurendatud glutamiini (mis on peamine lihasvalk ja hädavajalik lihaste taastumiseks) ja BCAA (branching chain amino acids e. hargneva ahelaga aminohapete) sisaldust. BCAA (leutsiin, isoleutsiin) on asendamatud aminohapped mis esimsetena lähevad treeningu käigus "lagunenud" lihaste taastamiseks. Ise tarvitan Biolabi Champion nr. 8. On odavam (250 EEK purk). Olen võtnud pärast võistlusi ja intensiivseid trenne ning efekt on tõesti olemas - lihas taastub kiiremini ja ei jää nii valusaks. Ei tähelda et lihas oleks jämedamaks läinud.

Hea toode on veel Universali BCAA 2000, kuid ka kirves.

L-karnitiin osaleb rasvade ainevahetuses. Põhimõtteliselt aitab suunata rasvasid energiaproduktsiooniks. Kulturistid kasutavad seda n.ö. rasvapõletajana.

Valkude imendumine on keeruline ja erinevatel toodetel võib olla suur vahe. Kuid süsivesik on süsivesik ja selle imendumine ei ole organismile eriti raske ülesanne (põhimõtteliselt on selleks vaja natuke Na ioone ehk soola). Väita et mõni SV toode on parem kui teine on on jabur. Igasuguseid asju annab pähe määrida. Vitell on kuum sõna aga kui võtta vaevaks ja lugeda mida see toode sisaldab siis on selge et enamuse vitamiinide osas ei kaeta tegelikult päevavajadust. Mõnda vitamiini mida seal väidetakse olevat kindlasti olla ei saa. Mitte keegi ei suuda mind veenda selles et nt. rasvlahustuv vitamiin E on olemas tabletis kus rasvu ei ole.

Kasutaja avatar
priidik
Rattur

Re: Poola

Postitus Postitas priidik » 02. 07. 2003. 10:01

Anti Aasorg kirjutas:Meie tooted tulevad siiski Tamperest ja sinna Urheluravinne OY sse jõuavad need otse Rootsi tehasest.
Ma tunnen ennast alati kindlamalt ostes Skandinaaviamaade toodangut. Üldjuhul on nad väga tugevad tegijad toidulisandite alal. Edu.

Kasutaja avatar
Ermo
Rattur

Postitus Postitas Ermo » 02. 07. 2003. 10:09

.
Viimati muutis Ermo, 08. 03. 2011. 16:01, muudetud 1 kord.
Sõida, aga ära mölise :twisted: .

Kasutaja avatar
priidik
Rattur

Postitus Postitas priidik » 02. 07. 2003. 10:19

Kreatiiniga jah see lugu. Kestvusalade harrastajatele on ta kasutu ja kui ta muud ei tee siis koormab liigselt neere.

Aga ma jäingi mõtlema kas valgupulbreid on mõtet pidevalt võtta. Ma küll iga päev ei võta. Kui nii sama maanteel veeremas käin siis ei näe vajadust.

Kasutaja avatar
tarmo
Testisõitja

Postitus Postitas tarmo » 02. 07. 2003. 10:26

ma mõtlesin fasti reco2 ära proovida. käisin kohal ka ja proovisin maitset, sattus banaanimaitseline olema. see küll meeldis.

Kasutaja avatar
Ermo
Rattur

Postitus Postitas Ermo » 02. 07. 2003. 10:35

.
Viimati muutis Ermo, 08. 03. 2011. 16:01, muudetud 1 kord.

Kasutaja avatar
Andrus K
Rattur

Postitus Postitas Andrus K » 02. 07. 2003. 10:35

loe ja imesta. Kas tavalise lobi pealt (pulbreid ei neela) on ka võimalik oma "taset" nt. TEC-i taset (Kõrves koht keskmiselt 450) oluliselt ületada.
Näiteks sõita 200 sisse. Või eeldab see juba niivõrd kõva trenni, et tavaline loodetavasti siiski tervislik ja tasakaalustatud toit ei anna piisavalt ressursse ja tuleb chemical brothers-ite poole pöörduda :?:
Trennis tuleb sõita sama kiirest, kui võistlusel. Või isegi natuke kiiremini!

Kasutaja avatar
tarmo
Testisõitja

Postitus Postitas tarmo » 02. 07. 2003. 10:42

muaddib kirjutas:loe ja imesta. Kas tavalise lobi pealt (pulbreid ei neela) on ka võimalik oma "taset" nt. TEC-i taset (Kõrves koht keskmiselt 450) oluliselt ületada.
Näiteks sõita 200 sisse. Või eeldab see juba niivõrd kõva trenni, et tavaline loodetavasti siiski tervislik ja tasakaalustatud toit ei anna piisavalt ressursse ja tuleb chemical brothers-ite poole pöörduda :?:
ma väidan, et ilma igasuguse lobita on võimalik jõuda peaaegu eliidi kandadele, kui teed asju õieti nagu ermo ütles. edasi lähevad treeningmahud suureks, vaja kiiremini taastuda, et kvaliteetselt treenida ja koormust taluda jne..., siis tulevad toidulisandid appi.
samas jälle mineraalide segu ja vitamiine peaks kõik võtma kes vähegi sõidavad, profülaktika mõttes. tavatoidust vajalikku kogust ei saa, see on fakt.

Kasutaja avatar
priidik
Rattur

Postitus Postitas priidik » 02. 07. 2003. 10:42

Tean et Eesti tippsuusatajad tarvitasid pikka aega (võib-olla ka praegugi) TwinLabi OptiFuel 2-te.

http://www.webvitamins.com/product.aspx ... UELV-3.18P

Eestis seda keegi ei müü, kui just lähiminevikus seda keegi tegema pole hakanud. Toote plussiks on see et ta on küllalt põhjalikult läbi uuritud ja usaldusväärne. Rohkem ma ei kiida teda. Olen nõus Ermo ja Tarmoga et vajadus valgupulbrite järele tekib alles suurte treeningkoormuste puhul. Tippsportlane lihtsalt ei jõua nii palju toitu süüa et need ained vajalikus koguses kätte saada mida ta vajab ja kulutab. Harrastajal kes 3-4x näd trenni teeb ei ole nendest asjadest kasu.

Heh, marjad, õunad ja makaronid - nendes ei ole ju valku.

Eelmisele kirjale veel lisaks et Biolabi Champion 8 sisaldab guaranat,mis on kofeiini allikas. Kes seda ei tea võib teoreetiliselt dopinguküttidele vahele jääda. Kofeiin pole otseselt dopinguaine kuid keelatud on teatud verekontsentratsioon. Valgupulbriga seda kontsi ületada on muidugi raske sest ega seal seda nii palju ikka ei ole. Kunagi arvutasin välja et 80 kg inimene peaks kontsi ületamiseks võtma sisse 400 mg puhast kofeiini (5-6 tassi kohvi). Võtsin siis prooviks 300 mg et mis teeb ja süda läks nii pahaks et anna olla. Lisaks sellele soodustab kofeiin uriini teket nii et pidevalt on vaja käia teatud kohas ja kui vett peale ei joo on oht veepuudusesse jääda, nt. võistlustel.

Kofeiin on veel ergutina sees RedBullis, Battery's jt. sellistes energiajookides, kuid lisaks sellele sisaldavad need tauriini, mis sõltumata kontsist on dopinguaine. Nii et teie kes te võtate enne starti RedBulli võiks süüdistada nii mõneski patus :wink: Aga noh jäägu see omavahele.
Viimati muutis priidik, 02. 07. 2003. 10:46, muudetud 1 kord.

Kasutaja avatar
Ermo
Rattur

Postitus Postitas Ermo » 02. 07. 2003. 10:42

.
Viimati muutis Ermo, 08. 03. 2011. 15:59, muudetud 1 kord.

Kasutaja avatar
Mati
Rattur

Postitus Postitas Mati » 02. 07. 2003. 10:49

Toonitaks siinkohalt just seda, et lisandite võtmine on mõtekas ja tulemustega ka ainult siis kui ka muu trenn on REGULAARNE. Pole sest keemiast kasu kui treeningutes ebakorrapärased pausid sees või mahud suvaliselt kõikuvad.

Ise olen keemiale panustanud minimaalselt - trennis/võistlustes isotooniniline ja energia stuff. Talvel söön polüvitamiine üldise immuunsussüsteemi tugevdamiseks.

Muaddib, usun, et kui hakkaksin korralikult, regulaarselt jne trenni tegema, siis sõidaksin raudselt TEC-il stabiilselt 200 sisse. Elu on näidanud, et perioodidel kus nagu spordimõttes on asjad kulgenud ideaali lähedaselt on tulemused tasapisi kuid märgatavalt paranenud. Tänu laiskusele olen aga samas kukkunud üks hetk sinna "auku" tagasi. Oma osa on ka kogemusel. Keemial esialgu suuremat rolli ei näe.
velo clubbers
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Üks mees: "Tapab tempo, mitte rada"
Kivipallur: "Tark teab, tugev teeb trenni!"

vic
Rattur

Postitus Postitas vic » 02. 07. 2003. 14:19

http://www.cyclingnews.com/news/?id=200 ... jun26news3

ehk siis 1st jaanuarist 2004 kofeiin lubatuks.
veni vidi vici

Kasutaja avatar
indrek
Rattur

Postitus Postitas indrek » 02. 07. 2003. 18:34

muaddibile veel lohutuseks...ise piirdun ka ainult joogipulbri ja sokolaadidega (ärgem ka banaani unusta 8) ). Ei tarvita mingeid lisandeid, ega ka neid vitamiinimoodi asju. Hell ja isegi ei söö korralikult...kuidas kunagi ja mida ette juhtub. Vahest trenni tühja kõhuga, vahest täis jne. Lõunad varieeruvad ka poole päeva ulatuses. Aga tahtsin öelda hoopis seda, et paljalt trenniga pole see kahesaja piir raske. Ise sõitisn enne seda aastat siis, kui isu tuli ja seda mida parajasti viitisisn, kehva ilmaga toas jne. Koht tecil kesk. 350. See aasta võtsin kätte ja hakkasin korralikult sõitma. Mingit põhja ei olnud, olin just sõjaväest hea sööma pealt tulnud :D märtsi kuust hakkasin sõitma, tegin plaani ja olen seda imekombel suutnud tänini järgida. Mõni nädal on muidugi aia taha läinud :oops: Ja seda kõike kooli ja töö kõrvalt. Nüüdseks on 200ja piir ületatud. Ise olen rahul, kuna see oli ka selle aasta eesmärk. (aasta maht 450h, praeguseks läbitud 2400km). Oleks muidugi huvitav teada, et kui nüüd hästi korralikult toituks ja lisandeid tarbiks kas siis oleks juba 100 sees :shock:

Kasutaja avatar
Mati
Rattur

Postitus Postitas Mati » 03. 07. 2003. 09:26

indrek kirjutas:....Oleks muidugi huvitav teada, et kui nüüd hästi korralikult toituks ja lisandeid tarbiks kas siis oleks juba 100 sees :shock:
Selle kohta on olemas teooria, et teatud punktist (varieerub siis personaalselt) edasi, ei pruugi inimese tahe ja treeningkoormus aidata, vaid mängu tuleb anne (mitte naine :) ), olgu see siis looduse poolt antud ideaalsed eeldused või midagi müstilist :) . Antud teooria parimaks näiteks, kes hetkel kohe meelde tuleb on suustaja Meelis Aasmäe, treenib koos Veerpalu ja Maega nagu hull, aga tulemust pole :roll: .
Samas muidugi teatud lisanditega võib ka imesid teha :wink: .
velo clubbers
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."

maakas
Rattur

Postitus Postitas maakas » 12. 07. 2003. 10:35

priidik kirjutas:Tean et Eesti tippsuusatajad tarvitasid pikka aega (võib-olla ka praegugi) TwinLabi OptiFuel 2-te.

http://www.webvitamins.com/product.aspx ... UELV-3.18P

Eestis seda keegi ei müü, kui just lähiminevikus seda keegi tegema pole hakanud. Toote plussiks on see et ta on küllalt põhjalikult läbi uuritud ja usaldusväärne. Rohkem ma ei kiida teda. Olen nõus Ermo ja Tarmoga et vajadus valgupulbrite järele tekib alles suurte treeningkoormuste puhul. Tippsportlane lihtsalt ei jõua nii palju toitu süüa et need ained vajalikus koguses kätte saada mida ta vajab ja kulutab. Harrastajal kes 3-4x näd trenni teeb ei ole nendest asjadest kasu.

Heh, marjad, õunad ja makaronid - nendes ei ole ju valku.

Eelmisele kirjale veel lisaks et Biolabi Champion 8 sisaldab guaranat,mis on kofeiini allikas. Kes seda ei tea võib teoreetiliselt dopinguküttidele vahele jääda. Kofeiin pole otseselt dopinguaine kuid keelatud on teatud verekontsentratsioon. Valgupulbriga seda kontsi ületada on muidugi raske sest ega seal seda nii palju ikka ei ole. Kunagi arvutasin välja et 80 kg inimene peaks kontsi ületamiseks võtma sisse 400 mg puhast kofeiini (5-6 tassi kohvi). Võtsin siis prooviks 300 mg et mis teeb ja süda läks nii pahaks et anna olla. Lisaks sellele soodustab kofeiin uriini teket nii et pidevalt on vaja käia teatud kohas ja kui vett peale ei joo on oht veepuudusesse jääda, nt. võistlustel.

Kofeiin on veel ergutina sees RedBullis, Battery's jt. sellistes energiajookides, kuid lisaks sellele sisaldavad need tauriini, mis sõltumata kontsist on dopinguaine. Nii et teie kes te võtate enne starti RedBulli võiks süüdistada nii mõneski patus :wink: Aga noh jäägu see omavahele.

Lähim koht kust ma Optifuel2 saanud olen on Helsinki Stockman. Olen kasutanud põhiliselt peale pikki ja koormavaid võistluseid ja trenne (mitte jalgrattal). Subjektiivse tunde järgi ütleksin et aitab taastuda. Järgmistel päevadel jaksab samuti veel liikuda. Varem pidi peale 3 tunnist jooksu järgmisel päeval ennast jooksma sundima, peale OF2 tarbimist oli teisel päeval 3 tundi ka veel väga hea tunne. OF2 kasutamisel on sees väike nõks, mida olen kuskilt kuulnud/lugenud. Nimelt tuleb 1 ports ära tarvitada kuni pool tundi peale koormust. Normaalse lõuna peaks peale sööma 1,5-2 tundi peale pingutust.
There are seldom technological solutions to behavioral problems.

Rattur

Postitus Postitas www » 12. 07. 2003. 13:38

Harrastaja trumbiks on vaba aeg. Mingi tasemeni jõuab lõdvalt ilma toidulisandeid ja vitamiine tarbimata. Probleemiks kujuneb pigem enamvähem kohustuslik põhitöö aeg, kus on vaja näidata resultaate, teenida raha. Kui oled eelmine päev kapsauss ninast väljas neli kuni kaks tundi treeninud ei ole sust ka ilma korraliku taastumiseta töölaua taga tegijat. :!: Niimoodi neli kuni viis päeva nädalas :!: :!: .TECil, tartu maratonil jt. rahvaspordi üritustel olen lõdvalt saja sisse sõitnud nii toidulisandeid tarbimata kui ka tarbides. Erilist vahet pole tundnud ning ka resultaadid ei ole selle tõttu väga kõikunud. Küll on lisandeid tarbides pärast tunne parem olnud ning ära on jäänud zombina kontoris ringi liipamine peale rämedamaid sõite :wink: .

suvemees
Rattur

Postitus Postitas suvemees » 16. 07. 2003. 14:40

mati pani õiget teksti..... et nagu enne regulaartrenn ja siis lihv(ained)

mina olen ainult herkulaputru närinud hommikuti... kui võistlused
on olnud, siis olen raatsinud ka Isostari osta... ka treeningutel joogiga
harjumiseks.

Kasutaja avatar
Corrosion
Rattur

Postitus Postitas Corrosion » 16. 07. 2003. 14:47

mida arvata Isostari ja Gatorade pulbritest? Kas neist mingi praktilist kasu ka on?
No Pain No Gain

Kasutaja avatar
Mati
Rattur

Postitus Postitas Mati » 16. 07. 2003. 14:48

Corrosion kirjutas:mida arvata Isostari ja Gatorade pulbritest? Kas neist mingi praktilist kasu ka on?
Proovi ära, palju ei maksa ja saadaval kõikjal :!: Nende pulbrite osas pole pikalt mõtet heietada.
velo clubbers

Kasutaja avatar
Corrosion
Rattur

Postitus Postitas Corrosion » 16. 07. 2003. 14:57

Ma olen praegu mõlemat kasutanud. Täna just matsu pannes kadus mu Rönischi pudel koos Gatoradega ära kuskile metsa :cry:
Aga Gatorade on parema maitsega ja tundub nagu energiat oleks rohkem kui tavalise veega.
No Pain No Gain

Kasutaja avatar
Mati
Rattur

Postitus Postitas Mati » 16. 07. 2003. 15:00

Corrosion kirjutas:... Aga Gatorade ... tundub nagu energiat oleks rohkem kui tavalise veega.
No see ju ka suht loogiline, muidu poleks mõtet seda soga kurgust alla ajadagi :shock:
velo clubbers

mart2
Rattur

Gatorade

Postitus Postitas mart2 » 17. 07. 2003. 01:44

Eks need joogid s6ltu ka kasutajast. Minule n@iteks Gatorade yldse Eestis ei l@inud - tegin kyll lahjemaid segusid, kuid ikka kiskus maos hapuks. Samas valmisjook ja pulbrisegu USA-s l@heb lahedalt, pole veel kordagi midagi tundnud ! :shock: Kas Eestis teisest tehasest v6i vana pulber ?

Ise kasutasin p@ris palju Carbococ-i ja mulle meeldis (loodan veel edaspidigi kasutada). Sellel ainult segamisega probleeme, sest m6nikord kipuvad mingid helbed siise j@@ma. Olen kasutanud yle liitrit yhel s6idul ja maos pole tunda andnud.
tuksub-sõidan, tuksub-sõidan, tuksubtuksubtuksub - pean pausi...

Vasta

Mine “Toitumine ja eluviisid”