press kirjutas:Mis geeli puutub, siis eile kuulsin, et A&T Spordis pidid miskid geelid olema, millel käib kork maha nagu Colgate hambapasta tuubil.
AndreK kirjutas:Geeli pudel on lahendus. Kasutan ise juba üle aasta ja olen väga rahul.
Teine lahendus ongi seesama Colgate pastatuubi otsik. Ise olen neid mõned kõrvale pannud ja kui geeli ostan, siis enne võistlust krutin korgi maha ja selle pastaotsiku sinna otsa (viimane küll eeldab veidi käsitööd, sest geelipaki avaust tuleb veidi noaga lühemaks lõigata). Nii palju offtopicut.
Annelile aga soovitus, et ei maksa väga selle söögi-joogi teemaga üle pingutada - võta rahulikult. Söögi osas mingit erilist dieeti pole vist vaja pidada - tavaline tervislik menüü (juur- ja puuviljad, pudrud, mitte liiga palju rasvast, võistluseelsetel päevadel veidi enam juua ja süsivesikuid tarbida jms). Võistluse ajal ei soovita juua puhast vett, sest higistades kaotad koos higiga palju mineraale ja puhta vee joomine uhub neid veel enam välja (tulemuseks krambid ja muud tervisehädad). Fakt on aga see, et kui tahad aina paremaid tulemusi siis pead paremini treenima. Esimestel treeninguaastatel tähendab see, et pead rohkem treenima (maht üsna suur, koormus väike), mida aeg edasi, seda targemalt ja efektiivsemalt pead treenima.
Minu soovitus on, et sõidu ajal (nii trennis kui võistlusel) võiks midagi särgitaskus ikkagi olla (banaan või batoon või mingit geeli, mille mõju ja sobivust oled trennis katsetanud). Teinekord tuleb nõrkusehetk väga ootamatult ja siis on väga kosutav midagi põske pista.
PS. Kui sa peaksid Frieli "piiblit" lugema, siis ära heitu kui esimesel korral mitte midagi aru ei saa ja pilt väga segane tundub. Mul hakkas see asi klaaruma alles peale kolmandat lugemist

PPS. Spordiarsti juures (või läbi perearsti südamearsti juures) käik ja koormustesti tegemine on äärmiselt soovitatav!