1. leht 1-st
valgujook
Postitatud: 05. 11. 2007. 13:50
Postitas rajko
Kuna alati ei ole võimalik kohe peale trenni minna koju potsikutest keemiat sisse ajama, siis sellest lähtuvalt tekkis küsimus.
Kui ma segan kokku valgupulbrist joogi ntx piimaga, siis kas on mingi aeg mil ma selle ära pean jooma. Et näiteks hommikul segan pudelisse kokku ja õhtul peale trenni joon ära. Või läheb ta mingi aja pärast enne "hapuks". Osadel spordijookidel on pakil kirjas et näiteks 24 tunniga ära tarbida valmis jook. Kuidas proteiini joogiga on?
Postitatud: 05. 11. 2007. 14:11
Postitas KaupoR
Mälu järgi peaks igal proteiinipakil olema kirjas, et tarvitada kohe peale joogi valmis segamist. Mina olen selle lahendanud seni nii, et nt. jõusaali olen võtnud kaasa joogianuma koos pulbriga ja siis kohapeal lasen peale trenni vett sisse, segan ja korras. Piimaga pole viitsinud jännata kuigi seda müüakse ju ka 0,5l pakkides, mida saab kaasa võtta. Kui treeningsali kraanivett ei usalda, siis võid ju vee eeraldi pudeliga kaasa võtta.
Postitatud: 05. 11. 2007. 14:15
Postitas Gunnar
Sama siin, et miks peab selleks koju minema? Samas kui küsimus selles, et piimaga teha, siis ega sa seda ka ju sel juhul juba piimast tingituna kuskil pikalt soojas ei hoia.
Aga muidu, loe paki pealt õpeetust, mis muud.
Postitatud: 05. 11. 2007. 14:44
Postitas rajko
sellepärast küsisingi et pakil pole selle kohta midagi kirjas, et kui kiirelt tuleb ära tarbida. Ilmselt tuleb hakata siis jah veega tegema kohapeal, kuigi piimaga on parem.
Postitatud: 05. 11. 2007. 15:21
Postitas Villem T
Saad ju külma piima termosega võtta.
Postitatud: 06. 11. 2007. 14:07
Postitas tarmo
rajko kirjutas:sellepärast küsisingi et pakil pole selle kohta midagi kirjas, et kui kiirelt tuleb ära tarbida. Ilmselt tuleb hakata siis jah veega tegema kohapeal, kuigi piimaga on parem.
siin on 2 varianti. kui hommikul piimaga segu valmis teed, siis mässi shaker rätikusse, see töötab termosena. säilib vabalt õhtuni. teine variant on kasutada mingit kõrgpastöriseeritud piima, Milla näiteks.
Postitatud: 06. 11. 2007. 14:30
Postitas rajko
a kui maitse ja säilitamine kõrvale jätta, on üldse vahet kas teha se jook piimaga või veega?
Postitatud: 06. 11. 2007. 15:09
Postitas Gunnar
tarmo kirjutas:
siin on 2 varianti. kui hommikul piimaga segu valmis teed, siis mässi shaker rätikusse, see töötab termosena. säilib vabalt õhtuni. teine variant on kasutada mingit kõrgpastöriseeritud piima, Milla näiteks.
Samas leidsin pakilt märke - tarbida 10min jooksul pärast sheikimist.
Aga see, kas teha vee, mahla või piimaga - puhtalt maitse asi.
Postitatud: 06. 11. 2007. 22:57
Postitas tarmo
rajko kirjutas:a kui maitse ja säilitamine kõrvale jätta, on üldse vahet kas teha se jook piimaga või veega?
oleneb millisest joogist jutt käib. enamus soovitatakse segada veega, sest muud vedelikud "rikuvad" ära toitainete balansi, mahl sisaldab näiteks palju süsivesikuid jne.., kuid on jooke mida segatakse ainult piimaga, mis tagab lisavalgu ja tootjad on sellega arvestanud. xenofit protein näiteks on selline,
Postitatud: 07. 11. 2007. 00:00
Postitas vigurivänt
tarmo kirjutas:kuid on jooke mida segatakse ainult piimaga, mis tagab lisavalgu ja tootjad on sellega arvestanud. xenofit protein näiteks on selline,
Xenofit ei sobigi muuga juua, olen järgi proovinud. Aga piimaga maitseb ülihea, ma pole paremat leidnud. Olen ise ka mõelnud, et mis saab, kui varem ära segada, aga olen ikka eraldi ühes tarinud, šeikeris piim ja purupütt kaasas. Ainult seda 1,5% piima liigub maakohas kuidagi kaootiliselt.Õnneks on tal säilivusaeg suletuna pikk ja saab pikaks ajaks ette varuda. Muidugi maitseb ka teiste piimadega, vahe ju vaid rasva hulgas seal sees.
Postitatud: 07. 11. 2007. 09:14
Postitas rajko
pole se xenofit veega ka eriti jube, täitsa talutav. Varsti saab purk otsa siis tuleks midagi muud vahelduseks proovida.