Hea lugeda siin teiste maratonimuljeid. Katsun nüüd ka oma muljed kirja panna
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
.
Emerilt üks selle maratoni analüüsimise vahend Excelina - Sõbrad, sugulased, tuttavad, klubikaaslased, suured ja väikesed konkurendid, kõik saab ritta panna ja võrrelda, kirjuta ainult perenimi ja nimi.
LINK
Kõigepealt tänud lingi eest päris hea oli enda sõitu selleabil vaadata ja analüüsida.
Niisiis lugu sellest kuidas numbriga 2655 edukalt maraton läbida.
Väike hirm valdas mind enne starti. Pole ju varem sel üritusel osalenud ja nii pikka maad võistlusena sõitnud. Tegin eelnevalt siis kodutööd ja uurisin eelmise aasta tulemusi. Võrdlesin Elioni etappide tulemustega. Kuna Rakveres õnnestus Erikust kiirem olla, vaatamata haamrile mis teisel ringil kaaslaseks oli eesmärgiks kuni 4 tunniga rada läbida ning 1100-1200 sisse sõita. Seega eesmärk oli võetud ja võisin rahulikult oma koha IX stardikoridoris sisse võtta
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
. See, et stardikoridoris liikuma pääsemine aega võtab olin arvestanud. Esimene ehmatus tabas mind siis kui tuli esimene tõus koos poriga, ning ees paistsid vaid rattajalgsimatkajad. Peast käis mõte läbi, et kas tõesti olen sunnitud ka jala liikuma kuna pole ruumi sõita. Samal ajal möödus minust keegi Hawai rattur kes hõikas see ju rattamaraton mitte jalgsimatk
. Haakisin siis end talle sappa ja läkski slaalomiks matkarahva vahel. Enne esimest toidupunkti õnnestus ka kukkuda. Ühel hetkel jäin kahe ratturi vahele, jõudsin veel mõelda, et kumb neist mu nüüd mudasse kaasa haarab, kui olingi vasakpoolse ratturiga külili. Ei old siis midagi püsti ja edasi. Indu andis juurde kümnete kaupa ratturitest möödumine. Kui stardi ja esimese joogipunkti vahel sai ainult mööda kõigist laveeritud siis edaspidi tuli grupp kinni püüda natuke tuules tirri lasta ja siis järgmist jahtima minna. Kõik oli väga hea kuni poolel maal tõdesin, et oma eesmärki ma küll ei saavuta. Hetkeks võttis see tahtmist edasi rassida kuid see läks üle. Peale poole maa läbimist õnnestus ka teist korda kukkuda. Suures sõidutuhinas unustasin kurvi minnes füüsikaseadused takistuse mõju tsentrifugaaljõule ning ühel hetkel ratas oli kadunud istumisealt ning liikusin edasi kukerpalli tehes
. Ajasin aga end rattale uuesti ja edasi. Viimased kilomeetrid tegi raskeks rajaääres olevad finišikaugust tähistavad numbrid. Ei tea miks aga mulle nad mõjusid kehvasti. Sellele vaatamata väntasin aga edasi. Paar kilomeetrit enne lõppu paistis ees olevat päris suur grupp, lisasin aga hoogu juurde ning enne finišit oligi grupi tagumisel otsal särk püksis
. Oleks veelgi neid särke püksi pannud aga finiš tuli ette
. Aeg tuli 40 minutit kehvem kui olin ise lootnud ja kohaks 1555. Järgmiseks aastaks siis jäävad veed tagumise otsa rõõmud olemata
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
. Haamer läks seekord minust mööda. Rakvere kogemustele tuginedes mõtlesin enne kõik oma rajal tarbitava geeli, joogi, söögi läbi, et kuidas kus ja millal tarbida. Rada oli super, üritus, korraldus teenindus 5+. Jalad sai maha pandud vaid kahel kukkumisel kui tuli uuesti rattaselga ronida ning joogipunktides
. Ning kui arvestada seda veel, et rattaga sõitmise tuletasin meelde peale 16 aastast vaheaega alles see aasta aprillis ei tohiks ma paremat tulemust lootagi.
Hea meelega loeks ka q369369, kes paremat stardikohta otsis, kommentaare ja emotsioone sõidu kohta. Nagu aru saan said omale parema stardikoha. Kuidas sealt eespool sõita oli? võrdlesin ka aegasi ja lihtsalt minu egole oleks see küll laastavalt mõjunud kui kõik hordides mööda sõidavad
![Embarassed :oops:](./images/smilies/icon_redface.gif)
.