IV Otepää Rattasõit [TEC] 26.07.2003 [MTB]

Infot ja muljeid võistluste kohta
Foorumi reeglid
Võistluste osaluste müügifoorum asub: viewforum.php?f=152
mart2
Rattur

j6udu

Postitus Postitas mart2 » 26. 07. 2003. 21:54

Soovin k6igile Otep@@l s6itnutele tervist ja kiiret taastumist.
Kuigi ei saanud s6ita, lisaks kaks m@rkust:

1. Kuuma ilmaga kylm ja kylmav@rinad kaasnevad ylekuumenemisega (sageli tulevad enne kuumarabandust) - nii et, j@rgmine kord ettevaatust!

2. Vastus kysimusele v6imalikust ettevalmistusest (kyll jooksmine, aga siiski soovitan) - http://216.240.156.211/training.html
tuksub-sõidan, tuksub-sõidan, tuksubtuksubtuksub - pean pausi...

Kasutaja avatar
Mati
Rattur

Re: j6udu

Postitus Postitas Mati » 26. 07. 2003. 22:10

Oliver kirjutas:
veiko kirjutas:Lõppkokkuvõttes päris omapärane kogemus ja rada oli päris hea. Tõusude summaks näitas mul naca üle 1100m
Mul näitas 580? Mis kell sul on?
See 1100 on tõusude ja laksumiste summa kokku. Minu Ciclosport näitas kogu tõusuks 520 ja laskumiseks 517. See on juba päris kõvanäitja Eesti tingimustes :!:
mart2 kirjutas:...1. Kuuma ilmaga kylm ja kylmav@rinad kaasnevad ylekuumenemisega (sageli tulevad enne kuumarabandust) - nii et, j@rgmine kord ettevaatust!
Tahtsin just ise sama märkust teha. Samas on need "külmetajad" meil siin kõik nii 100 ja 150 sisse sõitjad, mistõttu väidan, et treenitus päästis Teid tõenäoliselt :wink: .
Viimati muutis Mati, 26. 07. 2003. 22:39, muudetud 1 kord.
velo clubbers
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Üks mees: "Tapab tempo, mitte rada"
Kivipallur: "Tark teab, tugev teeb trenni!"

Kasutaja avatar
veiko
Kolimisspetsialist

Postitus Postitas veiko » 26. 07. 2003. 22:18

Mati kirjutas:See 1100 on tõusude ja laksumiste summa kokku. Minu Ciclosport näitas kogu tõusuks 520 ja laskumiseks 517. See on juba päris kõvanäitja Eesti tingimustes :!:
njahh... õpid kuni elad... tnx info eest. Sama kanget numbrit näitas ka Viru maratonil.

Kasutaja avatar
Mati
Rattur

Postitus Postitas Mati » 26. 07. 2003. 22:38

veiko kirjutas:
Mati kirjutas:See 1100 on tõusude ja laksumiste summa kokku. Minu Ciclosport näitas kogu tõusuks 520 ja laskumiseks 517. See on juba päris kõvanäitja Eesti tingimustes :!:
njahh... õpid kuni elad... tnx info eest. Sama kanget numbrit näitas ka Viru maratonil.
Kuigi Virul e käinud on kant suusast tuttav ja seal on Otepää RMga võrreldes vast see erinevus, et tõusud olid rohkem nagu ühes puntras. Otepääl oli seevastu ühtlasem jaotus ja seega vast rasekm sõita :?:
velo clubbers
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."

Kasutaja avatar
UrmasL
Testisõitja

Postitus Postitas UrmasL » 27. 07. 2003. 00:33

Ray kirjutas: Mingi 15mintsa sõitsin siis tulin ratta pealt maha ja viskasin ratta võssa ja sõit oligi minu jaoks lõppenud. :( Eks püüan Rakkeks taas rajal olla :lol:
Nägin ;))

Ise ei saanud oma sõidult rohkem nõuda. Põhja-eesti mehena kannatasin selle f****ng kekkose kuidagi ära. Head meelt teeb see, et Tehvandi staadionil suutsin ära vajutada kahele Clubbersi mehele. Härra mtb'le ja viimasel sirgel Raul Tammesoole.

Tuska teeb see, et tegelikult oleks võind olla kümmekond kohta eespool. Seal laudteel hakkasin liigselt kikerdama ja käisin rajalt maja. Selle tulemusena tuli kett maha ja jäin sinna jupsima. Muidu olin selle läti tibi (Ivana Eiduka) grupis ja oleks arvatavasti seal lõpuni püsinud.

Kasutaja avatar
erikr
Admin

Re: tulemused

Postitus Postitas erikr » 27. 07. 2003. 09:11

Oliver kirjutas:Kas keegi on tulemusi näinud? Tavaliselt on Erik kuskilt exceli faili välja korjanud (ennem kui espordis protokollid üles riputatakse).
excelis protokolli olen üles pannud kui olen ta gandalfilt mailiga saanud. praegu ka veel pole. olgem kannatlikud.
mis väljakutse? kiirabil ja politseil on väljakutse, minul on töö...
velo.clubbers.ee velo clubbers

Ruve
Rattur

Postitus Postitas Ruve » 27. 07. 2003. 09:24

UrmasL kirjutas:Tuska teeb see, et tegelikult oleks võind olla kümmekond kohta eespool. Seal laudteel hakkasin liigselt kikerdama ja käisin rajalt maja. Selle tulemusena tuli kett maha ja jäin sinna jupsima. Muidu olin selle läti tibi (Ivana Eiduka) grupis ja oleks arvatavasti seal lõpuni püsinud.
peaaegu samad sõnad :? laudteepealt küll maha ei sõitnud,aga täpselt seal läks kett kassetti ja kodarate vahele ja enam välja tulla ei tahtnud :( võtsin ratta õlale ja asfaldile...tubli 3 min. sai seal asfaldil pusitud ennem kui uuesti liikuma sain...ja siis Tarmo Lassega ühes grupis finishini...natuke sai ikka rõõmu ka tunda,tänu eliidi meeste kukkumisele 8,5 km roobastes olin veel 20 km-il esikümnes...rada oli väga hea!,ja piisavalt raske,võrdleks Rakverega 8)

Kasutaja avatar
Mati
Rattur

Postitus Postitas Mati » 27. 07. 2003. 09:50

E-Spordis pildid kah üleval.

Mõni clubber lausa suures plaanis. Lisaks tavapärane ports naisi ja natuke ka Munaka downhilli.
velo clubbers

koomahai
Rattur

Postitus Postitas koomahai » 27. 07. 2003. 10:19

Fotograaf on jah hullult tibisid jahtinud :lol:
Tanel

gandalf
Rattur

Postitus Postitas gandalf » 27. 07. 2003. 10:20

Protokolliga lähe seekord tõesti tsipa kauem, vahepealne finishikoridori ummistus lisas kirjutajatele pisut segadust visuaalse filtri näol :( :) ja video lappamine ning kontroll võtab mõni tund kauem aega. Katsun täna pealelõunal ikka valmis saada.

Vahur

Kasutaja avatar
UrmasL
Testisõitja

Postitus Postitas UrmasL » 27. 07. 2003. 10:32

gandalf kirjutas:vahepealne finishikoridori ummistus lisas kirjutajatele pisut segadust visuaalse filtri näol :( :) ja video lappamine ning kontroll võtab mõni tund kauem aega.
Vahur
Aga on lootust ikka koht protokolli saada selline, mis finishijoone ületamisel oli? Sest see kaamera oli koridori lõpus ja seal oli finishi järjestus juba totaalselt sassis...

gandalf
Rattur

Postitus Postitas gandalf » 27. 07. 2003. 10:51

UrmasL kirjutas:
gandalf kirjutas:vahepealne finishikoridori ummistus lisas kirjutajatele pisut segadust visuaalse filtri näol :( :) ja video lappamine ning kontroll võtab mõni tund kauem aega.
Vahur
Aga on lootust ikka koht protokolli saada selline, mis finishijoone ületamisel oli? Sest see kaamera oli koridori lõpus ja seal oli finishi järjestus juba totaalselt sassis...
ikka, ikka 99% on asi praegugi selge, teistega tuleb 2 kaamerapildi võrdlusega tegeleda :)

maanus
Rattur

Postitus Postitas maanus » 27. 07. 2003. 12:27

Kujutan ette, et kuivemana oleks seal (kekkonen) saanud vähe kiiremini edasi, kuna eile mõne tõusu peale raske jalaga minnes viskas papu alla ringi käima ning sealt tulenevalt ka paar lisa liigutust , mis rütmi sassi ajasid.Muidu ise sõitsin üsangi tagasihoidlikult (võrreldes teiste vce meeste jutu põhjal), kuna silme ees sätendasid eelmise aasta mälestused.Haamrid ja paneelid jäid saamata aga lihtsalt vahepeal jõudu polnud.Nii mööda minnes , et kas mõni clubbers ka selle lauast tõusu ratta seljas võtnud on (no ei saand mitte porist jagu).Huvitav , kas mõni clubbers ikka minust kehvemini ka sõitis (no katkestajaid ei arvesta) .Aeg oli oma kompu järgi 2.24+nibin nabin sekundeid .

Kasutaja avatar
LauriA
Rattur

Postitus Postitas LauriA » 27. 07. 2003. 13:10

Mul oli aeg 2h 42 ringis. Rada ületas kõik ootused - eelmise aasta ja ka selle aasta kirjelduse põhjal arvasin, et on a la Tartu Rattamaraton tagurpidi ja Otepää ümbruses. Kekkose rada oli see, mis mind peedistas... Higi voolas ojadena, särk oli nagu kalts (tavaliselt ei ole rattasärki nii higiseks saanud, et saaks teist välja väänata). Jäin väga rahule.

Aga kuna eliidi aeg tundus olevat enam-vähem sama, mis Kõrves, siis kas võib öelda, et nemad pingutasid ainult nii palju kui vaja (eks selle nädala sündmused mõjutasid ka) või on nende jaoks TECi rajad kõik ühesuguselt rasked/kerged?

Meelika
Rattur

2:30 kanti sõitja

Postitus Postitas Meelika » 27. 07. 2003. 13:36

maanus kirjutas:Huvitav , kas mõni clubbers ikka minust kehvemini ka sõitis (no katkestajaid ei arvesta) .Aeg oli oma kompu järgi 2.24+nibin nabin sekundeid .
Minu aeg oli oma kompuutri põhjal 2.22, aga finishiprotokolli pole muidugi näinud, Haanjas tuli oma kompuutri ja finishiprotokolli vahele 6 minutit vahet minu kahjuks. Väga tahaks näha seda protokolli, kuna mina treenin peamiselt metsas ja asfaldil kiiresti sõitma pole harjunud ja ei taha ka kukkumisega riskida, seega juhtus nii, et alguses asfaldi peal läksid peaaegu kõik minust lahke lauluga mööda, asfaldi lõpuks oli visuaalse vaatluse põhjal minust tagapool ca 10 inimest. Edasise sõidu jooksul läksin paljudest mööda, tahakski teada, kui paljudest :)
Minu meelest oli väga tore rada, kuna tõusu peal võhma jätkub ja metsas on ka sõidetud.

gandalf
Rattur

Postitus Postitas gandalf » 27. 07. 2003. 14:07

maanus
Rattur

Postitus Postitas maanus » 27. 07. 2003. 16:52

Ei, arvan, et siis kui sul oma kompu järgi oli 2.22 ja minul 2.24 siis nägin ma ka sinu selga .Aga aja võtmisest mitte ei saa aru minu kompu ja protokolli vahe oli pea 3 kopikatega.Ja, et veel lugema hakkas ka ju tagant poolt kui stardijoon(see rohkem oma lohutuseks öeldud).Nad panid seal finishi lõpus vist midagi pange või on minu komp sassis.Kui on siis kontrolliks -distantsi pikkus 49,5 km.

Ruve
Rattur

Postitus Postitas Ruve » 27. 07. 2003. 17:05

maanus kirjutas:Nad panid seal finishi lõpus vist midagi pange või on minu komp sassis.Kui on siis kontrolliks -distantsi pikkus 49,5 km.
mul näitas 48,5 km,omateada ei sõitnud kusagilt lühemat teed :lol:

maanus
Rattur

Postitus Postitas maanus » 27. 07. 2003. 17:18

Järeldus-võtsin kõik väliskurvid + veidike ka põõsast.

Oliver
Rattur

Postitus Postitas Oliver » 27. 07. 2003. 17:33

maanus kirjutas:Nad panid seal finishi lõpus vist midagi pange või on minu komp sassis.Kui on siis kontrolliks -distantsi pikkus 49,5 km.
Või tegid toitlustuspunktis 3-minutilise pausi (enamasti kompuutritel siis stopper peatub)? Minul näitas distantsiks 49.2 km (ja paaril tuttaval ka sinna kanti), st. distantsi pikkus on sul õige.
Viimati muutis Oliver, 27. 07. 2003. 21:03, muudetud 1 kord.

Kasutaja avatar
Lauri
Rattur

Postitus Postitas Lauri » 27. 07. 2003. 19:18

need ju nii väikesed distantsi erinevused...ja need võivad olla kompuutri seadest, kummirõhust, kummi kõrgusest jne. ütleme et distants oli ümmarguselt 49 km :)
velo.clubbers.ee

Kasutaja avatar
erikr
Admin

Postitus Postitas erikr » 27. 07. 2003. 20:40

heh, oli minugi aeg 2:23 ,pulsoka järgi küll 2:22:34. kuna polnud 2 nädalat mingit erilist kehalist teinud, rattasõidust rääkimata siis ennustasid tarmo ja AndreK mulle suremist rajal. lubasin nende kiuste mitte surra kuid üsna nutune oli see minek teise rajapoolel. tavaliselt siis olen nn oma koha leidnud ja säilitan oma kohta kuid seekord oli möödujaid veel viimasel asfaldilõigulgi. rada ise viimasepeal. taolist troppimist finisis ei mäleta õuheltki teiselt võistluselt. kui tuleb korraga palju nii pika kui lühikese maa rahvast siis on tulemus nagu otes nägime.
mis väljakutse? kiirabil ja politseil on väljakutse, minul on töö...
velo.clubbers.ee velo clubbers

taavid
Rattur

Postitus Postitas taavid » 27. 07. 2003. 21:16

matkatud sai jällegi :oops: start oli ikkagi liialt kiire. kui kiiresti seal esiotsa mehed sõitsid ka? ja ega kukkumisi polnud?? muidu rada normaalne, ratast raputas nii, et kõik kolises ratta küljes ikka jubedalt :P kui pikk ja lühike maa esimest korda kokku said, panid kaks sõitjat kohe ka matsu, üks muidugi pikalt ja teine lühikeselt maalt... aga muidu vist vähe kukkumisi oli. palavus liiga ei teinud kuidagimoodi. fini?itropp oli loomulikult nõme. diplomil olev koht (kätte sain peale söömist ja ratta autole panemist) on võrreldes praeguse protokolliga ühe võrra parem. ja kui pikalt sõit kekkose rajal oli? kas harimäe tornis ronida sai :D keegi igatahes maasikaid küll korjas raja ääres... ja staadionil oleks pidanud veidi turvama ikkagi, kaks muiduratturit sõitsid täitsa suvalt mulle-teistele rajale risti ette.
Viimati muutis taavid, 28. 07. 2003. 09:09, muudetud 1 kord.

JAN007
Rattur

Postitus Postitas JAN007 » 27. 07. 2003. 21:33

Nonii, kuna ee.hobi.velo-s on haudvaikus, siis kolisin ka mina osaliselt siia yle.
Aga s6idu kohta niipalju, et minu ainuke probleem oli palavus ja kuna olen suur joodik, siis kulus mul 2ra 2 pudelit (~1,5L) vett ja 2 viimases TP-s ka oma 7 morsitopsi. Rada oli paari p2eva jooksul vihma t6ttu kehvemaks muutunud aga mitte midagi hullu. Huvitav oli n2ha, et peale 1. TP-d Kekkose esimesel t6usul olin oma n2gemisulatuses ainuke kes yles v2ntas, see polnud ju yldse nii raske v2hemalt minu arust. Aga minupuhul ju tegu peaaegu kodurajaga :-)

Kasutaja avatar
Rom
Testisõitja

Postitus Postitas Rom » 27. 07. 2003. 21:58

taavid kirjutas:kui kiiresti seal esiotsa mehed sõitsid ka?

keegi igatahes maasikaid küll korjas raja ääres...

kui ees ma nüüd olin aga mingi 50km/h ligi oli asfaltilõik küll, max oli peaaegu 70,

maasikad..... :) vahepeal mingil tõusul lõi jah selline maasika lõhn ninna et kange tahtmine oli teeäärde jääda asja kaema :wink: ,
ja kahes kohas lõi jällegi selline raipehais üles, mis niigi vähest õhku veel vähemaks võttis :x

Kasutaja avatar
Lauri
Rattur

Postitus Postitas Lauri » 27. 07. 2003. 23:06

Max kiirus tuli mul 68 km/h...pääris suur maastiku võistluse kohta. Ma ei kujuta ette, kui seal oma 150 pealises pundis keegi matsu oleks pannud, mis siis oleks saanud...ei taha mõeldagi (üks kiirabi ei oleks küll siis hakkama saanud) Muidu oleks vist veelgi suurem max kiirus tulnud, sest ma sõitsin tagant 12-se hammakaga, sest käiguvahetajal just enne starti keerasin lenksult trossi rohkem pingule ja siis enam kõige alumisele hambale ei vahetanud.

A maasikalõhna ma küll ei tundnud...ja raipe lõhna ka mitte. Ju vist oli nina nii tatti täis või lihtsalt ise niivõrd ähmi täis, et ei pannud tähele. Üldse enamus võistlustel teistega rääkides kuulen igasugu huvitavaid asju, mis teeääres on olnud, aga ise ei ole midagi tähele pannud. Ju ma siis keskendun ainult teele (või sõidan liiga kiiresti :P )
velo.clubbers.ee

Kasutaja avatar
Corrosion
Rattur

Postitus Postitas Corrosion » 27. 07. 2003. 23:26

Max kiirus tuli mul 68 km/h..
kust sellised kiirused välja võluti :shock: Oli siis nii sile asfalt või väga järsk langus :?:
No Pain No Gain

Kirsa
Rattur

Postitus Postitas Kirsa » 27. 07. 2003. 23:31

Enda max 67 km/h - ja seda ma ei saanud muuseas asfaldil vaid kuskil metsas laskumisel. Tõesti jube :).
Ise ka suurt ringi ei vahi sõidu ajal - vahin enamasti otse alla ja ette parema rütmi pärast, aga nina on hea. Keegi oli tõesti kuskile ära surnud - lisaks sõitsin kuskil 35-ndal kilomeetril s***hunnikust läbi ja lehkasin nagu tõhk ;). Ma kohe vaatasin et rahvas hakkas minust kaugele hoidma, osad jäid lausa maha, aga see oli vist siiski luulu.

Kasutaja avatar
Corrosion
Rattur

Postitus Postitas Corrosion » 27. 07. 2003. 23:44

Kirsa kirjutas:Enda max 67 km/h - ja seda ma ei saanud muuseas asfaldil vaid kuskil metsas laskumisel. Tõesti jube :).
Ise ka suurt ringi ei vahi sõidu ajal - vahin enamasti otse alla ja ette parema rütmi pärast, aga nina on hea. Keegi oli tõesti kuskile ära surnud - lisaks sõitsin kuskil 35-ndal kilomeetril s***hunnikust läbi ja lehkasin nagu tõhk ;). Ma kohe vaatasin et rahvas hakkas minust kaugele hoidma, osad jäid lausa maha, aga see oli vist siiski luulu.
Ükskord ka peale trenni vaatan, mis teema on, ketsid ,klotsi vahel oli mingi pa... )haisevad roiskunud heeringa järele :oops: Olin jala vales kohas maha pand, so watch out where u r riding :)
No Pain No Gain

Al
Rattur

Kuidas oma kõvadusest aru saada?

Postitus Postitas Al » 28. 07. 2003. 00:10

Tegin Otepää Maratoni igas minutis lõpetanute arvu kohta graafiku. Peaks aitama enda taset positsioneerida. http://www.hot.ee/heakorter/jaotuvus.gif

spl
Rattur

Postitus Postitas spl » 28. 07. 2003. 07:27

minul max kiirus 71 kmh

Kasutaja avatar
AndreK
hobisportlane

Postitus Postitas AndreK » 28. 07. 2003. 08:15

Minuga juhtus siis seekord selline asi, et peale 1 TP jäime 3 teise selliga esimesest grupist veidi maha. Ja see sell, kes sellel hetkel vedas pani peale 1 TP vasakule (matka rajale) meie muidugi kõik uljalt järgi. Panime nii umbes 4 km (kusjuures sõitsime mööda paljudest raja turvajatest - korraldajatest) keegi midagi ei öelnud. Siis lõpuks lendas mingi Mazda 6ga sell meile järgi ja ütles et me oleme valesti tulnud. Seda, kuhu minema peab ta ei tahtnud öelda, käskis rajalt ära tulla - me pidavat muidu teisi segadusse ajama. Üks meist 4st ärritus sellest ja selle tulemusena oleks tekkinud kaklus . Selle raja venna suhtumisest ma küll aru ei saanud. Miks tema nii ülbelt pidi käituma :?: :roll: . Siis hakkasme tagasi väntama. Lõpuks jõudsin mingisse punkti, kus kõigist võimalikest teeotsadest sõitsid nõutute nägudega võistlejad ringi. Seal ütlesid korraldajad, et siin ekslevad mehe kümnete kauppa. Siis loobusin ja sõitsin Otepääle tagasi. Vaadates finishis tekkivat troppi (umbes 50-80 tegelast) siis tekkisis küll tõsised kahtlused korralduse kvaliteedis. Rakkes panen täiega!!! 8)

Kasutaja avatar
tarmo
Testisõitja

Re: Paar kommentaari

Postitus Postitas tarmo » 28. 07. 2003. 08:39

Oliver kirjutas: 20.-ndal kilomeetril möödus minust ka Grete Treier, mis tegi meele iseäranis kurvaks, sest lootsin naistele enam mitte kaotada. Lõppkokkuvõttes 87 (tahaks ikka 50 peale).
grete hakkab lõpuks ometi vormi jõudma ja sõidab juba seal (36.) kus ta eelmistel aastatel on sõitnud. kui sa oliver tahad 50. kohale sõita, siis tea, et gretele oled sa ette juba kõik võistlused kaotanud :wink:

Oliver
Rattur

Re: Paar kommentaari

Postitus Postitas Oliver » 28. 07. 2003. 09:41

tarmo kirjutas:grete hakkab lõpuks ometi vormi jõudma ja sõidab juba seal (36.) kus ta eelmistel aastatel on sõitnud. kui sa oliver tahad 50. kohale sõita, siis tea, et gretele oled sa ette juba kõik võistlused kaotanud :wink:
Seda nägin isegi, kui protokoll webi pandi.
Ma usun, et kui mõni tugev kergejõutiklanna/suusatajanna 2 nädalat ratast sõidaks, siis ta vajutaks mulle ka lõdvalt ära. Kes on ikka 10 aastat tõsiselt sporti teinud, see on näitajate poolest minust tugevalt üle ja natuke tehnikat on kiirelt omandatav. Mul sai alles aasta täis, millest ka 5 kuud logelesin (ja "parime enne" möödus juba 15 aastat tagasi).

Kuid eesti mees ei jäta jonni, selle aasta eesmärk on 50 ja kui midagi vahele ei tule, siis järgmine aasta pakun naiste arvestuses tugevat konkurentsi ;).

Kasutaja avatar
Priit
Rattur

kustusin ära

Postitus Postitas Priit » 28. 07. 2003. 10:26

Võtan sõidu kokku ühe sõnaga: RASKE :( Palavus kurnas mu täiesti ära, sõitsin kilomeeter kilomeetri haaval, teeninduspunktist teeninduspunkti. Abiks olid veetopsikud, mis teeninduspunktides jaotati, peale igat punkti olin ma ikka päris märg, seda seetõttu et kallasin neid topsikuid hulgaliselt endale pähe. :) Lõpuaeg 2.05 ei tee mind üldse rõõmsaks, sest varasemate sõitude põhjla ja teiste sõitjatega võrreldes olin võimaline sõitma aega vähemalt 1.55, aga näet ei olnud minu päev. Lõpus muidugi tekitas pahameelt finishi tropp, just siis kui olid lõpetanud ja oli tahtmine pikali visata, pidid seisma koos teiste ratturitega suures pundis :( Ja krt need diplomid, 2.02 oli nagu mingi võluaeg, peale seda tuli oodata tükk aega, et uus ports diplomeid juurde tuleks :(
Rada oli aga mõnus, väga mitmekesine :) Mis tähelepaneku mina, nagu ka Gunnargi tegin, oli see et polnud lõpuni jääva tee kilomeetrite märke.

Kasutaja avatar
Alvaro
Rattur

Postitus Postitas Alvaro » 28. 07. 2003. 10:34

Mul vist isegi joppas, ei sõitnudki kuskilt valesti! Kuigi neid sõpru, kes siin veel kirjutanud pole ja eksisid rajaga, oli veel. Meelde tuletades seda, et hästi tähistatud rada on üks olulisemaid asju võistluse juures, pani Otepää ikka kõvasti pange oma korraldusega. Seda, et pudeleid polnud joogipunktis, ei tasu vist mainidagi, sest isegi neid armetuid topse ei viitsitud kätte anda............

Kas see nüüd kellelegi korda läheb või mitte, aga üritan. Minu hea maratonielamuse rikkusid natuke ära sõitjad, kes laskumistel muud ei teinud kui pidurdasid ja lasid vabahooga tirri. Krt sel rajal oli neid kihvte laskumisi oioi kui palju. Asi ei saa olla sõiduoskustes, vaid kusagil peakolba sees, kus vasardab - laskumine=puhkus. Nii ei saa rallit sõita. Laskumistel vabahooga andmine või pidurdamine saab olla normaalne ainult:
1. silmaga on näha ees järsk kurv, kus peab oluliselt hoogu vähendama
2. pinnas on väga ebatasane (heinamaa või palju kive). Siis oleks õigem olla sadulast püsti ja oma jalgadega tagumist amorti mängida. Loomulikult puudub selleks vajadus FS ratastel.
Enamus Otepää raja laskumistest olid aga sirged, kus lõpus polnud mingeid järske kurve. Ja vennad tiristavad ja tiristavad ja mul krt kaks pidurit peal. Pole adrenaliini, pole ajavõitu. Üks põhjus võib olla ka selles, et tulin kõige tagumisest grupist ja ettepoole ei rebinudki välja.....

Rada ise oli ju vinge!!!

nemm
Rattur

Postitus Postitas nemm » 28. 07. 2003. 10:52

Raske ta oli jah. Aga rada oli küll väga hea, järgmine aasta lähen Otepääle raja pärast, korraldamise pärast jätaks küll minemata. Rada kehvasti tähistatud, paar tuttavat panid puusse täiega. Finishis mõtetu tropp, pidi kümme mintsi seisma, oleks vähemalt juuagi antud nagu tavaks(jagatav jook oli otsa saanud!, sõbrad kes eespool olid said kes kaks, kes kolm pudelit). Ööga langesin protokollis veel 13 kohta ka. Ilmselt läks arvesse see järjestus, mida need kaks tädi seal tropi lõpus protokollisid. Korraldajatel peaks juba kogemusi nagu jätkuma...

Kasutaja avatar
Mati
Rattur

Postitus Postitas Mati » 28. 07. 2003. 11:14

Alvaro kirjutas:... Minu hea maratonielamuse rikkusid natuke ära sõitjad, kes laskumistel muud ei teinud kui pidurdasid ja lasid vabahooga tirri...
Ära pahanda sihukese asja pärast, ega kõik ole ühesuguste oskustega ja eks ilm oli ju kah selline, et paljud üritasid laskumisel "puhata". Minust panid sa küll mööda juba enne Käärikut :? nii, et mina sulle vist ette ei jäänd. Ja mis parata, eks seal tagapool sõidetakse nati teisiti jah kui eespool, oled nüüd see eest kogemuse võrra rikkam :wink: :D
velo clubbers

Kasutaja avatar
tarmo
Testisõitja

Postitus Postitas tarmo » 28. 07. 2003. 11:16

Multik kirjutas:Kihutasin siis mäest alla ja nägin, kuidas tee läks kaheks. Et mingit tähistus polnud tegin järelduse, et tuleb minna paremale. Esiteks läksid sinna mingid rattajäljed ja teiseks oli enne seda kohta tulnud Kekkose raja sildist alati paremalt mööduda..
sorry, multik - need olid minu jäljed mis otse panid :oops:
õnneks sain kohe aru, et panin valesti, tõmbasin tagapidurit nagu vanasti erekaga sai tehtud :D ja murdsin end läbi võsa paremale õigele rajale tagasi. minu taga sõitev mikk krull pani omakorda minust veel mööda, aga sai ka mõnekümne meetri pärast õigele rajale tagasi. see koht oli tõesti korraldajate ämber. aga ka ainuke ämber vist. ülejäänuga võis väga rahule jääda - rada oli vägev, vett sai ka lõpus pudeliga, rohkem nagu polnudki midagi vaja. ilm oli nagunii hea.
mis puutub toitlustuspunktidesse, siis nende teenustest olen ammu loobunud. sellistel sõitudel tuleb iseenda peale loota, mitte korraldajatele, olgu see tehtud hästi või halvasti. kui loodad nendele, siis sul on järelikult aega küll ja tulemus pole tähtis. keegi ei keela korraks kinni pidada, laualt tops võtta ja edasi sõita.
kahe isikliku joogipudeliga peaks hakkama saama ka kõige kehvema treenitusega rattur. või äkki on mõnel iva selles, et oled maksnud, siis pead ka juua kindalsti saama :?: :wink:

Kasutaja avatar
Alvaro
Rattur

Postitus Postitas Alvaro » 28. 07. 2003. 11:36

Mati kirjutas: Ära pahanda sihukese asja pärast, ega kõik ole ühesuguste oskustega ja eks ilm oli ju kah selline, et paljud üritasid laskumisel "puhata". Minust panid sa küll mööda juba enne Käärikut :? nii, et mina sulle vist ette ei jäänd. Ja mis parata, eks seal tagapool sõidetakse nati teisiti jah kui eespool, oled nüüd see eest kogemuse võrra rikkam :wink: :D
Ega ma siis kellegi peale näpuga ei näitagi! Aga ma üritan ikkagi vastupidist väita - asi ei ole tihti sõiduoskustes, vaid suhtumises ja viitsimises. Sõiduoskusi ei saa pliks-plaks muuta, aga mingeid sisseharjunud tavasid saab küll.
No üks näide. Sain ühele laskumisele siis nii, et kedagi ees polnud. Selle saja - kahesaja meetrise singli peal tõmbasin vahe eelmise sõitjaga 25 meetrit kinni ja kui kõik see neljane punt ees kukkus järgnenud tõusu peal eest teise hammakaga kruttima, kihutasin sealt suure rauaga täiega üles. Võit tõusu peale lisaks vähemalt 5 seki + hindamatu rahuolu saavutatu üle. Sirgel aga olid enamus nendest sellidest minust kiiremad.... IT`S ALL IN YOUR HEAD!
Mis kogemust sa silmas pidasid - Otepää rada kui tervikut?
Ja muideks ma olen nii tume, et ei saanud tilligi aru, kus kandis ma parajasti rajal olen - Kääriku, Kekkonen, Pühajärve - ainult kekkose raja sildid reetsid natuke tõde!!!

Kasutaja avatar
Lauri T
Rattur

Postitus Postitas Lauri T » 28. 07. 2003. 11:37

Alvaro kirjutas: Kas see nüüd kellelegi korda läheb või mitte, aga üritan. Minu hea maratonielamuse rikkusid natuke ära sõitjad, kes laskumistel muud ei teinud kui pidurdasid ja lasid vabahooga tirri. Krt sel rajal oli neid kihvte laskumisi oioi kui palju. Asi ei saa olla sõiduoskustes, vaid kusagil peakolba sees, kus vasardab - laskumine=puhkus. Nii ei saa rallit sõita.
mina võisin sulle ette jääda küll.. sõitsime suht koos koguaeg.. samas oli mul ka laskumistel keegi ees koguaeg.. ja mina ei näe mingit mõtet asja väga ohtlikuks ajada sellega, et teistel laskumistel seljas sõita.. ei viitsi ennast veel ribadeks kukkuda.. kui Massa seljataga sõidaks, siis kihutaks vast ennastohverdavalt.. aga kui sõidad kohtadele 200 piirimail siis pole mõtet loota, et kõik ees kihutaksid..

mulle jälle käib väga närvidele see, et inimesed ei tea, et mäest üles saab ka rattaga sõita.. või arvavad et joostes on kergem mäge võtta või ei tea mis neil viga on... aga no missa teed.. kui ei meeldi, saa tugevaks ja sõida mööda :)

tuleb välja et ma ka nende õnnelike seas, kes rajal ei eksinud.. eriti tähistust ei vaadanud, sõitsin teiste järgi.. ühes kohas oli hämming, kus läks kruusatee kaheks.. aga sealt sai kah õnneks õigesti mindud. ja krt vähemalt lõpupoole võiks olla sildid, palju lõpuni on.. staadioni äärde jõudes arvasin ka alguses, et rada läheb veel teiselpool staadioni metsa.. aga ei läinud.. ära lõppes.. :(

aga muidu oli rada super.. parim TECi rada minumeelest siiani.. kekkonen väga meeldis.. järgmiseks korraks õpin kiiresti laskuma ka.. ja siis kisan alvaro peale, kui mulle ette jääb :wink: 8)

JAN007
Rattur

Postitus Postitas JAN007 » 28. 07. 2003. 11:39

Kuuldes, et finishis olla veepudeleid jagatud, olen kyll n8rdinud, et ilma j2in, seda oleks h2dasti vaja olnud.
Diplomit mina ei suutnudki k2tte saada, olin l6petanud 2.22 ajaga aga peale s88mist olid saadaval diplomid kuni ajani 1.40. Siis sai mindud koju, k2idud Pyhakal ujumas ja uuesti diplomijahile, ikka aeg 2.06 oli viimane mida n2gin, ootasin oma 10 min veel ja siis loobusin l6plikult.
Raja t2histuses mul kyll s6idu ajal mingeid kahtlusi ei tekkinud, kuigi ausalt8eldes s6itsin Kekkost viimati just eelmisel aastal. Aga ehk kiirematel t2helepanuks v2hem aega jah j22b. Ise ma muidugi oleks t2histuse paremini kyll teinud aga mul ka 12a kogemust rajameistrina yhel yritusel.

Kasutaja avatar
Alvaro
Rattur

Postitus Postitas Alvaro » 28. 07. 2003. 11:40

tarmo kirjutas: kahe isikliku joogipudeliga peaks hakkama saama ka kõige kehvema treenitusega rattur. või äkki on mõnel iva selles, et oled maksnud, siis pead ka juua kindalsti saama :?: :wink:
Ju ma olen siis ülikefas vormis, sest minu kaks 0,75 liitrist olid sõidu lõpuks tühjad, joogitopse läks kaks tükki, lõpus troppis oodates oleks kohe pool liitrit tahtnud sisse kallata. Inimesed on erinevad ja nii ka nende vajadused :wink:

Muideks kefa vormi kohta - ei saa enam isegi aru, mis toimub. Sain seni maratonide kõrgeima pulsi kätte just Otepääl (7 lööki maximumist), mis nagu räägiks heast minekust. Mine võta kinni....

Kasutaja avatar
Lauri T
Rattur

Postitus Postitas Lauri T » 28. 07. 2003. 11:43

Alvaro kirjutas:Muideks kefa vormi kohta - ei saa enam isegi aru, mis toimub. Sain seni maratonide kõrgeima pulsi kätte just Otepääl (7 lööki maximumist), mis nagu räägiks heast minekust. Mine võta kinni....
palavus ajab pulsi kõrgemale juu.. sain ise kah otepäält selle aasta maksimumi..

Kasutaja avatar
Ermo
Rattur

Postitus Postitas Ermo » 28. 07. 2003. 11:47

.
Viimati muutis Ermo, 08. 03. 2011. 16:10, muudetud 1 kord.
Sõida, aga ära mölise :twisted: .

Kasutaja avatar
Alvaro
Rattur

Postitus Postitas Alvaro » 28. 07. 2003. 11:55

Lauri T kirjutas: palavus ajab pulsi kõrgemale juu.. sain ise kah otepäält selle aasta maksimumi..
On ka nii või?? Krt, ma olen jälle rongist maha jäänud....

Ja olge ikka mölarikkamad - ma olen selles osas ka suht tume, et clubberseid ära ei tunne. Kõik näe räägivad "sõitis mööda", "mölises", aga endal pole mul halli haisugi, kes see mees rajal oli?! Järgmine kord võtke siis sabast kinni ja tehke juttu.

Ja veel tõusudest - see tõus peale sügavat veelompi, mis mingi lauda juurde välja jõudis ja kus rafas üleval vaatas - vat see oli alles tõeline maiuspala. Kuskil enne keskpaika läks ikka nii järsuks, et silmad tahtsid välja hüpata, aga andsin ratta seljas edasi. Peaaegu kõik ronisid seal sadulast, mis oli ka üsna loogiline. Ainus 100% jalatõus oli vist see laudtee enne serpentiini.

Kasutaja avatar
Mati
Rattur

Postitus Postitas Mati » 28. 07. 2003. 11:59

Alvaro kirjutas:Mis kogemust sa silmas pidasid - Otepää rada kui tervikut?
Pidasin silmas tagant poolt starti (eeldasin, et sul see kogemus puudus) ja murdmist läbi takistuste allee võiduka lõpu poole. :D
velo clubbers

maanus
Rattur

Postitus Postitas maanus » 28. 07. 2003. 12:01

Et kui palju lohutust pakub teadmine , et ka mina sain veepudelite jagamisest finishis teada nende maas vedelevate pudelite järgi.Aga mul pole laskumiste peal tavaliselt pidureid vaja kasutada v.a. siis kui on selline kuivanud ja rööbastunud laskumine kus esirattas nii mõnigi kord soovib mujale minna kui mina.seal on jah kiirus kõhutunde järgi rohkem aga kiirust panen küll võimalikult juurde kui näen , et veel tõus ka tuleb siis raske jalaga laks ja oledki mäest üle.aga kui ikka haamer on omad löögid teinud siis on ka kerimist ette tulnud.Muide sealt serpentiinlaskumisel(võrguga laskumine vasakule) oli võrgu kõrvalt paremalt ka päris tugevad jäljed, mis nagu lõikasid sinna alla, tea kas mõni pani meelega või kogematta?

Rattur

Postitus Postitas www » 28. 07. 2003. 12:02

Kokkuvõttes rada meeldis, algus oli ainult natuke liiga kiire ja ohtlik. :twisted: Pidin startima mingist neljandast grupist ning etterabelemisega oli tegu. Alles kekkose rajal läks tiba lahedamaks sai sõita omas tempos. Nurisen alguse kohta raja oleks võinud juhtida mööda tartu maratoni alguse heinamaad maanteele, ohutus oleks tunduvalt tõusnud. Praegu ei tahaks ette kujutada mis oleks kuuekümne pealt massikänast saanud. :evil:. Lõpp oli see eest korralik võimalus nii spurtida, tehniliselt kurvi võtta kui ka kiirust arendada. :P Millegi pärast arvasid korraldajad, et rattapesu on üleliigne luksus. :twisted:

Kasutaja avatar
Ermo
Rattur

Postitus Postitas Ermo » 28. 07. 2003. 12:08

.
Viimati muutis Ermo, 08. 03. 2011. 16:09, muudetud 1 kord.
Sõida, aga ära mölise :twisted: .

Vasta

Mine “Eesti võistlused”