Vaadanud nüüd ka veidi pilte, videosid ja meenutades 3:53 grupis läbitehtut, veidi algaja järeldusi (kogenud grupisõitjate jaoks elementaarne):
1. Tõusud ja potentsiaalsed kurvid-pudelikaelad tuleb ennem meelde jätta, vajadusel märkmepaber teibiga lenksu külge. Puhanuna ja õiges positsioonis mäele jõudmine aitab palju vaeva kokku hoida. See kes oma vedamisvahetuse lõpus väsinuna mäe alla jõuab, on ise loll (nagu ma iseendale demonstreerisin).
2. Eriti keskelt või tagantpoolt startides tuleb alguses anda hagu nagu jaksad ja vähegi sobivate puntidega üritada kaasa minna, mitte jääda passima (erand - väldi noorte ja vihaste 55kmh madallennugrupetosid - pole lootustki...). Peale Pangodit on tõenäosus kiirelt tõusva pundi sisse sattuda juba olematu. Tahapoole vajuda jõuab alati. Korraks kinni sõidetud jalg taastub grupis ehk ära, aga olgu jalg nii värske kui tahes, käestlastud gruppi püüda on juba pea võimatu. (ei teinud päris selle tarkuse järgi, järgmine kord proovin).
3. Kui midagi täie hoo pealt maha kukub, siis mõtle ennem kas ikka on vaja peatuda ja tagasi jalutada. Aga ära liiga kaua mõtle, seda pikem tee on jalutada. Grupp on kah siis läinud. Ja järgmine grupp. (check)
4. Grupi vasakus küljes on rohkem ruumi kui paremas. Aga tunne kaarti ja võistluspäeval valitsevat tuulesuunda - mõnel suunal on grupi vasak külg tuulevarjus, mõnel suunal on tuule käes. Eriti loll on eest taha või tagant ette liikuda tuule käes kui on võimalik seda vältida.
5. Kasuta ohutut võimalust joomiseks isegi kui pole janu - mine tea millal tihedas grupis jälle võimalus tuleb...
6. Kui sa üksi jaksad ühest grupist teise sõita, siis on ka see teine grupp kaugeltki liiga aeglane - siis oled sa midagi alguses valesti teinud et üldse nii taga oled. Kui oled omale jõukohases seltskonnas, siis see avantüür on suht võimatu. (8km eraldistart tehtud, tulemus null)
7. Vea kui jaksad aga kui jõudu pole siis pole mõtet grupi peas segadust tekitada. Kui 20kmh enne lõppu avastad üleliigsed jõuvarud või muidu igav hakkab ja grupi tempot tõstma lähed, siis võta seda kui ühiskondlikku kasulikku tööd, ega midagi saavutada enam ei ole ja tagumised lähevad lõpus mööda niikuinii (kah ära tehtud)(PS tervitused neile kes kaasa mängisid tempo tõstmisega, saime alla 4h kohale vähemalt

).
PS see oli mu elu teine pikk TRR ja sellega mu maantee grupisõidukogemus ka piirdub. Sellest ka mu "avastused"