![thumbs up (y)](./images/smilies/thumbs_up.gif)
Sellistele puntidele võiks eri auhinnad olla, et neid ikka järgnevatel aastatel veel rohkem oleks raja ääres.
Minu ees ega taga selliseid ei sõitnud õnneks. Ehk siis pole minu video.onra kirjutas:To: Maskiga rattur.
Sõitsid rahulikult ja siis tuldi sinu ette käega vehkima, kuidagi poolik tõde.
Eelpool viidatud videos on näha ka see (0.27), kuidas ta surub endast vasakul olevat sõitjat, kuigi selleks otsest vajadust ei ole.KaupoR kirjutas:Olin vahetult olukorra lähistel ja mulle tundus, et "saadik" ei saanud õigel ajal karbist välja, et enne järsku parempööret possale end pressida.onra kirjutas:Sõitsid rahulikult ja siis tuldi sinu ette käega vehkima, kuidagi poolik tõde.
Postitee alguses vasakule jäi punt kohalikke Karilatsi pasunatega. Väga vinge ettevõtmine. Kahjuks kogu trassil oli väga vähe rahvast tee ääres. Kui võrrelda eelmise aasta Jõgeva ringiga, siis seal kohtas rahvast ikka rohkemgert99 kirjutas:Ei saa ka mainimata jätta 2 kaasaelajate Punti. Esimene punt jäi sõitjatest vasakule ja olid maru ägedad. Tegid hirmsat lärmi ja meenutasid Tour De France. Igatahes motti andis täiega see melu seal tee ääres. Teine punt jäi paremale, mis koosnes ühest aerutajast, sõudjast ja ratturist kes tallas pedaale puki peal. Väga Lahe, et mõned viitsivad nats vaeva näha.![]()
Sellistele puntidele võiks eri auhinnad olla, et neid ikka järgnevatel aastatel veel rohkem oleks raja ääres.
Tore, et meeldis ja kui veel pisut abi ka oli, siis läks vaev asja ette. Väike meenutus "parempoolsetest", kus oli vanade kolhoosiaegade mälestuseks ka koroonamängu sektsioon, aga ega väsinud rattur ei peagi kõike tähele panema. http://www.upload.ee/image/5845365/AS20 ... 8M__2_.JPG (Pildi autor: Ardo Säks).gert99 kirjutas:Ei saa ka mainimata jätta 2 kaasaelajate Punti. Esimene punt jäi sõitjatest vasakule ja olid maru ägedad. Tegid hirmsat lärmi ja meenutasid Tour De France. Igatahes motti andis täiega see melu seal tee ääres. Teine punt jäi paremale, mis koosnes ühest aerutajast, sõudjast ja ratturist kes tallas pedaale puki peal. Väga Lahe, et mõned viitsivad nats vaeva näha.![]()
kle kirjutas:Kas kuskilt saab näha ka finiši ületusest pilte ja videosid? Kaameraid oli seal mitmeid. Üks isegi tõstuki otsas?
Kas põhjustaja ka kuhjast osa sai ja ega ta juhuslikult a la sinise-valge ruudulises vormis olnud?viljar31 kirjutas:Osalesin ka pikamaa 23 km kukkumisel, üks tuli risti eest läbi ja nii ma siis esimesena üle nippli panin ning külakuhja alla jäin. Kui suurem kolin lõppes roomasin kuhjaalt välja, rabasin rattaid ka kaasa ja suundusin kraavi poole. Minu rattal lihtsalt rehv maas ja õhukumm puru, uus peale ja tuld.
Olin ise ka selles pundis ja sõimlemist oli sel momendil omajagu, käis jutt vingerdamisest ja kui inimene väitis, sõidab normaalselt siis kostus lause "Krdi Tšainik......." mille peale vastati, et ise oled tšainik ja järgnes käega vehkimine.KaupoR kirjutas:Olin vahetult olukorra lähistel ja mulle tundus, et "saadik" ei saanud õigel ajal karbist välja, et enne järsku parempööret possale end pressida.onra kirjutas:Sõitsid rahulikult ja siis tuldi sinu ette käega vehkima, kuidagi poolik tõde.
Tegelane kes minueest risti läbi pani oli musta-valge vormiga ja tegi temagi õhulennu kuid õnneks vist kraavisuunas. Sain tema tagarattale küljepealt pihta, seega vedas sest nii polnud ohtu kodaraid lõhkuda, aga vinge lend oli üle pea, kodus vaatasin et kiiver ka pooleksUndu kirjutas:Kas põhjustaja ka kuhjast osa sai ja ega ta juhuslikult a la sinise-valge ruudulises vormis olnud?viljar31 kirjutas:Osalesin ka pikamaa 23 km kukkumisel, üks tuli risti eest läbi ja nii ma siis esimesena üle nippli panin ning külakuhja alla jäin. Kui suurem kolin lõppes roomasin kuhjaalt välja, rabasin rattaid ka kaasa ja suundusin kraavi poole. Minu rattal lihtsalt rehv maas ja õhukumm puru, uus peale ja tuld.
Enda sõit lõppes kahjuks seal samas kuhjas
Ei oma mingit tähtsust mis seal enne toimus, sõnelus, kes kelle meelest vingerdas, selline käitumine pole ühegi asjaga õigustatav.onra kirjutas:To: Maskiga rattur.
Ehk eraldistardis või üksi matkates võid sa teel vänderdada, aga mitte grupis pidevalt ohtliku olukorda tekitades. Küll juhtumeid kui sellised vennad kiirelt kraavi poole saadetakse ja kuuldavasi saadeti ka sellel sõidul.MartinMK kirjutas:Ei oma mingit tähtsust mis seal enne toimus, sõnelus, kes kelle meelest vingerdas, selline käitumine pole ühegi asjaga õigustatav.onra kirjutas:To: Maskiga rattur.
Pada ja katel teema. Vänderdamine on ohtlik. Samas me ei tea kas antud olukorras oli mingit erilist vänderdamist või mingi kodaniku ego lihtsalt ei seedinud karpi jäämist ära. Ja füüsiline karistamine on minu meelest lubatud ainult siis kui mees ikkagi on vähemalt ühe kuhja juba ära põhjustanud ja ikka aru ei saa et ta milleski süüdi on, enne seda ma ikka üritaks verbaalselt kasvatada, mitte kohe rusikatega vehkida või kraavi saata.Undu kirjutas:Ehk eraldistardis või üksi matkates võid sa teel vänderdada, aga mitte grupis pidevalt ohtliku olukorda tekitades. Küll juhtumeid kui sellised vennad kiirelt kraavi poole saadetakse ja kuuldavasi saadeti ka sellel sõidul.MartinMK kirjutas:Ei oma mingit tähtsust mis seal enne toimus, sõnelus, kes kelle meelest vingerdas, selline käitumine pole ühegi asjaga õigustatav.onra kirjutas:To: Maskiga rattur.
Ei õigusta kellegi teguviisi, aga samas tasuks vänderdaval kaameramehel tänulik olla, et tedagi kraavi poole ei saadetud.
No see juba puhta metslase jutt. Kes oled sina et kedagi kraavi saata ?Undu kirjutas:Ehk eraldistardis või üksi matkates võid sa teel vänderdada, aga mitte grupis pidevalt ohtliku olukorda tekitades. Küll juhtumeid kui sellised vennad kiirelt kraavi poole saadetakse ja kuuldavasi saadeti ka sellel sõidul.MartinMK kirjutas:Ei oma mingit tähtsust mis seal enne toimus, sõnelus, kes kelle meelest vingerdas, selline käitumine pole ühegi asjaga õigustatav.onra kirjutas:To: Maskiga rattur.
Ei õigusta kellegi teguviisi, aga samas tasuks vänderdaval kaameramehel tänulik olla, et tedagi kraavi poole ei saadetud.
huntkriimsilm kirjutas:1 mees küll kukkus peale seda kui grupi eest paarkümmend meetrit eest paari teise mehega eest ära said, siis jala sirgeks lasid, tee vasakule serva tõmbasid ja tähelepanematusest või eesolija veast tagarattasse sõitis ning kukkus.
Eessõitja oli selles olukorras täiesti süütu, sest kukkuja oli see, kes vaatas üle vasaku õla tagasi ja kaldus siis ise samuti vasakule, eessõitja tagarattasse.KaupoR kirjutas:Ega käbi ei kuku kännust kaugele - nägin mina eile vaid 1 kukkumist ja kukkujaks oli Kaupo Koch. Stsenaarium ise klassikaline - vahtis üle õla, kaldus vasakule eessõitja tagajooksu, raskuskeset enam paika ei saanud, sest teise sõitja jooks oli ees ja mataki.
Kukkumiste peamised põhjused on nahaalsus, eriti loll mõistus ja oskamatus grupis sõita. Minugipoolset võivad need kolm "tüüpi" kuskil platsi peal kasvõi ilma kiivrita peakat panna, aga tulla selliste oskuste ja tahtmistega koos teistega sõitma on kuritegu. Ja selliste debiilide pärast pole ma Tartu RR jõudnud ega jõuagi.makaak2 kirjutas: Eks neid "ässasi" jagub igale poole, ka tava liiklusesse ja kõnniteelegi, siis rääkimata TRR-ist. Ja kukkumisi ikka tuleb ette ka üksi sõites, miks sellest nii leili minna, iseasi kui keegi pahatahtlikult midagi korraldab.
BACARDI kirjutas:Kas keegi lühikese maa omadest nägi kukkumist kohe Nõo-sse saabumisel? Mis seal juhtus ja millest asi alguse sai? Ise olin mõned read tagapool aga sain napilt mööda. Jutt siis sellest grupist mis lõpetas ajaga 1:33
P.S. Ühtlasi kutsun korrale neid kes 50 m enne joont joovastusest käed taevasse tõstavad mõtlemata, et joonel on andurite jaoks kõrgendused ja kukkumine lihtne tulema. See kriitika ei käi ainult lühikese maa sõitjate pihta. Vaadates pika maa lõpetajaid siis oli ka seal palju neid kes lõpusirgel keset gruppi lenksust lahti lasid. Kõige masendavamad olid teise grupi keskel lõpetanud sõbrad kes hoidsid käest kinni kui samal ajal nende ümber ja taga käis korralik sprint. Minu hinnangul lõpetasid nad esisaja piirimail ja oleks lootnud, et nii esiotsas selliseid ei kohta.
Mina pole kedagi kraavi lükanud kuid aastaid tagasi oli tahtmine üks sinna saata küll. Ja just see on metslane kes grupis tõmbleb kord paremale kord vasakule ja seejuures kõrvale vaatamata. Pidin õige mitmeid kordi tookord äkkpidurdusi tegema. Õnneks olin siis mtb-ga ja lõpuks pidin lihtsalt kiirelt juurde suruma, et ta maha jääks.H.S kirjutas: No see juba puhta metslase jutt. Kes oled sina et kedagi kraavi saata ?
Mina olin see "tüdruk", kes teepiirdesse lendas, hunnik õmblusi ja ehk mõne aja pärast saab ka sadulasse...JAN007 kirjutas:Mina sõitsin jälle oma üksildast sõitu gruppe vältides, seekord õnnestus rada läbida ilma meetritki kellegi tuules sõitmata kui alguse mass välja arvata. Mitte keegi ei sõitnud pikemat maad ka minu tuules erinevalt eelmisest aastast. Saadiku tiitel lubanuks küll startida kust grupist tahes aga läksin 1000-1500 kus ma ka tulemuste järgi oleks olnud. 22. kilomeetril lasin ühe järgijõudnud grupi endast mööda ohutusse kaugusse ja siis kilomeeter hiljem käis seal grupis pauk paremas ääres, üks tüdruk vist oli teepiirdesse lendamisest päris koledad haavad saanud, karjuti kiirabi helistamist jne.. Kilomeeter hiljem oli aga näha siis ilmselt siin juba varem mainitud suure kukkumise tagajärjed kus mõlema poole kraavid hädalisi ja rattaid täis, seal oli kiirabi juba kohal. Lõpusirgel oli ka veidi eespool 5 või 6 liikmelises pundis üks kukkuja.. Ülejäänud rada oli peale paari väga laheda pealtvaatajate pundi sündmustevaene. Otepää-Tartu lõigul oli vastutuul ka päris tugev mis minusugusele üksikulgejale eriti põntsu pani. TRR on tegelikult väga lahe üritus kui seda mõistusega võtta ja mõelda ka oma tegevuse tagajärgedele, hoida piisavat pikivahet jne.
Siin olid kõik kolm koos: nahaalsus, loll mõistus ja oskamatus. Ja kui keegi pärast seda selle idioodi rajalt välja lükkaks, siis mis ta valesti teeks. Oleks seda varem tehtud, oleks süütu tüdruk terveks jäänud. Ja süütu selles mõttes, no ma ei tea ka, aga ma mõtlesin et mitte süüdi.ssm kirjutas:Mina olin see "tüdruk", Juhtus see trügimise tulemusena - laia lenksuga tahtis mööda minna, müksas mind ja polnudki mujale minna kui teepiirdesse.
No jääme ikka kaineks. Täna lükkan kaasratturi võssa, homme annan liikluses kurikaga rullnokale üle küüru.....rai66 kirjutas:Siin olid kõik kolm koos: nahaalsus, loll mõistus ja oskamatus. Ja kui keegi pärast seda selle idioodi rajalt välja lükkaks, siis mis ta valesti teeks. Oleks seda varem tehtud, oleks süütu tüdruk terveks jäänud. Ja süütu selles mõttes, no ma ei tea ka, aga ma mõtlesin et mitte süüdi.ssm kirjutas:Mina olin see "tüdruk", Juhtus see trügimise tulemusena - laia lenksuga tahtis mööda minna, müksas mind ja polnudki mujale minna kui teepiirdesse.
See oli tõesti üks tore hetk ka minul. Ja üleüldse oli hea sõit nagu alati, mis siin viriseda. Ühest hoovist sõitis kaubik koos haagisega ette (ta nägi küll, et tulen, aga ikka sõitis. Ja andis mõista, et mingid ratturid siin ei sõida sellel ajal kui kohalikud ässad tahavad koduõuest välja keerata), aga ikka juhtub. Inimesi igasuguseid, see maailma huvitavaks teebki.erikr kirjutas: Päeva kõrghetk oli enne Erastveret (tiba enne Kanepi risti), kus seisis ja elas kaasa üks pere, asfaldiäärele kõige ligemal umbes kuuene ja kaheksane põnn, silmad säramas ja käed pikalt ees patsu ootamas. Olin tee keskel pundi ees, kiirendasin turvaliselt tee serva ja lasin põnnidele patsu. Need inimesed, need lapsed on seda väärt. Et keegi võtab vastu nende pakutu, nende käe. Ja annab. Selle lihtsa patsu. Loomulikult turvaliselt. See on nende kodukoht ja TRR või võrreldav sündmus ei toimu nende jaoks just igal aastal. Viimati läks rada sealtkaudu 2013. Mäletan, sain ca 15 min parema aja. Sentimentaalne nüanss - jah, võimalus kellelegi (eriti lapsele) rõõmu teha - kasuta ära.
Need nö piludest läbitrügijad ajavad alati hirmu peale ja tavaliselt eemaldun neis kaugemale. Peab ikka tahtmist olema teiste vahelt läbi pressida nii, et lenksud napilt napilt mööda mahuvad. Kunagi sügissõidul tekkis juba tunne, et mõni poeks kas või läbi eessõitja tagumiku ette pääsemise nimel.ssm kirjutas: Mina olin see "tüdruk", kes teepiirdesse lendas, hunnik õmblusi ja ehk mõne aja pärast saab ka sadulasse...
Juhtus see trügimise tulemusena - laia lenksuga tahtis mööda minna, müksas mind ja polnudki mujale minna kui teepiirdesse.
Olen tänulik meesterahvale, kes jäi minuga kiirabi tulekuni, ei jõudnud kahjuks numbrit vaadata
Esialgu mõtlesin, et enam ei osale, aga mine tea, õnnetusi ikka juhtub
Eks igaüks õigustab oma tegemisi või mitte tegemisi, on selleks siis jalakäia, rattur või autojuht. Ega loll ei ole see kes parklas üle mitme invakoha parkis vaid see kes need invakohad vale koha peale märkis.veloson kirjutas: Kui on, soovitan mõnekuust ravikuuri kettagolfi radadel.
On küll.veloson kirjutas:rai66 ja Undu, kas teil on järgmiseks äkki ka pakkuda mingi alla kümne lihtsa tee-äratee loendiga juhend
Endalegi üllatuseks leidsin video sellest kukkumisest, arvasin et kaamera oli väljalülitatud see aeg.KaupoR kirjutas:huntkriimsilm kirjutas:1 mees küll kukkus peale seda kui grupi eest paarkümmend meetrit eest paari teise mehega eest ära said, siis jala sirgeks lasid, tee vasakule serva tõmbasid ja tähelepanematusest või eesolija veast tagarattasse sõitis ning kukkus.Eessõitja oli selles olukorras täiesti süütu, sest kukkuja oli see, kes vaatas üle vasaku õla tagasi ja kaldus siis ise samuti vasakule, eessõitja tagarattasse.KaupoR kirjutas:Ega käbi ei kuku kännust kaugele - nägin mina eile vaid 1 kukkumist ja kukkujaks oli Kaupo Koch. Stsenaarium ise klassikaline - vahtis üle õla, kaldus vasakule eessõitja tagajooksu, raskuskeset enam paika ei saanud, sest teise sõitja jooks oli ees ja mataki.
TRR'il alati kohal teatud "isa(se)d", kes kunagi võib-olla käsid trennis, kuuluvad kuskile "klikki" ja seega arvavad, et neil on teatud eriõigused arvata ja teha. Igal aastal käib keegi teemast läbi. Selle paratamatusega peab ilmselt leppima ja lasta neil olla, kodus on võib-olla teises rollis ...reimakas kirjutas:Lugesin neid kommentaare ja eriti tegi valvsaks see kraavi lennutamise teema. Tulevikus ei julge enam maanteele võistlema tulla,sest kui muidu lahti ei saa,siis kraavi ja konkurent koheselt vähem,sest foorumis ju öeldi, et nii tehakse.Kes see hiljem ikka kindlaks teeb,vändredas või ei.Kõik on ju tõlgendamises kinni. Vot see in juba rattakultuur Eesti moodi.
Võimalused on olemas - erinevates Eesti otsades orgunnitakse ühissõitereimakas kirjutas:Miks ei tehta ettepanekuid organiserida kas või klubi Tartumaraton eestvedamisel grupisõidu õppepäevi. Miks keegi selle ürituse valguses ei kutsu inimesi sõitma ja õppima? Kui Filter karikasari teeb teerajajana kolme eraldi võistlusklassi, siis see võiks ka tulevikus Tartu rattarallil olla, et võistlejad,harratastajad ja nautijad. Saad valida endale teise stardiaja ja minek.
rai66 kirjutas:No mis kuradi teema Teil selle kraavi lükkamisega on. Kedagi pole lükatud ega kavatseta lükata. Lihtsalt mainiti, et palju turvalisem OLEKS, kui keegi LÜKKAKS.
Undu kirjutas:Küll juhtumeid kui sellised vennad kiirelt kraavi poole saadetakse ja kuuldavasi saadeti ka sellel sõidul.