Kõlab päris hästi. Mul on jäänud sellest maratonist selline lage mulje.Ereliukas kirjutas:tunamullu oli vihmade tõttu väga porine krossiraja osa, st vo kokku paar km. Ülejäänu on kruusateed(vihmaga pehme osaliselt) metsarajad rutu mägedel(väga lahedad ja vahelduva maastikuga) ning siis jälle pikad kruusalõigud grupiga uhamiseks. Kuna olen sealtkandist pärit, siis olen selle sõidu patrioot. Kuna laupäeval stardin krossietapil, siis otsustan maratonistardi pühaba hommikul vastavalt tervisele.
No karksi krossid on alati omaette maasikad olnud:) - muidugi kui valida harrastajate sõiduaja max 1h ning raja ja maratoni vahel, siis ilmselt eelistaksin 2.15 - 2.30 maratoni.Kirsa kirjutas: Aga kui otsustada laupäevase krossi ja pühapäevase maratoni vahel, siis kumb oleks parem/tehnilisem rada. Ma mõlemat kahjuks ei jõua.
Selle aasta rada 67 km pikk. Tuleb palju tõuse ja laskumisi. Äsja hööveldatud kruusakad on peale vihma pehmed ja mudased. Enne lõppu on korraldajatel lõik, kus paljud oma viimased mahlad rajale jätavad ja lõpujooneni endid veavad.Multik kirjutas:Karksi maratoni kohta öeldakse mtb kohtub mnt-ga. Siledad ja sirged metsavaheteed. Üksikud künkad ka tee peal. Sellel rajal võib pikka aega mõne endast palju tugevama tuules vastu pidada. Rattale see rada erilisi nõudeid ei esita. Käiguvahetused pole väga sagedased, amort on meeldiv lisavidin, sest hüplikke metsavahesid või heinamaid pole. See kõik kehtib muidugi juhul kui korraldajad pole rada oluliselt ümber teinud.
Ainsa ebameeldiva asjana jäid mullusest meelde matkajad, kes umbes 10. kilomeetril ette tekkisid ja neist möödumine oli kohati päris keeruline. Paraku kannatasid aga matkajad võistlejatest veelgi enam.
Minu arust on Karksi mehed üldse loonud maratoni korraldamise standardi. TEC/EEC hakkab nüüd vaikselt järele jõudma alles. Meenutage neid pikkasid loosiauhindade laudu. Parkimine, raja tähistus, rada , rattapesu - kõik ideaalilähedane. Ja veel need tantsutüdrukud.....LauriA kirjutas:Kas tavalise harrastaja jaoks midagi oluliselt muutub? Eelmise aasta põhjal ei tundunud Karksi RM näiteks TEC-i etappidest küll oluliselt kvaliteetsema korraldusega olevat.
Mis mind eelmine aasta häiris (on natuke noriv, kuna sa mainisid, et sinu meelest oli ideaali lähedane):UrmasL kirjutas:Minu arust on Karksi mehed üldse loonud maratoni korraldamise standardi. TEC/EEC hakkab nüüd vaikselt järele jõudma alles. Meenutage neid pikkasid loosiauhindade laudu. Parkimine, raja tähistus, rada , rattapesu - kõik ideaalilähedane. Ja veel need tantsutüdrukud.....
kohalikel korraldajatel on veneaegsed pikaajalised moto - ja autokrosside(ka N Liidu MV) tegemise kogemused(olid kõige paremini korraldatud võistlused eestis, tean oma kogemustest), mis siis jalgrattale ümber kohandati. Peakorraldaja Andi Sõmmer oli 70-ndate lõpus päris kõva ja lootustandev käpp krossitsiklil - kahjuks jäi ta areng pärast vene sõjaväge pidama.LauriA kirjutas:Urmasega nõus - esimesed korralikult tehtud maratonid, mis lõid standardi.UrmasL kirjutas:Minu arust on Karksi mehed üldse loonud maratoni korraldamise standardi. TEC/EEC hakkab nüüd vaikselt järele jõudma alles. Meenutage neid pikkasid loosiauhindade laudu. Parkimine, raja tähistus, rada , rattapesu - kõik ideaalilähedane. Ja veel need tantsutüdrukud.....
Mis mind eelmine aasta häiris (on natuke noriv, kuna sa mainisid, et sinu meelest oli ideaali lähedane):
1. Parkimine - no kusagil mudasel murukamaral parkimine on nüüd küll ideaalist kaugel, kui võrrelda TEC, TRM või isegi Värska võistlustega (2003 siis)
Kas oleks pidanud sinu jaoks platsi asfalteerima v stardi kuskile lennuvälja lähedale viima?
2. Raja viimane jupp - kui mina hakkasin Pärnu-Valga mnt-d ületama, siis ei olnud seal julgestajaid küll näha; tuli ise vaadata, kuidas selle suhteliselt tiheda liiklusega tee ületad; samuti käis selle asfaldi lõigu peal, mis Kiigemäe juurde viib, juba hoogne liiklus. Kuna aeg oli mul, mis ta oli, siis ma loomulikult kuhugi pisaraid valama ei läinud. Aga väita seda ideaalilähedaseks![]()
Sõida lihtsalt kiiremini - ise ei sõitnud seal ka mullu just hästi, kuid mingeid probleeme ei näinud.
3. TP - need tundusid küll kasinad olevat, võrreldes siis TRM või TEC-ga. Kuna ma ise TP-des enam viimasel ajal ei peatu, siis ei teinud ma sellest ka probleemi nii kaua kuni keegi ei väida, et tegemist on ideaalsetega.
Kas lähed rajale sööma v sõitma - selle maa peaks ilma läbi vabalt saama.
4. Loosiauhinnad - neid oli päris palju ka Rakke TEC-del (2002, 2003). Ise nende pärast sõitmas ei käi.
karksimehed lõid standardi juba 1999, millele teised tegijad järele tulid.
Oled sa sõitnud kõik Karksi Maratonid? Vaevalt, sest siis sa sellist juttu ei ajaks. Urmas rääkis just sellest, kuidas Karksi korraldus andis teistele standardi ette ja nüüd on juba tõesti talle võrdväärseid konkurente tekkinud. Viis aastat tagasi oli aga see üritus koos Tartu Maratoniga EV lagi, sest seda on alati tehtud suure pühendumusega.LauriA kirjutas: Mis mind eelmine aasta häiris (on natuke noriv, kuna sa mainisid, et sinu meelest oli ideaali lähedane):
Karksi-Nuiast on pärit vist .... ka Ilmar Raissar/<kes ta paarimees nüüd oli... Rein Talvar?> rallitiim, kes sai päris häid tulemusi nii Lada kui ka tema järglaselt Old Thomas rallilt.Ereliukas kirjutas:kohalikel korraldajatel on veneaegsed pikaajalised moto - ja autokrosside(ka N Liidu MV) tegemise kogemused(olid kõige paremini korraldatud võistlused eestis, tean oma kogemustest), mis siis jalgrattale ümber kohandati. Peakorraldaja Andi Sõmmer oli 70-ndate lõpus päris kõva ja lootustandev käpp krossitsiklil - kahjuks jäi ta areng pärast vene sõjaväge pidama.
TRM puhul saab ju auto vabalt asfalt kattega teele jätta???Alvaro kirjutas: Hakata virisema parkimise üle - no ma ei tea. Mis sellel muruväljakul viga oli? Mis TM parkla parem on? Samasugune sopaauk, kui korralikult vihma tuleb nagu Karksis on viimastel aastatel tulnud.
Neid mehi ma küll ei tea, kohaliku teami all sel ajal rallit eriti ei sõidetud ja need mehed polnud seal kindlasti.LauriA kirjutas:Karksi-Nuiast on pärit vist .... ka Ilmar Raissar/<kes ta paarimees nüüd oli... Rein Talvar?> rallitiim, kes sai päris häid tulemusi nii Lada kui ka tema järglaselt Old Thomas rallilt.
aga võib olla on ka kadaka turu juures midagi parkimisega lahti,tarmo kirjutas:kuulge mehed, jätkaks nüüd selle parkimise teema. ausalt, piinlik on lugeda sedakeskendume ikka sõidule, karksi maraton on kindlalt üks parimaid nii korralduse kui ka rajapikkuse poolest. pole mõtet tähti närida mis on ideaalne ja mis ei ole, kellele muru, kellele asfalt. autoga parkimist saab harjutada ka kadaka autoturu platsil nädala sees.
See aasta on tõsine ja raske rada...loe kasvõi espordist kirjeldust.Kirsa kirjutas:Oot ma ei saa nüüd ikkagi aru kui väärt rada see Karksi on?
Eelmise aasta kommentaarid vihjasid millelegi siledale ja laugele.
Palju teda siis muudetud on ja kas ntx Porteri mehed arvavad rajast hästi?
Ise otsustasin hetkel ainult laupäevase krossi kasuks.
Ma olen täiesti nõus. IMHO arvestades osavõtumaksu suurust on Karksi kindlasti väga hea hinna/kvaliteedi suhtega. Mul ei oleks midagi selle vastu kui näiteks TRM hind oleks 150 ja selle tõttu antaks TP-des ainult jooki ja banaani. Aga ma arvan, et RM-dega läheks Eestis tervikuna pahasti, kui kõik võistlused reklaamida välja kui kõigile sobivad, aga reaalselt on nad jõukohased ainult esisajale. Olles ise oma esimestel võistlustel ka TP-dest sõltunud, mõistan neid, kes põhjendatult mõne võistluse TP-sid sarjavad.Ereliukas kirjutas: Tekibki küsimus, kas seda on vaja ja mida rattavõistluselt oodatakse, kas suppi, praadi ja marinaadi koos asfalteeritud joonitud parklaga või elementaarseid hästitoimivaid süsteeme ja head sõitu ja ajagraafikutest kinnipidamist ning korraldajate heast tahtest pungil olevat positiivset suhtumist.
karksi kant on minu meelest laheda mtb auraga. ükskõik millises formaadis see üritus seal toimub - meie klubi mehed on ikka kohalKirsa kirjutas:Oot ma ei saa nüüd ikkagi aru kui väärt rada see Karksi on?
Eelmise aasta kommentaarid vihjasid millelegi siledale ja laugele.
Palju teda siis muudetud on ja kas ntx Porteri mehed arvavad rajast hästi?
Ise otsustasin hetkel ainult laupäevase krossi kasuks.
Lugedes selle aasta juhendit saab teada, et:LauriA kirjutas: 2. Raja viimane jupp - kui mina hakkasin Pärnu-Valga mnt-d ületama, siis ei olnud seal julgestajaid küll näha; tuli ise vaadata, kuidas selle suhteliselt tiheda liiklusega tee ületad; samuti käis selle asfaldi lõigu peal, mis Kiigemäe juurde viib, juba hoogne liiklus. Kuna aeg oli mul, mis ta oli, siis ma loomulikult kuhugi pisaraid valama ei läinud. Aga väita seda ideaalilähedaseks![]()
Nõus. Aga... eelmine aasta oli IMHO nii, et lõunast kruusatee ristus selle suure maanteega (kus ei olnud enam kedagi); sealt siis tuli pöörata vasakule ja sõita mööda asfalti siis u 500m-1km ja siis uuesti pööre paremale krossirajale. TEC-l ja TRM-l oleksid sellisel lõigul olnud julgestajad väljas (vähemalt Mulgis ja Rakkes olid).Nastix kirjutas:Lugedes selle aasta juhendit saab teada, et:
6. Võistlus toimub ühisstardist. Rada kulgeb suuremas osas teedeta maastikul ja on tähistatud. Üldkasutatava liiklusega teedel on võistlustrass liikluseks avatud, võistlejad peavad täitma liikluseeskirju.
Sama tekst on ka eelmise aasta juhendis.
Raske oli. Koht 104, aeg 2:45 kopikatega.Loom kirjutas:Käis ka keegi või? Võiks muljeid jagada.
Loodetavasti ei teinud Sa seda meelga, "rajaleidja"...Al kirjutas:Tõmbasin kohe etteotsa ja vedasin suurema sõitjaid samale valele kruusateele.
OHT kirjutas:Loodetavasti ei teinud Sa seda meelga, "rajaleidja"...Al kirjutas:Tõmbasin kohe etteotsa ja vedasin suurema sõitjaid samale valele kruusateele.
minu meelest on karksi rada väga hea vaatamata vahepealsetele pikkadele pehmetele kruusa ja liivateedele. ise liikusin küll kehvasti, sest polnud eilsest raskest sõidust vist taastunud, aga häid kohti kaifisin täiega.LauriA kirjutas: 1. Kas esi10 läbis kogu raja, jalad pedaalide küljes kinni?
2. Miks nii VÄHE rahvast oli (isegi neid, kes muidu EEC-l vabalt 400 sees on)?
3. Kas eesti MTB eliit pani eelmisel õhtul kõvasti pidu või oli TRC laupäevane rada nii raske, et Jass võitis?
See on ka minule mõistatus, et kuidas Jass MTB võistlusi võidab, kui talle oli Nissan maratongi liiga tehniline, nagu AK's väitis, siis no tõesti, tõelised maastikuvennad nagu Oras ja Maasikmets peaks talle ikka tõelisel maastikul täiega selga näitama juLauriA kirjutas:Mõned küsimused targematele:...
...3. Kas eesti MTB eliit pani eelmisel õhtul kõvasti pidu või oli TRC laupäevane rada nii raske, et Jass võitis?
kui õigesti mäletan siis mulluse kõrve sõidu järgses teleintervjuus seletas ta oma taktikat. lühidalt oli see umbes nii, et asi tuleb endale sobivas kohas ära vormistada ja lõppu ei tohi jätta rebimist koos MTB spetsialistidega, st ratas rattas finishi poole koos Orase, Kodara, Massa vms ei tunneta ta enda jaoks erilisi shansse. lõpu eel mees vajutab lihtsalt võimalikes kohtades nii julmalt (jalga, kopsu ja kogemust tal ju jagub), et saab asja vormistamiseks endale vajaliku edumaa. ka rakkes tuli ta esimesena metsast välja ja rakke lõpp on ju eriline kangutamine ja nikerdamine ning kaotas vaid seetõttu, et kukkus enne joont mäenõlval suht tühja koha pealt.Marti kirjutas:See on ka minule mõistatus, et kuidas Jass MTB võistlusi võidab, kui talle oli Nissan maratongi liiga tehniline, nagu AK's väitis, siis no tõesti, tõelised maastikuvennad nagu Oras ja Maasikmets peaks talle ikka tõelisel maastikul täiega selga näitama juLauriA kirjutas:Mõned küsimused targematele:...
...3. Kas eesti MTB eliit pani eelmisel õhtul kõvasti pidu või oli TRC laupäevane rada nii raske, et Jass võitis?
jass võitis orast eile võib-olla poole meetriga kõige rohkem. enne viimast kurvi, kus lõpuni veel ca 100 meetrit oli oras veel mõne meetriga ees - igal juhul tundus et piisav vahe oli orasel võiduks, jass aga....tuli esimeseks.erikr kirjutas: et asi tuleb endale sobivas kohas ära vormistada ja lõppu ei tohi jätta rebimist koos MTB spetsialistidega, st ratas rattas finishi poole koos Orase, Kodara, Massa vms ei tunneta ta enda jaoks erilisi shansse.