EEC stardinumbrite jagamise süsteem

Infot ja muljeid võistluste kohta
Foorumi reeglid
Võistluste osaluste müügifoorum asub: viewforum.php?f=152
Oliver
Rattur

Postitus Postitas Oliver » 05. 07. 2004. 09:00

riho kirjutas:Kas keegi on numbrite jagamise loogikast aru saanud? Enne Haanjat olin mõlemal etapil esimese 200 lõpetanu sees ja Haanjas oli stardinumber ikka 279. Samas osad vennad, kes sellel aastal on mõlemad korrad minust hiljem lõpetanud stardivad koridor või 2 minust eespool.
Juhendi järgi peaks kolmandast etapist arvestatama ainult selle aasta parimat tulemust. Minust eespool oli mitu meest, kes see aasta ei ole Elionil minust paremat tulemust saanud. Huvitav, miks juhendit ei järgita?

Kasutaja avatar
Alvaro
Rattur

Postitus Postitas Alvaro » 05. 07. 2004. 09:17

Oliver kirjutas:Juhendi järgi peaks kolmandast etapist arvestatama ainult selle aasta parimat tulemust. Minust eespool oli mitu meest, kes see aasta ei ole Elionil minust paremat tulemust saanud. Huvitav, miks juhendit ei järgita?
Lööge või maha, aga mina ei ole selles süüdi, kui mulle ulatatakse ikkagi normaalne stardinumber. Ma ei ole korraldajatele maksnud ega helistanud ega meilanud. Tänu sellele ei pidanud ma mööduma u viiesajast sõitjast ning tõen jäid tekkimata mitmedki ohtlikud olukorrad ja sõimamised.
Mis see siis nüüd parem variant on?
Tean, et sa konkreetselt mind ei mõelnud ega tundnud ennast üldse puudutatuna.....

gandalf
Rattur

Postitus Postitas gandalf » 05. 07. 2004. 09:59

Oliver kirjutas:
riho kirjutas:Kas keegi on numbrite jagamise loogikast aru saanud? Enne Haanjat olin mõlemal etapil esimese 200 lõpetanu sees ja Haanjas oli stardinumber ikka 279. Samas osad vennad, kes sellel aastal on mõlemad korrad minust hiljem lõpetanud stardivad koridor või 2 minust eespool.
Juhendi järgi peaks kolmandast etapist arvestatama ainult selle aasta parimat tulemust. Minust eespool oli mitu meest, kes see aasta ei ole Elionil minust paremat tulemust saanud. Huvitav, miks juhendit ei järgita?
Ma ei tea millist juhendit sa lugesid, aga:
EEC 2004 juhendis:
8.3 Elion Estonian Cup etappide stardigrupid moodustatakse eelregistreerunute vahel, arvestades Toyota Estonian Cup 2003 a. või Elion Estonian Cup 2004 a parima etapi tulemust (ehk 2004 a esimese etapi stardijärjekord moodustatakse 2003 a Toyota Estonian Cupi parimat tulemust arvestades ja järgmised etapid kas 2004 a parimat tulemust arvestades või kui 2004 aasta etappidest pole osa võetud, siis arvestatakse 2003 a Toyota Estonian Cupi parima etapi tulemust).

ja 200 parima kohaga seas lõpetanu saabki u. 270-280 numbri - lihtsalt 269-279 tükki on neid, kes on sust parema koha saanud.

(Su loogika järgi peaks kolm nr 1 numbrit - just niipalju on meil erinevaid etapivõitjaid 2003-2004, kaks nr. 2 numbrit olema j.n.e???)

Vahur@numbritejagamise peaspetsialist :)

Kasutaja avatar
profit4
Rattur

Postitus Postitas profit4 » 05. 07. 2004. 10:18

gandalf kirjutas:
Oliver kirjutas:
Ma ei tea millist juhendit sa lugesid, aga:
EEC 2004 juhendis:
8.3 Elion Estonian Cup etappide stardigrupid moodustatakse eelregistreerunute vahel, arvestades Toyota Estonian Cup 2003 a. või Elion Estonian Cup 2004 a parima etapi tulemust (ehk 2004 a esimese etapi stardijärjekord moodustatakse 2003 a Toyota Estonian Cupi parimat tulemust arvestades ja järgmised etapid kas 2004 a parimat tulemust arvestades või kui 2004 aasta etappidest pole osa võetud, siis arvestatakse 2003 a Toyota Estonian Cupi parima etapi tulemust).

ja 200 parima kohaga seas lõpetanu saabki u. 270-280 numbri - lihtsalt 269-279 tükki on neid, kes on sust parema koha saanud.

(Su loogika järgi peaks kolm nr 1 numbrit - just niipalju on meil erinevaid etapivõitjaid 2003-2004, kaks nr. 2 numbrit olema j.n.e???)

Vahur@numbritejagamise peaspetsialist :)

Hmmm...... :roll: aga kuidas seda loogikat seletada, nimelt kolleeg mul kes ei ole kunagi Elioni sõitnud ja see aasta alustas sõitu sai väiksema nr kui tema sõber kes oli nii 2003 arvestuses temast 300 kohta eespool ja lisaks 2004 sõitudega on teda võitnud 100-170 koha võrra, Haanjas oli jälle tal väiksem nr kui teisel sõitjal kes on aktiivselt osavõtnud ja kusjuures sellel teisel kodanikul on koguaeg paremad tulemused. Mulle tundub küll et vahest on tegemist lambiteemaga seal nr valikul, et a la kõik kes jäävad 350 kohast tahapoole pole enam oluline. Samas ega ta vist ei ole kah, whatever, aga mingi jams on igaljuhul sees küll.
cycling is fun, but...it`s deem hard work.

Kasutaja avatar
riho
hobisportlane

Postitus Postitas riho » 05. 07. 2004. 10:49

gandalf kirjutas:ja 200 parima kohaga seas lõpetanu saabki u. 270-280 numbri - lihtsalt 269-279 tükki on neid, kes on sust parema koha saanud.
Lugesin nüüd juhendi MÕTTEGA läbi ja rahu olgu maapeal. Olin mõtetes kinni eelmise aasta juhendis.

Mingi kala on seal siiski sees - mulle tundub et Haanja numbreid tehes võeti ka nendel, kes sellel aastal on sõitnud arvesse ka eelmisel aastal sõidetud tulemused ehk siis arvesse läks eelmise aasta parim koht. Aga ei ole hullu, olen tähele pannud, et suur stardinumber töötab omamoodi adrenaliinipumbana - vihastad korralikult, et whatthef***, jälle start kuskilt tagant otsast ja tunned kuidas süda tuurid juba enne starti üles tõmbab.

Juhtisin korraldajatele kes samuti foorumit loevad asjale tähelepanu ja loodan et järgmisel etapil on asi kontrolli all.

Aga siinkohal stardinumbri teema lõpp.

Oliver
Rattur

Postitus Postitas Oliver » 05. 07. 2004. 11:34

gandalf kirjutas:Ma ei tea millist juhendit sa lugesid, aga:
EEC 2004 juhendis:
Lugesin sama juhendit ja siin on selgelt öeldud, et kui 2004 on tulemus kirja saadud, siis seda ja ainult seda ka arvestatakse (ei vaadata kas 2003 või veel varasematel aastatel on äkki mõni parem tulemus). Kas keegi väidab, et lauset "järgmised etapid kas 2004 a parimat tulemust arvestades või kui 2004 aasta etappidest pole osa võetud, siis arvestatakse 2003 a Toyota Estonian Cupi parima etapi tulemust" võiks teisiti tõlgendada?

Kasutaja avatar
veiko
Kolimisspetsialist

Postitus Postitas veiko » 05. 07. 2004. 11:47

Oliver kirjutas: Lugesin sama juhendit ja siin on selgelt öeldud, et kui 2004 on tulemus kirja saadud, siis seda ja ainult seda ka arvestatakse (ei vaadata kas 2003 või veel varasematel aastatel on äkki mõni parem tulemus
Et kui näiteks Massa tehn probleemide tõttu viimasena üle joone kõnnib, stardib ta järgmine kord rivi lõpust? :?
Mina olen aru saanud, et finishiprotokoll koostatakse lõpus mitte stardi koridoris.

gandalf
Rattur

Postitus Postitas gandalf » 05. 07. 2004. 11:57

profit4 kirjutas:
Hmmm...... :roll: aga kuidas seda loogikat seletada, nimelt kolleeg mul kes ei ole kunagi Elioni sõitnud ja see aasta alustas sõitu sai väiksema nr kui tema sõber kes oli nii 2003 arvestuses temast 300 kohta eespool ja lisaks 2004 sõitudega on teda võitnud 100-170 koha võrra, Haanjas oli jälle tal väiksem nr kui teisel sõitjal kes on aktiivselt osavõtnud ja kusjuures sellel teisel kodanikul on koguaeg paremad tulemused. Mulle tundub küll et vahest on tegemist lambiteemaga seal nr valikul, et a la kõik kes jäävad 350 kohast tahapoole pole enam oluline. Samas ega ta vist ei ole kah, whatever, aga mingi jams on igaljuhul sees küll.
Kui, siis räägiks konkreetselt, kes ja mis. Ei ole mingit jampsi, ausõna!! Asi on täiesti automaatne ja keegi ei viitsi käsitsi tagumist 1000 osalejat mingit teistmoodi paigutada kui esimesi 350. Vigu võib ikka olla, seda ma ei välista. Vahel on nimekuju või sünniaasta erinev ja inimene ei pruugi oma varasemaid tulemusi numbri saamisel arvesse saada. P.S. Arvestatakse _parimat_ kohta mitte seda, kuidas on "üldiselt".

Veelkord, kui kellelegi tundub, et stardinumbri jagamisel on miski viga, siis palun konkreetselt ja nimedega - saan oma andmebaasist üle vaadata ja võimalikud vead parandada.

Oliver
Rattur

Postitus Postitas Oliver » 05. 07. 2004. 12:12

veiko kirjutas:Et kui näiteks Massa tehn probleemide tõttu viimasena üle joone kõnnib, stardib ta järgmine kord rivi lõpust? :?
Nüüd on minu kord öelda, et loe juhendit 8)

Gandalfile saadan paar näidet privasse.

Arno
Rattur

Postitus Postitas Arno » 05. 07. 2004. 12:13

Saan ma õieti aru, et nii palju mehi, kui on minu parimast kohast eespool olnud, saavad minust eespool numbri?

Teoreetiliselt tore süsteem aga praktikas üsna demotiveeriv.

Olin Kõrves 205 - number Haanjaks 292.
Haanja 172 - number Otepääks esialgse arvestuse järgi ca 320-330.

Kuna süsteem on tegelikult natuke loogiline ka, siis ma muidu ei virisekski aga kui veel sooja ka tahta teha, siis tähendab see startimist 400 kohalt - äkki siis teeks stardikoridorid 50 kaupa hoopis vähemalt?

Lihtsalt mõtlemist. Vabandan virisemise pärast. Lähen nüüd trenni tegema.

Kasutaja avatar
veiko
Kolimisspetsialist

Postitus Postitas veiko » 05. 07. 2004. 12:17

Oliver kirjutas:
veiko kirjutas:Et kui näiteks Massa tehn probleemide tõttu viimasena üle joone kõnnib, stardib ta järgmine kord rivi lõpust? :?
Nüüd on minu kord öelda, et loe juhendit 8)

Gandalfile saadan paar näidet privasse.
Ei ma ei mõelnud seda tõsiselt. Tõin lihtsalt näite. Aga liiga räige sai vist :)

Mind isiklikult see stardi number eriti ei loksuta. Loomulikult on tuju parem, kui see sõbra omast väiksem on :D aga ei nuta ka siis, kui pean rivi lõpust startima.

Kasutaja avatar
Gunnar
Rattur

Postitus Postitas Gunnar » 05. 07. 2004. 12:20

veiko kirjutas:
Oliver kirjutas: Lugesin sama juhendit ja siin on selgelt öeldud, et kui 2004 on tulemus kirja saadud, siis seda ja ainult seda ka arvestatakse (ei vaadata kas 2003 või veel varasematel aastatel on äkki mõni parem tulemus
Et kui näiteks Massa tehn probleemide tõttu viimasena üle joone kõnnib, stardib ta järgmine kord rivi lõpust? :?

8.4 Startimise ohutust ja turvalisust silmas pidades, võib peakohtunik lülitada esimesse stardigruppi ka hiljem registreerunud EJL litsentsiga ?Eliit? või ?M-18? klassi sportlasi. Konkreetse etapi peakohtunikul on õigus teha muudatusi ka teistes stardigruppides.

gandalf
Rattur

Postitus Postitas gandalf » 05. 07. 2004. 12:26

Kogu numbrisüsteemi mõte on ju võimalikult sama tasemega sportlaste startimine samast stardigrupist, alustades siis parimaist. Rajad on erinevad ja inimeste oskused ja võimed on erinevatel radadel on erinevad. Samas peab stardinumbrite süsteem olema arvutiga hallatav - miski käsisubjektiivse süsteemiga ei jõua kohe kuidagi kõiki 1000+ osalejat reastada. Seetõttu tundus parima koha järgi reastamine kõige valutum ja õiglasem.

Hetkel on arvestatud tõepoolest selle ja eelmise aasta parimat tulemust - nii oli ka esialgses juhendiprojektis. Selle aasta tulemi arvestamisel tekib tõesti probleem, kui ainus osaletud etapp miski tehnilise probleemi tõttu aiataha läheb ja koht kole kehv olema saab.

Vahur

Kasutaja avatar
erikr
Admin

Postitus Postitas erikr » 05. 07. 2004. 12:34

stardinumbri ja grupi üle halajatele näide teiselt planeedilt Tahkost.
numbrid igas võistlusklassis (mitte segi ajada vanuseklassidega) tähestiku järjekorras. stardiala jagatud lintidega tsoonideks, tsoonid tähistatud oletatava lõpuajaga. iga mees läks oma tarkusest sinna kuhu arvas end kuuluvat. ka tagumistes tsoonides oli kõvasti rahvast ja ei kippunud kõik alla 3h tsooni. ärge nüüd arvake, et seda EEC tarvis soovitan, mõeldud vaid maailmapildi avardamiseks.
mis väljakutse? kiirabil ja politseil on väljakutse, minul on töö...
velo.clubbers.ee velo clubbers

Kasutaja avatar
Alvaro
Rattur

Postitus Postitas Alvaro » 05. 07. 2004. 12:44

Arno kirjutas:Olin Kõrves 205 - number Haanjaks 292.
Arno ära üle dramatiseeri :wink: Pakun, et 250 sisse mahud. Vaatame, kumma ennustus täpsem on 8)

gandalf
Rattur

Postitus Postitas gandalf » 05. 07. 2004. 13:21

Alvaro kirjutas:
Arno kirjutas:Olin Kõrves 205 - number Haanjaks 292.
Arno ära üle dramatiseeri :wink: Pakun, et 250 sisse mahud. Vaatame, kumma ennustus täpsem on 8)
Dramaatika on piiripeal :)

Parima kohaga 172 olid Haanjas stardinumbrid 274 ja 275...

Vahur

jaanusj
Rattur

Postitus Postitas jaanusj » 06. 07. 2004. 10:27

Eelmise aasta tulemust võiks mingi koefitsiendiga arvestada (nagu Tartu Rattamaratonil). Praegu on mulluse ühe hea sõiduga normaalne number hooaja lõpuni tagatud, kuigi tulemused on oluliselt kehvemad.
Kas number on näiteks 101-150 või 151-250 on ikka üsna oluline vahe . Nüüd, kus juba kolm etappi toimunud, tuleb ikka selle aasta tulemust väärtustada.

Kasutaja avatar
Alvaro
Rattur

Postitus Postitas Alvaro » 06. 07. 2004. 11:00

jaanusj kirjutas:Praegu on mulluse ühe hea sõiduga normaalne number hooaja lõpuni tagatud, kuigi tulemused on oluliselt kehvemad.
Järjekordne pinnapealne lugemine. Loe veelkord see üks pisike punkt läbi ja su hirmud kaovad.

villu
Rattur

Postitus Postitas villu » 06. 07. 2004. 16:52

Stardinumber võiks ju tulla koondtabeli seisu järgi. Oled sõitnud ühe etapi vähem .. ise oled süüdi ja stardid tagantpoolt. Kumm läheb katki jällegi ise süüdi. Nagu rallis, F1 ja kus iganes mujal tehnikaspordis. Kolme number ühte ka ei tule, kõigil on selge mis ta number järgmisel etapil on ja keegi ei saa viriseda.

velosipedist
Rattur

Postitus Postitas velosipedist » 06. 07. 2004. 17:17

villu kirjutas:Stardinumber võiks ju tulla koondtabeli seisu järgi. Oled sõitnud ühe etapi vähem .. ise oled süüdi ja stardid tagantpoolt. Kumm läheb katki jällegi ise süüdi. Nagu rallis, F1 ja kus iganes mujal tehnikaspordis. Kolme number ühte ka ei tule, kõigil on selge mis ta number järgmisel etapil on ja keegi ei saa viriseda.
emmmmmmmmm :evil:
keegi ei saa viriseda?? ma arvan et virinat oleks oi kui palju, keegi tõmbab su esimesel etapil pikali või ma ei tea mida kõike veel võib juhtuda enda tahtest sõltumata ja siis järgmised 3 etappi stardid kuskilt karukast ja et ette saada pead trügima ja tuleb karjeid ala kus sul kiire on, terve sõit on veel ees (kõige ajuvabam mida öelda saab minu arust) kui sa igakord stabiilselt 500 juurest stardid siis võib sul jah suva olla...
ja f1-te pole viitsinud viimasel ajal enam vaadata, aga seal nüüd küll päris kindlasti üldjärjestuse järgi stardikohti ei panda :roll: kui sul läheb ühel etapil kumm siis hea küll see sõit on pe..es(võib-olla) aga miks sind selle eest järgmistel etappidel karistada?? f1-s, rallis ega kuskil mujal nii nüüd küll ei ole... ühesõnaga äärmiselt kohatu näide :!:

Kasutaja avatar
Jack
Rattur

Postitus Postitas Jack » 06. 07. 2004. 17:43

villu kirjutas:Stardinumber võiks ju tulla koondtabeli seisu järgi. Oled sõitnud ühe etapi vähem .. ise oled süüdi ja stardid tagantpoolt. Kumm läheb katki jällegi ise süüdi. Nagu rallis, F1 ja kus iganes mujal tehnikaspordis. Kolme number ühte ka ei tule, kõigil on selge mis ta number järgmisel etapil on ja keegi ei saa viriseda.
Vale lähenemine. See ei tee sust kehvemat sõitjat, kui pead väliskomandeeringus olema või perega kuskil. Kui de facto paremusjärjestus tehakse neljast sõidust, siis ei saa ka kohti arvestada kõikide sõitude tulemust, isegi kui need läbi sõidad. Mis teha, stardikoht on suht tähtis. Haanjas siiski üks tuttava-tuttav sõitis kõige lõpust 200-daks. Polnud suurt häda miskit.

Bimmer
Rattur

Postitus Postitas Bimmer » 06. 07. 2004. 17:47

velosipedist kirjutas: keegi ei saa viriseda?? ma arvan et virinat oleks oi kui palju, keegi tõmbab su esimesel etapil pikali või ma ei tea mida kõike veel võib juhtuda enda tahtest sõltumata ja siis järgmised 3 etappi stardid kuskilt karukast ja et ette saada pead trügima ja tuleb karjeid ala kus sul kiire on, terve sõit on veel ees (kõige ajuvabam mida öelda saab minu arust) kui sa igakord stabiilselt 500 juurest stardid siis võib sul jah suva olla...
ja f1-te pole viitsinud viimasel ajal enam vaadata, aga seal nüüd küll päris kindlasti üldjärjestuse järgi stardikohti ei panda :roll: kui sul läheb ühel etapil kumm siis hea küll see sõit on pe..es(võib-olla) aga miks sind selle eest järgmistel etappidel karistada?? f1-s, rallis ega kuskil mujal nii nüüd küll ei ole... ühesõnaga äärmiselt kohatu näide :!:
F-1s pannakse stardijärjekord paika eelmisel päeval toimuva kvalifikatsiooniga. Ja kui ikka kvalifikatsioonil midagi p...e läheb, siis stardidki viimasest reast või boksist. Nii et minu arust oli võrdlus F-1ga äärmiselt kohane. Aga see selleks, kõige räigem loogika eiramine numbrite jagamisel on minu arust Priit Tuisu näide, kes sõidab kõikidel etappidel kohtadele 10 ja eespool ning kes ei ole sellel aastal veel esimesest kastist startinud (kuigi Tal on lisaks veel ka eliidi litsents). Ja järelpärimise peale vastas peakohtunik, et "Järelikult see ongi sinu tase, kui sul nii suur number on" ja ette kasti teda Haanjas järjekordselt ei lastud.

gandalf
Rattur

Postitus Postitas gandalf » 06. 07. 2004. 18:48

Bimmer kirjutas: F-1s pannakse stardijärjekord paika eelmisel päeval toimuva kvalifikatsiooniga. Ja kui ikka kvalifikatsioonil midagi p...e läheb, siis stardidki viimasest reast või boksist. Nii et minu arust oli võrdlus F-1ga äärmiselt kohane. Aga see selleks, kõige räigem loogika eiramine numbrite jagamisel on minu arust Priit Tuisu näide, kes sõidab kõikidel etappidel kohtadele 10 ja eespool ning kes ei ole sellel aastal veel esimesest kastist startinud (kuigi Tal on lisaks veel ka eliidi litsents). Ja järelpärimise peale vastas peakohtunik, et "Järelikult see ongi sinu tase, kui sul nii suur number on" ja ette kasti teda Haanjas järjekordselt ei lastud.
F1 on hoopis teine spordiala ja seal on ka teised reeglid.

Alati on neid, kes rahul ei ole. ka F1-s.

Mis puutub Priit Tuisku, siis siin pean oma viga tunnistama - ta on 2 erineva reaga andmebaasis ja seetõttu ei saanud ta eelmise aasta kohad arvesse võetud. Peakohtunik ei küsinud mult üle kah. Mulgi 28. koht paraku andis numbri 50-100 gruppi.

Viga parandatud ja edaspidi ta esimeses grupis.

Vahur

velosipedist
Rattur

Postitus Postitas velosipedist » 06. 07. 2004. 19:43

Bimmer kirjutas: F-1s pannakse stardijärjekord paika eelmisel päeval toimuva kvalifikatsiooniga. Ja kui ikka kvalifikatsioonil midagi p...e läheb, siis stardidki viimasest reast või boksist. Nii et minu arust oli võrdlus F-1ga äärmiselt kohane.
aga sa ei pea siis järgneval 3 etapil boksist startima kui sul üks kvalifikatsioon pe..e läheb... :wink: that's the point :wink:

velosipedist
Rattur

Postitus Postitas velosipedist » 06. 07. 2004. 20:24

üks asi mis numbritega probleeme tekitab on väga suur hulk eelregistreeritud võistkonna inimesi, kes paljud tulemata jätab nt haanjas lõpetas 27 alla 50 numbriga ja siis lükkuvadki kõik kaugustesse taha, sest neile loositakse alati number ja üldjuhul on need esiotsa mehed ja siit tekib veits jama.
aitaks mandaadi moodi asi eelmisel päeval, aga samas see on ka suht tüütu ja enamus tuleb ju niikuinii hommikul kohale ehk siis beats me mis sellega teha :roll: võibolla rõhuda nende mittetulijate südametunnistustele, et nad teataksid oma mittetulekust vms

Oliver
Rattur

Postitus Postitas Oliver » 24. 07. 2004. 15:57

Esimestesse stardiguppidesse pääsemine läheb järjest pingelisemaks. Selleks, et pääseda stardiguppi:
1) 1 - 50, peab kahe aasta parim tulemus olema vähemalt 21
2) 51 - 100, peab kahe aasta parim tulemus olema vähemalt 48
3) 101 - 150, peab kahe aasta parim tulemus olema vähemalt 75
Viimati muutis Oliver, 24. 07. 2004. 16:13, kokku muudetud 2 korda .

Kirsa
Rattur

Postitus Postitas Kirsa » 24. 07. 2004. 16:00

Eelmise aasta tulemus paistab et ei loe, minuga ühe pulga peal on sõitjad kes eelmine aasta üldse ei osalenud.
Tundub et 250-400 gruppi saamiseks peab sõitma 100 sisse. 3x 300-ndaks sõitmine ei loe.

Oliver
Rattur

Postitus Postitas Oliver » 24. 07. 2004. 16:11

Kirsa kirjutas:Eelmise aasta tulemus paistab et ei loe, minuga ühe pulga peal on sõitjad kes eelmine aasta üldse ei osalenud.
Tundub et 250-400 gruppi saamiseks peab sõitma 100 sisse. 3x 300-ndaks sõitmine ei loe.
3x300 tõesti ei loe. Nimetatud stardigruppi paigutati sõitjad, kes on kahe aasta jooksul saanud parima tulemuse 148 kuni 251.

Kasutaja avatar
veiko
Kolimisspetsialist

Postitus Postitas veiko » 24. 07. 2004. 16:24

Kirsa kirjutas: Tundub et 250-400 gruppi saamiseks peab sõitma 100 sisse. 3x 300-ndaks sõitmine ei loe.
Ei pea. Siis saad juba ettepoole. Sõbral parim koht 93 ning stardi nr 175.
Need stardinumbrid üldiselt juba ammu leierdatud teema.

velosipedist
Rattur

Postitus Postitas velosipedist » 24. 07. 2004. 16:41

ja miks võetakse jälle arvesse kõikidel kahe aasta peale parimat tulemust??? kui siuke punkt on sees juhendis? :evil: :evil: :evil: see numbriteema ikka ajab eriti marru see aasta ja mis sest et ära leierdatud, aga kui ikka tekitab pahameelt siis tuleks ikka kohe ära muuta midagi või vähemalt järgida juhendit, kui see aasta on mõnel mehel juba 3 etappi sõidetud siis saadakse hea number ikka veel ühe eelmise aasta sõidu järgi

vaadake näiteks arno näidet eespool - elvas nüüd siis nr 309...
ja lisaks muidugi hunnik mittestartijaid protokollis jälle...

Kasutaja avatar
Kuldar
Trendirattur

Postitus Postitas Kuldar » 24. 07. 2004. 18:02

Kiirpilk esport.ee statistikale näitab, et ikka läheb arvesse nii 2003. kui 4004. parim tulemus. Ehk siis tuleb JÄTKUVALT eelmise hooaja nõrkade tulemuste rasket taaka kanda...

gandalf
Rattur

Postitus Postitas gandalf » 24. 07. 2004. 18:06

Kuldar kirjutas:Kiirpilk esport.ee statistikale näitab, et ikka läheb arvesse nii 2003. kui 4004. parim tulemus. Ehk siis tuleb JÄTKUVALT eelmise hooaja nõrkade tulemuste rasket taaka kanda...
Et mil moel siis?

Parima tulemuse puhul peaks piisama ju ühest heast selle aasta tulemusest. :)

Kusjuures inglisekeelne juhend erineb eestikeelsest ja on just selline, nagu tegelikult ka eestikeelne olema peaks.

Vahur

Kasutaja avatar
Kuldar
Trendirattur

Postitus Postitas Kuldar » 24. 07. 2004. 18:23

gandalf kirjutas:
Kuldar kirjutas:Kiirpilk esport.ee statistikale näitab, et ikka läheb arvesse nii 2003. kui 4004. parim tulemus. Ehk siis tuleb JÄTKUVALT eelmise hooaja nõrkade tulemuste rasket taaka kanda...
Et mil moel siis?

Vahur
Palun:
Kea-Kaia Ilves / 2004. parim koht 174. St.nr. Elvas 241 (151-250)
Kuldar Reiljan / 2004. parim koht 163. St.nr. Elvas 288 (251-400)

Või olen ma millestki valesti aru saanud?

Ruve
Rattur

Postitus Postitas Ruve » 24. 07. 2004. 18:29

gandalf kirjutas:Parima tulemuse puhul peaks piisama ju ühest heast selle aasta tulemusest. :)
Vahur
olen ebaõnne tõttu sellel aastal ühe korra jõudnud finisisse ja oli vist 35 koht kõrves(sealgi sai kummi vahetatud)... eelmise aasta tulemused olid kõik paremad. nüüd saan elvas 69 nr :? elvas on vist alguses veidike asfaldi ja ei ole eriti oluline kas startida esimesest või teisest stardigrupist, aga mõnel teisel maratonil võib asi lausa määravaks tulemuse juures ostutuda. nt. Rakkes
Viimati muutis Ruve, 24. 07. 2004. 18:46, kokku muudetud 3 korda .

gandalf
Rattur

Postitus Postitas gandalf » 24. 07. 2004. 18:30

Kuldar kirjutas:
gandalf kirjutas:
Et mil moel siis?
Vahur
Palun:
Kea-Kaia Ilves / 2004. parim koht 174. St.nr. Elvas 241 (151-250)
Kuldar Reiljan / 2004. parim koht 163. St.nr. Elvas 288 (251-400)
Või olen ma millestki valesti aru saanud?
Siis pigem niipidi, et teised naudivad oma head eelmisel aastel saavutatud kohta. Sinu eelmise aasta koht ei mängi ju mingit rolli.

Vahur

Oliver
Rattur

Postitus Postitas Oliver » 24. 07. 2004. 18:39

Arvesse läheb 2003, 2004 parim tulemus (üks ja ainus), ei ole oluline kummal aastal see sõideti. Tegin ka pistelist kontrolli, ühtegi viga ei leidnud.

Kasutaja avatar
Kuldar
Trendirattur

Postitus Postitas Kuldar » 24. 07. 2004. 18:44

gandalf kirjutas:
Siis pigem niipidi, et teised naudivad oma head eelmisel aastel saavutatud kohta. Sinu eelmise aasta koht ei mängi ju mingit rolli.

Vahur
Juhendi p.8.3. ma enam tsiteerida ei viitsi.
Mina saan sellest aru niimoodi:
Hooaja avaetapil määrab st.nr. eelmise aasta parim tulemus.
Järgnevatel etappidel määrab st.nr. jooksva hooaja parim tulemus. Kui jooksval aastal tulemust kirja saadud ei ole, siis pannakse st.nr. eelmise hooaja parima tulemuse järgi.

Ma küsin, kas ma olen juhendist õieti aru saanud?

Ja kui ma olen õieti aru saanud, kuidas saab nautida eelmisel aastal saavutatud head kohta, kui sellel hooajal on juba tulemus kirjas?

Kasutaja avatar
Kuldar
Trendirattur

Postitus Postitas Kuldar » 24. 07. 2004. 19:30

Kuldar kirjutas:
gandalf kirjutas:

Vahur
Juhendi p.8.3. ma enam tsiteerida ei viitsi.
Mina saan sellest aru niimoodi:
Hooaja avaetapil määrab st.nr. eelmise aasta parim tulemus.
Järgnevatel etappidel määrab st.nr. jooksva hooaja parim tulemus. Kui jooksval aastal tulemust kirja saadud ei ole, siis pannakse st.nr. eelmise hooaja parima tulemuse järgi.

Ma küsin, kas ma olen juhendist õieti aru saanud?

Ja kui ma olen õieti aru saanud, kuidas saab nautida eelmisel aastal saavutatud head kohta, kui sellel hooajal on juba tulemus kirjas?
Ise küsin, ise vastan. Kala on vist peidus ingl. keelses juhendi versioonis:
8.5 Starting with the second stage of the marathon series, start groups will be formed based on the best place in last year?s and this year?s stages.
On see nüüd mõni EL direktiiv, et vastuolu korral maakeelse ja ingl. keelse juhendi korral tuleb käia "ülimusliku" üllitise järgi?

Kus seda liikluseeskirjade ingl.keelset varianti lugeda saab? Äkki on üllatusi...

Kasutaja avatar
erikr
Admin

Postitus Postitas erikr » 24. 07. 2004. 19:47

ma ütleks, et minge oma ingliskeelse juhendiga metsa. see on naeruväärselt mõttetu, et aasta algusest saadik loeme eesti riigis toimuvete võistluste eestikeelset juhendit, imestame, et numbrite jagamisega on mingi jama ja siis juuli lõpus teatatakse, et ingliskeelne on õige. mul on isiklikult üsna poogen kust ma stardin kuid mõnele mehele eespool loeb see päris palju. kui juhendi kirjutaja (tõlkija :? ) on olnud küündimatu siis tuleks viga tunnistada ja kohe ära parandada mitte ajada segast, et lugege ingliskeelset sest seal on numbrite jagamise korra sisuline mõte õigesti väljendatud. kuidas saab üldse olla, et eri keeltes olevad juhendid erinevad üksteisest ???!!! ja see pole ainuke juhend, U23 EM on sama jama.

korraldajatele soovitus: lugege keeleseadust, eestikeelset EEC juhendit ja jagage numbreid selle järgi.
mis väljakutse? kiirabil ja politseil on väljakutse, minul on töö...
velo.clubbers.ee velo clubbers

Kasutaja avatar
Rivo
Rattur

Postitus Postitas Rivo » 24. 07. 2004. 20:39

See numbrite jagamine ikka täiesti segi omadega. Eelmise aasta parim tulemus oli 135, sel aasta käinud kahel võistlusel ja kohad 151 ja 120 ning stardi number antakse 223 :roll:

Kasutaja avatar
veiko
Kolimisspetsialist

Postitus Postitas veiko » 24. 07. 2004. 20:45

Rivo kirjutas:sel aasta käinud kahel võistlusel ja kohad 151 ja 120 ning stardi number antakse 223 :roll:
See tähendab, et Sinu ees on 222 võistlejat, kes kõik on sõitnud korra 119 hulka.

Kasutaja avatar
Rivo
Rattur

Postitus Postitas Rivo » 24. 07. 2004. 20:49

veiko kirjutas:
Rivo kirjutas:sel aasta käinud kahel võistlusel ja kohad 151 ja 120 ning stardi number antakse 223 :roll:
See tähendab, et Sinu ees on 222 võistlejat, kes kõik on sõitnud korra 119 hulka.
Minust eespool päris mitu võistlejat, kes pole sel aastal 200-gi. sisse saanud, rääkimata 119-st.

Kasutaja avatar
veiko
Kolimisspetsialist

Postitus Postitas veiko » 24. 07. 2004. 20:53

Rivo kirjutas: Minust eespool päris mitu võistlejat, kes pole sel aastal 200-gi. sisse saanud, rääkimata 119-st.
Teooria ja praktika ei käi siis alati käsikäes 8)
Edit: Nagu eespool Kuldar tõi väljavõtte Inglisekeelsest juhendist siis need eespool olijad on olnud kas see võ eelmine aasta 120 hulgas... vaatasin huvipärast kuute Sinu ees olijat. Neist siis ainult 2 on see aasta saanud mõjuva tulemuse. Ülejäänud eelmine aasta. :?

Kasutaja avatar
Martster
Rattur

Stardigrupid - üks võimalik meetod

Postitus Postitas Martster » 24. 07. 2004. 22:08

Eesmärk on ju ikka paigutada samasse kanti inimesed, kelle treenitus on sarnasel tasemel nüüd ja praegu. Eelmise aasta parima tulemuse üksühene arvestamine on selles plaanis küll kahtlane meetod. Esimesed 1...2 etappi - OK, paratamatu. Kui ikka juba kolm etappi on toimunud ja selle aasta tulemus puudub, siis eelmise aasta tulemust võiks arvestada kas aritmeetilise keskmisena (no OK, võib ju ka olla aritmeetiline keskmine kolmest paremast tulemusest vms.). Kui ka eelmine aasta vaid üks tulemus, siis seada miinimumlävi ja paigutada mitte ettepoole kui nnn ... gruppi. Andmebaasipäring nõksa keerulisemaks läheb aga midagi ületamatut küll ei näe.
Life Must Be Fun !

Kasutaja avatar
Alvaro
Rattur

Postitus Postitas Alvaro » 26. 07. 2004. 08:41

Elva statistika selle teema alla. Oluline - ilma kontekstita võib see olla eksitav, aga MTB on ja jääb tehnikaspordiks anyway.

Nimi Koht Stardinumber
Kuhlap Kaupo 606 94
Jõgila Sven 659 162
Roosmäe Tõnu 718 247
Pindis Toomas 676 227
Segerkrantz Tõnis 556 142
Kuusk Leho 571 197
Mägi Indrek 414 62
Kulago Sergejs 382 52
Rei Tarmo 399 117
Sehver Alma r 672 395
Põder Kalju 398 129
Epner Indrek 329 64
Sarv Riho 552 315
Jaks Indrek 530 296
Hermet Priit 422 195
Luik Tiit 506 294
Pokker Urmas 478 267
Ilves Martin 458 266
Luidre Andres 489 297
Novikov Daniel 490 305

Edit: kuigi preview pane annab ühe vaate, siis lõplik tabel on singa songa. Mina korda teha ei oska :cry:

Kirsa
Rattur

Postitus Postitas Kirsa » 26. 07. 2004. 08:51

Ma olen nüüd sellest numbrite jagamisest aru saanud ja enam ei virise aga panen ikkagi enda näite, väga dramaatiline siiski mitte:

Nimi Koht Stardinumber
Kiristaja Ailar 298 464

PS! Väga hea võimalus head numbrit saada oli eelmise aasta Rakvere, kuna paljud katkestasid, siis peaaegu iga lõpetaja sai oma elu parima koha. Ise sõitsin kehva sõiduga 297-ndaks. Hea sõidu korral "oleks" saanud 250 sisse ehk 250-400 gruppi ja kogu virin minu poolt lõppenud :).

Kasutaja avatar
veiko
Kolimisspetsialist

Postitus Postitas veiko » 26. 07. 2004. 09:26

Võibolla on tagantjärele mõistlikum vaadata, kes oleks pidanud saama parema stardikoha?! Võtke see protokoll ning kirjutage esimese võistleja taha lahtrisse =IF((B8-A8 )>100;"Tubli sõitja";"--") Siis lohistage see valem ülalt alla. Nüüd on näha, kes on need tublid sõitjad, kes finisheerusid 100 kohta paremana oma stardinumbrist.
Kui nii kerida ei viitsi siis tehke klõps esimese võistleja rea algusesse (nii, et terve rida läheks aktiivseks) ja lisage sinna üks uus rida (tekkkib Kuke peale). Siis uuesti klõps lisatud rea algusesse (kõik aktiivseks) ning ülevalt menüüst valige Data/Filter/Auto filter. Nüüd siis valige omapoolt lisatud valemi kohale tekkinud rippmenüüst "Tubli sõitja".
Neid on päris palju. Esimesed vast ikka startisid õigest koridorist :)

Kasutaja avatar
profit4
Rattur

Postitus Postitas profit4 » 26. 07. 2004. 10:13

Tundub et mida rohkem on osavõtjaid seda segasemaks need numbrite määramine läheb :roll: , igaljuhul EEC algul oli mul 415 ja nüüd juba 647 kujutan ette et otepääl on mul juba 999. anyway mis siin ikka eks tuleb nühkida edasi :lol:

järjekindlus viib sihile.
cycling is fun, but...it`s deem hard work.

riigimees
Rattur

Postitus Postitas riigimees » 26. 07. 2004. 10:50

Alvaro kirjutas:Elva statistika selle teema alla. Oluline - ilma kontekstita võib see olla eksitav, aga MTB on ja jääb tehnikaspordiks anyway.

Nimi Koht Stardinumber
Kuhlap Kaupo 606 94
Jõgila Sven 659 162
Roosmäe Tõnu 718 247
Pindis Toomas 676 227
Segerkrantz Tõnis 556 142
Kuusk Leho 571 197
Mägi Indrek 414 62
Kulago Sergejs 382 52
Rei Tarmo 399 117
Sehver Alma r 672 395
Põder Kalju 398 129
Epner Indrek 329 64
Sarv Riho 552 315
Jaks Indrek 530 296
Hermet Priit 422 195
Luik Tiit 506 294
Pokker Urmas 478 267
Ilves Martin 458 266
Luidre Andres 489 297
Novikov Daniel 490 305

Edit: kuigi preview pane annab ühe vaate, siis lõplik tabel on singa songa. Mina korda teha ei oska :cry:
Arvan, et nii mustvalgelt seda tabelit ka võtta ei saa. Teiste kohta ei oska kommenteerida, aga vähemalt Kuhlap vahetas kyll kurval ilmel rajaääres kummi kui mina temast mööda vihisesin. Ning kindlasti ei olnud tema ainus, kes tehnilistel vms. põhjustel lõpetas seal kus tema koht ei ole.

Pooldan eelpool toodud arvamust, et kui vähegi mees oled, siis suudad juba stardikiirenduses oma "õige" grupi välja sõitta. Need mõnikümmend kohta stardikoridoris ei ole küll asi millest 68 km. sõidus muret tunda. Peace
Specialized Rockhopper Pro

Arno
Rattur

Postitus Postitas Arno » 26. 07. 2004. 11:20

riigimees kirjutas:Pooldan eelpool toodud arvamust, et kui vähegi mees oled, siis suudad juba stardikiirenduses oma "õige" grupi välja sõitta. Need mõnikümmend kohta stardikoridoris ei ole küll asi millest 68 km. sõidus muret tunda. Peace
Nii ja naa: mina oma 309 numbriga kiirendasingi siis Elvas ca 100 hulka 6ndaks km'ks, 10ndal olin kustunud ja lasin jala sirgeks selge mõttega katkestada. Mingi rajamehe kannustus sundis siiski rada läbi sõitma. Kuna nii palju vendi oli mööda läinud arvasin, et nüüd on sõit mingi 400nda koha peale ja ei võtnud asja kuigi tõsiselt, Elvasse veeretasin ennast juba asfalti mööda. Hiljem selgus, et need pundid sõitsid siiski 250 kanti, kellega ma jõlkusin seal. Enda eesmärk oli 200 hulka sõita - ehk et tegelikult oleks tasunud siiski pingutada.

Loo moraal:
1) ise olin nõrk -> teen trenni
2) alguse numbrikammist tulenev paugutamine väsitab + kaotab igasuguse orientatsiooni rajal - > unustage vähemalt 2003 tulemused lõpuks ära!
3) tore lugu, et keegi kurat kohta ei lugenud! - > ettepanek panna TPdesse ametlikud kohalugejad!

Vasta

Mine “Eesti võistlused”