on jah muutunud. ja muutub ka hooaja jooksul... algab Estonian cup- ga, edasi muutub Estaonian cup- ks, siis veel Estonain cup- ksHanno kirjutas:EJL kalendrisse lisatud EMV juhend ning muutunud maratonisarja nimi.
terv,
Hanno

on jah muutunud. ja muutub ka hooaja jooksul... algab Estonian cup- ga, edasi muutub Estaonian cup- ks, siis veel Estonain cup- ksHanno kirjutas:EJL kalendrisse lisatud EMV juhend ning muutunud maratonisarja nimi.
terv,
Hanno
sellist asja nagu harrastaja litsents pole kunagi olnud. ja arvan et ei tule ka. on noormehed, juuniorid, mehed eliit ja seeniorid. lihtsalt ejl litsentsipoliitika on nüüdseks korda saanudRay kirjutas:Harrastaja litsentsi saab alates 30ndast eluaastast. Seega nooremad vist peavad eliidiga sõitma.
Senior 1 oli eelmine aasta 19 - 40a., sel aastal 30-40. eelmine aasta tähendas see seda, et 39 a mees pidi kangutama rajal koos 20 a.-gapriidik kirjutas:See Seenior1 19-34 oli EJL üheaastane eksperiment. Nüüd ikka nii nagu vanasti 30-34.
Vaevalt et keegi solvub. Loogiline ja arusaadav jutt. Loodame et reegleid edaspidi enam ei muudeta. Hiljem alustanutel tuleb 'lihtsalt' tugevamaks või vanemaks saada. See viimane asi toimub muidugi väääga lihtsalt, pingutama ei peaHanno kirjutas:Ma ei saa ausalt öeldes üldse aru, mis asi see harastajate Eesti Meistrivõistlus on?!? Sorry, kui nüüd kedagi solvan, kuid Eesti meistriks võib ikka tulla tõesti teatud vanuseklassis, mitte kaalu kategoorias........
Hanno, Harrastajate EMV on marketing + lihtsalt "fun", ei midagi muud. Rohkem kära ja elevust, rohkem pealtvaatajaid eliidisõidul. Kui tegime 2001 ja 2002 Nõmmel eestikaid, siis muuhulgas toimusid ka "mitte ametlikud EMV harrastajatele". Mina pean seda lihtsalt "fun-ks", kui nn "paksudele" (ärge nüüd ka keegi solvuge:)) oma meistrivõistlused peetakse, pärast hea tunne osalejatel. Kuulsin ka siis rattaringkondadest kriitikat, kuid kas siis peame kogu aeg seda rattaasja nii surmsõsiselt ajama. Loomulikult sõna "mitteametlik" peaks sellise asja juures alati olema.Hanno kirjutas:Ma ei saa ausalt öeldes üldse aru, mis asi see harastajate Eesti Meistrivõistlus on?!? Sorry, kui nüüd kedagi solvan, kuid Eesti meistriks võib ikka tulla tõesti teatud vanuseklassis, mitte kaalu kategoorias. See, et maratonidel ja mujal loll'i võistulstel on olemas harrastajate klass, on ideaalne ja toob rohkem rahvast rattasporti juurde, kui EMV'l peaks ikka startima need, kes tahavad tulla Eesti Meistriks. Harrastajatel, nagu seda juba ka nimi ütleb, pole seal eriti nagu kohta.
Ma ei kujuta ette, et kuskil spordialal oled harrastajate Eesti Meister (võimalik, et on muidugi, kuigi täpsemalt ei tea). Nagu korvpallis või 100m jooksus või alveeorienteerumises? Oled veteran, noor, kes iganes, sa oled siis vastavalt Eesti Meister aga omas kategoorias. Noortemeistrit ei saa kunagi võrdsustada Eesti Meistriga. Viimast on üks ja eliitklassis ja kõik.
Ja harrastaja peakski pealtvaataja olema, ta ei ole eliit. Või siis alternatiivina, nagu viimastel aastatel tehtud on, tehtama eelneval päeval Eesti Meistrivõistlute raames harrastajate sõit, et tavalised meiesugused tööinimesed saaks omavahel mõõtu võtta ja ennast sel hetkel parimana tunda.
Terv,
Hanno
selline küsimus, et kui Rakke Rattamaratoni (EMV maratonis) võidab harrastaja, kas ta on siis Eesti meister maratonis? või on meister 3 min. kaotanud ja teise koha saanud eliidi litsentsiga sõitja?Hanno kirjutas:Aga, kes Eesti Meistriks tahab 2004.a. tulla, siis EJL on selleks oluliselt rohkem võimalusi tekitanud, kui eelmistel aastatel. EMV on Saaremaa Velotuur kui ka lisandunud on äärmiselt huvitav paarissõit, kus täna ma küll ei julgeks võtjaklubi ennustada. Asi läheb põnevaks!![]()
Terv,
Hanno
Paarissõidu vastu tekkis kohe huvi kui nägin seda. Kas oli arutlusel ka meeskonnasõit? Probleem meeskonnasõidu puhul võib olla see et paljudel klubidel pole vähemalt 4 meest välja panna. Ainult vbla siis kui koos M-18 miksida saaks pundid kokku.Hanno kirjutas: kui ka lisandunud on äärmiselt huvitav paarissõit, kus täna ma küll ei julgeks võtjaklubi ennustada. Asi läheb põnevaks!![]()
selline küsimus, et kui Rakke Rattamaratoni (EMV maratonis) võidab harrastaja, kas ta on siis Eesti meister maratonis? või on meister 3 min. kaotanud ja teise koha saanud eliidi litsentsiga sõitja?[/quote]Ruve kirjutas: Terv,
Hanno
Stardimaks ka ainult 50eekuHanno kirjutas:Kalendrisse lisatud:
06.06. Jõhvi Rattaralli
http://www.ejl.ee/kalender2004/2004.06.06_johvi_rr.htm
Palukülla soovitan kõigil kohale tulla. mägi on korralik, ronida saab rohkem kui Nõmmel ja suurem osa rajast peaks olema ka ühest kohast pealtvaatajatele nähtav. sama mägi oli ka sügisel Rapla Rattamaratoni rajal sees.tarmo kirjutas:on vast alles valikuvõimalusi sel nädalavahetusel (5.-6. juuni):
Team Rattapood Cup Tartu
Komo Cup Paluküla (väga lahe kant muideks)
Erika Rattaralli, Ahula
Paldiski - Tallinn Rattamaraton
Jõhvi Rattaralli
Üks mu lemmikuid - Ehavere kalendrist välja jäänudHanno kirjutas:Sügiskrosside juhend on ka EJL lehel nüüd välja pandud:
http://www.ejl.ee/kalender2004/sygiskross.doc