Andrus K kirjutas: Aga kuna see on nii lihtne, siis ei hoia see teoreetiliselt sugugi karvajalgu mnt. võistlustest eemal. Pigem on asi karvajalgade teadmatuses, kuidas litsentsi saada. Litsentsi saamise protseduur võiks sisaldada paaritunnist koolitust a la grisha loeng ja maksta seetõttu nt. 2x rohkem
andrus@2006.ilmselt.ka.mnt
Miks ma peaks maksma grupisõidu loengu eest, kui ma edasijõudnute kiires grupis praktiliselt on nõrga taseme tõttu ei sõida?? 4 TRR-i olen praktiliselt kõik üksi-kahekesi läbinud. Keegi võiks teha statistikat, kui palju õnnetusi põhjustavad ässa-wannabed ja kui palju minusugused (jäi su jutust mulje, et MNT võistlustele lubada ainult teatud seltskond).
Teiseks, miks peab kindlustusfirma maksma kinni kellegi kahju teisele ratturile, mitte õnnetuse põhjustaja? Äkki oleks võistlustel vigastusi vähem, kui tead, et maksad ise kahjud kinni, kui kellegi rattast üle sõidad. Igas juhendis on ju mustvalgelt öeldud, et tuleb liikluseeskirju järgida, mis peaks tähendama ka seda, et tuleb hoida võistlustel piisavat pikivahet. Ma oleks pehmelt öeldes vihane, kui mulle keegi süüdimatult selga lajatab (kui ise sõidan oma sõitu ja mingi grupp selja taha tekib nagu see aasta - praktiliselt sõitsin üksi eesotsas Otepää ristist Võru maanteel kuni otepää tõusuni; kui enda meelest puhkasin, siis puhkasid ka taga sõitjad). Ise mõnes ajutises grupis sõites püüan pigem paar meetrit vahet hoida, kui teise rattas kinni sõita. Kellel siin foorumiliikmetest rattast-kehast TRRi ajal üle sõideti (ja võib olla 20kEEK kahju tekitati)- kas pärast võistlust saate ülesõitjaga sõbralikult läbi s.t viha ei pea?
Ise ei ole muudel MNT sõitudel peale TRRi käinud sellepärast, et liiga lühikesed on nad kõik s.t 70-80 kilomeetri ringis. Stardimaks praktiliselt sama s.t 300 ringis. Nii et IMHO pigem võiks olla üks pikem low budget sõit a la Lõuna-Eesti 180 juunis (siis on kaua valge

). TP-d iga 40km tagant (võiks olla lubatud kasutada lisaks ka alternatiivseid TP-sid - bensiinijaamad jms minusuguste jaoks).

Segasaun on siis, kui on puu- ja elektriküte.