10. Tartu Rattamaraton

Infot ja muljeid võistluste kohta
Foorumi reeglid
Võistluste osaluste müügifoorum asub: viewforum.php?f=152
Kasutaja avatar
Gost
Rattur

Postitus Postitas Gost » 21. 09. 2007. 23:31

MK777 kirjutas:Sai siis kah esimest korda sarnane üritus proovitud. Kõik oli täitsa tipp-topp, ainus asi mis juhtus maratoni ajal olid lihaste krambid. Lausa seitse korda antud distantsil. Kaotasin sellega seaoses palju aega. Huvitav, kas sellega saab kuidagi võidelda kah...
Vedeliku puudus on põhjuseks. Vähemalt vett tuleks tarbida, parem energiajook. Mängib rolli ka kehamass, mida muskleid rohkem, seda krampide tekkimine tõenäolisem. Ja reegel on selline, et kui tunned jänu - siis rong on läinud, dehydration on juba kohal...

Kasutaja avatar
erikr
Admin

Postitus Postitas erikr » 22. 09. 2007. 07:58

KaupoR kirjutas:Esteks, juua spordijooki piisavalt sõidu ajal. Kui see ei aita, siis on ka spets vahendeid olemas, mis peaks krampe vähendama. Variant 1, Variant 2. Ise pole kumbagi veel kasutanud, kuna ei kannata krampide all (seni veel .. ptüi!, ptüi!, ptüi!)
võib mõjuda, võib mitte. ühel aastal tegin mingi magneesiumikuuri lausa kuid tahkos olid ikka krambid kallal.
mis väljakutse? kiirabil ja politseil on väljakutse, minul on töö...
velo.clubbers.ee velo clubbers

Kasutaja avatar
LauriA
Rattur

Postitus Postitas LauriA » 22. 09. 2007. 10:49

Soolade puudusest ei saa krambid tulla? Ise olen kasutanud banaan-soolas komplekti. TRMi 63km raja puhul seda vaja läinud, 87km puhul tekkisid krambid vist tänu soola puudusele u. 70-dal kilomeetril (kuna vanast harjumusest sai ainult joogiga läbi aetud). Eelmine aasta läks jooki ... 3-4 liitri ringis.

Kas 2001 seisuga oli see aasta muda jms nõrka ratturit pidurdavat rajal rohkem?
Segasaun on siis, kui on puu- ja elektriküte.

Kasutaja avatar
Mati
Rattur

Postitus Postitas Mati » 22. 09. 2007. 11:13

Minul, kelle jaoks on muidu krambid tundmatu teema, on see aasta kolm korda olnud krampidega tegemist - Rõuge tuuri üks päev, Rakvere maraton ja TRM. Leidsin igalt sõidult ühe nimetaja - KÜLM! Vedeliku puudus nendel sõitudel teemaks ei olnud kindlalt, soolad ka mitte arvatavasti. Lisaks külmale ilmnesid neil sõitudel krambid peale kõvema kangutamise hetki, st kohti kus pikema aja jookusl kerida ei olnud võimalik. Rakvere puhul oli soodustavaks teguriks arvatavasti ka pikk võistluspaus (st lihas polnud harjunud intensiivse tööga).

Seega kokkuvõttes on asi individuaalne. Tuleb analüüsida situatsioone ja leida ühiseid nimetajaid. Kellel on magneesium, kel soolad, kel vedelik.
velo clubbers
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Üks mees: "Tapab tempo, mitte rada"
Kivipallur: "Tark teab, tugev teeb trenni!"

Kasutaja avatar
Raix
Rattur

Postitus Postitas Raix » 22. 09. 2007. 12:04

Enda sõidust niipalju, et jään suhteliselt rahule. Aeg tuli 4:32.., mis on enamvähem sama, kui kolleegidega ühistrenni tehes. Kuna alustasin üpris tagumisest otsast (2500+ stardikoridori eest vahetult), arvasin, et hea, kui viie tunniga läbi sõidan raja- seega plaan sai edukalt ületatud :) Kohe esimesel väiksel tõusunukil oli näha, et tegemist on tõelise rahvaspordiüritusega- terve tõus oli ratas käekõrval jalutajaid täis. Ise üritasin paremast servast läbi kõrge heina, ratas peakohal, lõigata. Veits sain võitu ka sellega vist õnneks. Siis läks juba rahulikumaks kulgemiseks. Paar versta peale starti loovutasin ka oma 0,7 joogipudeli kaunile naiskolleegile, kes oli omal ühe pudeli ära kaotanud ning ise sõitsingi kogu sõidu lõpuni 1l Arctic Spordi ning geeli ja glükoosiga ;) TP-des ei viitsinud ka pidama jääda, et järjekorras seista. Rajal nägin ka tuttavaid nägusid, neist oli täitsa hea mööda kimada. Aga kõige rohkem mõjusid mulle punase rätikuna ketsidega naisterahvad minu ees- niipea, kui mõnda nägin, pidin vajutama hakkama ja neist võimalikult kiirelt mööda saama ;) Pea igal tõusul oli tagumises otsas jalutajaid näha, aga õnneks neid nii palju ka ei olnud, et mööda poleks saanud. Tulemus oleks võinud ka parem olla, aga kohati läksin vajutamisega liialt hoogu ning kippusin kruusal väikseid gruppe vedama, kui oleks võinud rahulikult grupis tiksuda. Viimased ~neli versta sattusin ühte u 10-15 pealisse punti, kellega sai koos siis viimane spurt tehtud, finishisirgele jõudsimegi vast nii viiekesi. Lõpusirgel võtsin siis veel ühe või kaks skalpi ;) Koht siis kokkuvõttes 1373 ja aeg, nagu öeldud, 4:32:04. Seega siis ~1100 möödasõitu sai rajal tehtud vast, kukkuda ei õnnestunud üle tüki aja mitte kordagi, kuigi napikaid oli. Seega võib suht rahule jääda tulemusega :)
Ahjaa, mis ma veel tähele panin- ka tagumises otsas oli päris palju clipless pedaali /kingaga sõitjaid näha, neist hämmastavalt suur osa SIDI kingaga sõitjad lausa :roll: Aga noh, nagu mul üks sõber armastab ikka öelda, et harrastuste arvelt ei ole mõtet kokku hoida ;)
Maratoniga lõppes võistlushooaeg kindlasti, aga vaatan, ehk õnnestub mõni trenn veel teha ja siis tuleb hakata uueks hooajaks põhja laduma, et kõik eesmärgid saaks ikka täidetud ;)

marter
Rattur

Postitus Postitas marter » 24. 09. 2007. 12:11

tõus oli jalutajaid seepärast täis, et kui suure bande esiots tõusu võtma hakkas, tekkis kogu kamba esiotsa tropp ja see ei lasknud tagumistel sama hooga peale lennata. Niisama põhimõtte pärast mudas vänderdada pole ka nagu mõtet. Ise startisin 700-1000 grupist, paljud läksid jala üles, ise jooksin ka äärest jala ja võitsin mitukümmend kohta vähemalt. Ilgelt porine oli see tõus ka, isegi jalgsi andis üles liduda, et libisema ei hakkaks.

Kasutaja avatar
meelisxxx
Rattur

Postitus Postitas meelisxxx » 24. 09. 2007. 14:11

Raix kirjutas:Ahjaa, mis ma veel tähele panin- ka tagumises otsas oli päris palju clipless pedaali /kingaga sõitjaid näha, neist hämmastavalt suur osa SIDI kingaga sõitjad lausa :roll: Aga noh, nagu mul üks sõber armastab ikka öelda, et harrastuste arvelt ei ole mõtet kokku hoida ;)
Maratoniga lõppes võistlushooaeg kindlasti, aga vaatan, ehk õnnestub mõni trenn veel teha ja siis tuleb hakata uueks hooajaks põhja laduma, et kõik eesmärgid saaks ikka täidetud ;)
Ise märkasin, et ees sõitvatel olid joogipudelid kaasas, ei olnudki ainult hobisõitjatel :) Sama loogiline?!
Kui inimene eelistab hinnale kvaliteeti, kas siis on midagi valesti? :) Kui ma Marko Märtini tasemel ei sõida, kas ma siis endale üle 200.000 kr autot osta ei tohi? Ok, sry OT aga hakkas liialt häirima see suhtumine ja pidin oma arvamuse välja ütlema ...

Kasutaja avatar
AndreK
hobisportlane

Postitus Postitas AndreK » 24. 09. 2007. 14:37

Raix kirjutas:neist hämmastavalt suur osa SIDI kingaga sõitjad lausa :roll:
Kas see SIDI on mingi ERITI ärev king, et sa selle ära pidid mainima? Et kui näiteks Shimano või Specialized kingaga sõidad siis on veel ok?

Olts
Rattur

Postitus Postitas Olts » 24. 09. 2007. 14:39

Raix kirjutas:.....Maratoniga lõppes võistlushooaeg kindlasti, aga vaatan, ehk õnnestub mõni trenn veel teha ja siis tuleb hakata uueks hooajaks põhja laduma, et kõik eesmärgid saaks ikka täidetud ;)
Maratoni hooaeg lõppeb Haanja 100-ga :idea:
see rattasõit on viinud kõik mu finantsid ja .....

Kasutaja avatar
KaupoR
Rattur

Postitus Postitas KaupoR » 24. 09. 2007. 14:48

AndreK kirjutas:
Raix kirjutas:neist hämmastavalt suur osa SIDI kingaga sõitjad lausa :roll:
Kas see SIDI on mingi ERITI ärev king, et sa selle ära pidid mainima? Et kui näiteks Shimano või Specialized kingaga sõidad siis on veel ok?
Mõni SIDI on ärev ka ;) (järgneb Bling-Bling)
Pilt
Aga vaevalt, et TRMil keegi sellist jalavarju kandis. Ja kui kandis, siis oli valge OG Elektrast ostetud nr 46 froteesokk sinna peale tõmmatud.
If everything's under control, you're going too slow!

Kasutaja avatar
Raix
Rattur

Postitus Postitas Raix » 25. 09. 2007. 21:22

<ot>Sry, väljendasin end SIDI osas veits segaselt nähtavasti. Ega ma ei ütlegi, et nendega sõitmine pole OK, ainus "ärev" asi nende juures oli minu jaoks hind. Tartus ma olen neid näinud ainult HE-s müügil (või ehk on mujal ka leida?) ja alla 2,... kraha ei maksnud mu meelest neist ükski paar. Seepärast ise neid ei raatsinud lihtsalt esimeseks paariks osta. Aga vastupidi, hea näha, et inimesed hobi pealt kokku ei hoia :) Kahju, kui kedagi ärritasin oma jutuga. Edaspidi katsun teha, nagu kellegi foorumlase signatuuris öeldud- rohkem sõita, vähem möliseda ;)</ot>

Kasutaja avatar
AndreK
hobisportlane

Postitus Postitas AndreK » 25. 09. 2007. 21:48

Raix kirjutas:<ot>Sry, väljendasin end SIDI osas veits segaselt nähtavasti. Ega ma ei ütlegi, et nendega sõitmine pole OK, ainus "ärev" asi nende juures oli minu jaoks hind. Tartus ma olen neid näinud ainult HE-s müügil (või ehk on mujal ka leida?) ja alla 2,... kraha ei maksnud mu meelest neist ükski paar. Seepärast ise neid ei raatsinud lihtsalt esimeseks paariks osta. Aga vastupidi, hea näha, et inimesed hobi pealt kokku ei hoia :) Kahju, kui kedagi ärritasin oma jutuga. Edaspidi katsun teha, nagu kellegi foorumlase signatuuris öeldud- rohkem sõita, vähem möliseda ;)</ot>
ei saa mina ka siin kuidagi kirjutamata jätta. sinu näol on tegu järekordse tegelasega, kes ei saa aru sellest, et kui on raha võid endale üht teist lubada ja tead mis selle juures kõige toredam asi on - keegi ei saa seda keelata.

makaak2
Rattur

sidi

Postitus Postitas makaak2 » 26. 09. 2007. 13:58

see kinga asi ajab naerma/nutma, oleneb kuidas võtta. keegi mainis et esimeseks kingaks ei raatsinud osta....?
Ma olen 3 hooaega yldse sõitnud, õbraga koos alustasime, tal oli pappi enam ja ostis kohe alul mingid kingad (ei ytle nime välja) et noh veab paremini edasi ja hõlpsam mulle ärapanna, ise ostsin alles 1,5 aastat tagsi ja ostsin tõesti SIDI ja veits kallimad nii 2,3 tuh kanti...aga vaene sõber pidi sel aasta alguses kingad välja vahetama , vanad läksid läbi... öeldatahan et kui on ressurssi siis võta korralikud ja kohe saad odavamalt läbi ja tervis ka korras ja milline rahulolu veel ja sellega kaasnev lisajõud....vott
libeda ketsiga ei saa sõita

Olts
Rattur

Postitus Postitas Olts » 26. 09. 2007. 14:30

OT küll aga kas on kallim või odavam, ikka peab umbes 2 aastat. Kas siis läheb tald läbi või siis kulub pealis ära.

TRMist. Eelmine aasta u 140 kohapeal sõites olid Palu kandis krambid ja langesin lõpuks kohale üle 300.
See aasta oli plaan kiiresti startida ja sõita kuni Harimäeni täiega. Tegelt hoidsin juba varem tagasi. Siis oli plaan laskumistel ja kruusal grupis tolkneda, aga Kuldari vedamisel/õhutamisel pidi ikka tööd tegama ja seda veel vastutuules. Peale Mitit tõmbasin tempot maha ja proovisin tõusudel nii vähe energiat kulutada kui vähegi kannatas. Siis kadus Kuldar kuhugi. Jälle olid ikkagi krambi ohu tunnused. Peale Palut hakkasin ühe kiirema soomlase(km enne lõppu ikaldus) tuules kimama ja vaheldumisi vedama. Lõpuks siis koht 185 ja parim koht TRMil seni. Kui keegi arvab, et see üks kiire uhamine, siis päris nii see ei ole enam.
see rattasõit on viinud kõik mu finantsid ja .....

sokike
Rattur

Postitus Postitas sokike » 26. 09. 2007. 17:29

Ma sõitsin tagaotsas ja kingaga :oops: Vabandust!
Kingaga sõitsin sellepärast, et kuna sõidan tavaliselt maanteel ka kingaga, siis olen nii harjunud. TRMil sõitsin tagaotsas, sest maastikul ei ole varem sõitnud ja muda kohutas :) .
VEELKORD VABANDUSED, KUI SEE KEDAGI SOLVAS!

Kasutaja avatar
Andrus K
Rattur

Postitus Postitas Andrus K » 26. 09. 2007. 20:46

ära nüüd nende kingade pärast nii endast välja mine. King on ok. Muuda oma praegune kasutajanimi millekski pisut rohkem enesekindlust kiirgavamaks ja ma usun, et tunned end kohe paremini.
sokike kirjutas:Ma sõitsin tagaotsas ja kingaga :oops: Vabandust!
Kingaga sõitsin sellepärast, et kuna sõidan tavaliselt maanteel ka kingaga, siis olen nii harjunud. TRMil sõitsin tagaotsas, sest maastikul ei ole varem sõitnud ja muda kohutas :) .
VEELKORD VABANDUSED, KUI SEE KEDAGI SOLVAS!
Trennis tuleb sõita sama kiirest, kui võistlusel. Või isegi natuke kiiremini!

Vasta

Mine “Eesti võistlused”