eedu kirjutas:Olin vist üks nendest nn.parasiitidest. Props selles,et meie punt ei saanud kogu sõidu ajal korraliku koostööga hakkama! Mõned paugutajad muutsid sõidutempo algusest peale nii ebaühtlaseks,et minu pulss oli taevas lõpuni välja. Muidu sõitsin grupi vasakut tiiba ees ~60% distansist...Viti mäe võtsin korralikult,lootuses et need paugutajad ka ennast korralikult liigutavad ja saaks lõpu ühtlaselt ära sõitta,aga paugud olid vist otsas...
Siit kumab läbi grupisõidu kogemuse asjaolud. Ok asi oli ka võistlus, kus koostöö tegemise ei ole alati eesmärk. Samas polnud mingit tiimivärki seda segamas ja ühiseid eesmärke oli olemas (eesoleva grupi püüdmine nt)
Mõned märkused ses osas:
1. Paugutatakse just selleks, et "parasiitidest" vabaneda ja gruppi lõhkuda. Kui jõuad kaasa tulla, st ka ette jääda, siis on mõistlik koostööd teha.
2. Vasakut tiiba ees sõita oli selle küljekaga ju puhkamine. Tegeliku töö tegi ära parem esimene - vedamine + tuulevarju pakkumine.
3. Paugutajad ei jaksa end lõpmatuseni liigutada, vaid siis tulebki ise ette minna ja vedada. Nagu ütlesid just selleks, et ühtlane tempo säoliks. Selle asemel lastakse tihti pigem tempo alla, jumala eest ei vea
Isiklikult rääkides tundub, et olid täpselt sellest minigrupis, mida vedasin Viti mäest alates ÜKSI. Mitu korda viipasin ja andsin märku, et keegi võiks vedada. Kokkuvõttes pole mul probleemi samas, sai korraliku tempotrenni ja "parasiidid" jäid ka maha.
Parasiitidest veel rääkides, siis sai ka nats neid narritud. Nt situatsioon, kus vead ja pakud vahetust, aga vastatakse et oi ma küll ei jõua jne. Siis tõstad vaikselt tempot ja vaatad mis sünnib. Punnisid ilusti kaasa, st jaksasid küll. Et miks parasiite ei sallita
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
.
velo clubbers
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Üks mees: "Tapab tempo, mitte rada"
Kivipallur: "Tark teab, tugev teeb trenni!"