Amatöör kirjutas:Mati kirjutas:Ringi peaks siis vähemalt esimese tõusu osas tegema vastupidiselt suusaringiga, kuna mudu esimeselt tõusult laskudes on seal spordikeskuse värava juures oht kohtuda liiga äkki ja lähedalt tõusule suundujatega

Tõus kah vist isegi nati pikem ja järsem siis

Seal on suhteliselt palju liikumist, kui sa ringi vastupidi käima paned, siis tekib just suurem segadus. Ma käin seal aegajalt ikka tõuse sügamas ja olen veendunud, et mööda suusarada (õiget pidi) on kõige ohutum. Esimesest laskumisest alla jõudes hoitakse alati vasakule (nagu jalakäijad) ja seda kuni teise tõusuni välja. Vastutulijad mööduvad sinust paremalt. Selline liiklus kulgeb seal probleemideta. Probleem võib tekkida just siis, kui sa proovid sealt risti vahelt läbi "lipsata".
Mati tähelepanekud esimese tõusu osas on õiged. Samas ma isiklikult arvan, et segaduste vältimiseks võiks sõita ikka kogu raja nii, nagu suusatajad. Seetõttu ühineks Amatööri arvamusega. Kiivrita võistlusele ei lase, ehk aega ei võta, laenake tuttavalt vms. Muus osas (ohutus laskumistel jms) tuleb ise täheelpanelik olla. Üleüldse võiks esimese ringil laskumised rahulikumalt võtta, et rada tundma õppida, need mõned sekundid teete mujal ka tasa, kui vaja. Pisut ohtlikd on kõik laskumised. Karjuge aga varakult kõva häälega, kui laskute ja keegi ees koperdab a la " tulen vasakult".
Kui tulemas on ka tegelasi, kes ei tea täpselt, mis järjekorras ja mis pidi rada kulgeb, siis võtan kaasa mingise kaardi ja katsun enne sõitu seletada ka kohapeal. Kel aega, siis võib enne sõitu basseinide juures olevast spordikeskusest vaadata ka suurt kaarti. Kaart on maja sees seinal ja asub suusa/uisulaenutuse ukse juures. Astuge aga julgelt sisse. Teine juhis neile, kes rada ei tunne, on see, et kogu raja ulatuses on puudel ja postidel eri värvidega triibud. Kui valid punased triibud (5 km. ring), siis rajalt ei eksi.
Kuna rajal korraldajaid pole, siis igasugune varastamine ja lõikamine jääb igaühe enda südametunnistusele (nt. enne kolmandat tõusu on võimalik vasakule tagasi keerata). Isiklikult soovin, et ka kõik kurvid võetaks, nii nagu suusatajad seda teevad - vastasel korral koguneb võidetud sekunitest niiviisi lõpuks minut.
Trennis tuleb sõita sama kiirest, kui võistlusel. Või isegi natuke kiiremini!