Täna avanes regamine selle aasta Tahkolle!
Põhisõidud siis sel aastal laupäeval, 28. juunil
Lähem info kotisivulta!
Selle aasta uutuus siis pühapäevane Tahko Road - maantieajo ca 85-95km

Väga hea. Lõpuks põhjus ka maantekas kaasa tirida. Iga aasta on saand mõeldud, et küll oleks lahe maantekaga seal kandis ringi lasta.holden kirjutas:...Selle aasta uutuus siis pühapäevane Tahko Road - maantieajo ca 85-95km
Mul oli möödunud aastal maantekas kaasas, ei sõitnud sellega küll mitte pühapäeval pääle H120-t vaid reedel. Oli tõesti mõnus - veeres pikalt mäest alla ja tõusis ka vastavalt, sääljuures meeldiva nurga alla, mitte järsult nigu KinahmisMati kirjutas: ... Lõpuks põhjus ka maantekas kaasa tirida. Iga aasta on saand mõeldud, et küll oleks lahe maantekaga seal kandis ringi lasta. ...
Kui mu mälu ei peta, siis eelmisel aastal, kui Tahko-tapahtuma ületas esmakordselt Soomes 1000 osaleja raja MTB üritusel, siis oli neist tuhandest vist iga kümnes kas eestlane või lätlane. Aga täpsemalt ei saa ka järgi vaadata, kuna nende kodukas on restruktureerimisel ja eelmise aasta protokollid hetkel puuduvad.RvN kirjutas:kodukal logo vaadates tundub, et ainult eestlased osalevadki sellel üritusel >D
Samas toonitan, et see on erand eestlastele. St kirja pange end ikka kindla osalemiskavatsuse korral. Korraldaja jaoks on osalejate arv oluline inf (sh rahalise koha pealt) ja mida adekvaatsem see on seda parem.holden kirjutas:...Täitke ankeet ja saatke teele - maksta saate rahulikult kohapeal numbri saamisel...
....ja ka lätlastele!Mati kirjutas:Samas toonitan, et see on erand eestlastele.
Unustasin jah lisada, et ärgem kasutagem usaldust kurjasti.Mati kirjutas:St kirja pange end ikka kindla osalemiskavatsuse korral. Korraldaja jaoks on osalejate arv oluline inf (sh rahalise koha pealt) ja mida adekvaatsem see on seda parem.
iseenesest oli see ärajääv s kujuline tõus päris lahe, sobis oma laiuse poolest just sõidu algusesse, loodestavasti leitakse midagi samaväärset asemele......Kuldar kirjutas:Raja alguses jälle muudatused golfiväljakute rajamise tõttu:
http://www.tahkomtb.fi/news?id=200
näpistavad 1,5 km. prkle.
mitte ei saa aru millisest s-nousust jutt on. ega ometi mitte killernousu?tp kirjutas: iseenesest oli see ärajääv s kujuline tõus päris lahe, sobis oma laiuse poolest just sõidu algusesse, loodestavasti leitakse midagi samaväärset asemele......
Kuna kõvemad tegijad panevad sealt täiega yless siis ehk on Sinulgi see seetõttu märkamata jäänud. Iseenesest on jah tegu selle sama tõusuga mis järgnes kohe varsti peale asfaldilt ärapööret.tarmo kirjutas:mitte ei saa aru millisest s-nousust jutt on. ega ometi mitte killernousu?tp kirjutas: iseenesest oli see ärajääv s kujuline tõus päris lahe, sobis oma laiuse poolest just sõidu algusesse, loodestavasti leitakse midagi samaväärset asemele......selgitage palun uustulnukale
![]()
Mati kirjutas:Kui ma nüüd õigesti aru saan, siis jääb ära kogu esimene tõus, ehk sinna väikse majakese juurde?Kui nii, siis väheneb tõusummetrite hulk kah mõnevõrra.
tõusiklikud golfarid ja eestist saabunud küproki paigaldajad võtavad ka seal võimust...Kuldar kirjutas:ka esimene Kinahmi laskumine on löögi all... see kus peale laskumist läbi mädamülka kohe vasakule, näuh üle heinamaa moodi asja ja algas kruusakas, populaarsust kogunud kui "Elva singel".
Nagu aru võib saada on keegi sinna alla onni ehitamas või ehitanud või ajab väga jäika eraomandi liini ning seetõttu otsitakse uut Kinahmi otsast allatulemise kohta.
Millised need 2 ülejäänut on? Millal need kadusid?tarmo kirjutas:nüüdseks on 7 aasta jooksul kadunud 3 väga lahedat kohta
Üks on vast kindasti esimese Kinahmi tõusu algus (2006 lännu) ja teine äkki see suht mudane lõik (siis kui see veel kuivendamata oli) peale (nüüdseks siis endist) esimest toidukat (ca 2005? lännu)? Mulle meeldis omal ajal ka Kinahmi I otsas olnud toidupunkt, ilus vaade jneAndreK kirjutas:Millised need 2 ülejäänut on? Millal need kadusid?tarmo kirjutas:nüüdseks on 7 aasta jooksul kadunud 3 väga lahedat kohta
Meie majas on 1 vaba koht neljap-pühap. Maksis see ca 600.-.Bon kirjutas:Üritus läheneb mühinal ja kuna endal veel reisiplaanid lahtised, küsin et ehk keegi organiseerib ka trippi suuremale seltskonnale ja on veel vabu kohti...eelkõige oleks huvitatud kohapealsest majutusest, sinna ja tagasi saaks ka oma transpordiga!
Kui keegi lahke oma abi pakkuda soovib, oleksin tänulik!
Meie, ehk velo clubbersi majas on nüüd 2 vaba kohta. Hind ca 600.-. Lisaks hea seltskond ja pikajalised kogemused Tahkoltriho kirjutas:Meie majas on 1 vaba koht neljap-pühap. Maksis see ca 600.-.
Meil on rattakärus ruumi küllalt, koht ka ratturile olemas nii majas, kui bussis, lahkume neljapäeva varahommikul.meelisl kirjutas:Kas kellelgi oleks lisaks majutusele autos kohta ühele ratturile ja rattale? Või on keegi huvitatud transpordi osas ühinemisest? Auto ja 2 katuseraami on mul endal ka olemas, aga päris üksi ei tahaks sõita...
velo clubbersi maja ON TÄIS!Mati kirjutas:Meie, ehk velo clubbersi majas on nüüd 2 vaba kohta. Hind ca 600.-. Lisaks hea seltskond ja pikajalised kogemused Tahkoltriho kirjutas:Meie majas on 1 vaba koht neljap-pühap. Maksis see ca 600.-.. Küsi julgelt, võta naine ka kaasa.
Tahko 2008 tulemused üleval:Rom kirjutas:No kuidas laulupidulistel läks?
Normaaalselt. Rada oli nagu varasemast teada kaotanud alguses ühe tõusu ja lisaks ka muidu huvitavat maastikku, aga pikenenud 63 km-ni. Alguse lahjenemist näitab hästi ka see, et esimese 14 km keskmine kiirus oli mul 25,2 km/h, mitte just väga Tahkolik. Hiljem läks vana rada, Kinahmi 1 uus osa oli täitsa OK. Kinahmi alune "elva singel" oli kõvasti pikem ja andis ka sõidu max kiiruse 66,6 km/h. Rada oli üldiselt suht kiire, muda oli vähe (kohad, mis iga aasta mudased). Tõusud oli eelnenud päevade vihmahoogudele muutunud tahedamaks ja hästi sõidetavaks. Kui Kinahmi 1 otsas poleks kett katkend oleks võinud sõiduga täiesti rahule jääda. Samas kokkuvõttes ok sõit.Rom kirjutas:No kuidas laulupidulistel läks? Hääled ära?..
Start toimus kolme lähtena 30 minutiste vahedega. Ummikuid mina ei täheldanud.Rom kirjutas:Seletage mulle juhmakale kuidas sinna rajale see kamp ära mahtus
no mis siin ka imestada tegelikult, sest vend on ju ka maailmakarika sarja läbi teinud...ja olgem ausad, ega seal 180 peal rohkem endisi "proffe" vist ju ei olnud kahMati kirjutas:Selle pildi kohaselt oli 180km võitajal Eero Jäppinenil aega vahepeal ka tahtmatult jalutada. Kõva mees ikka küll, aeg ikkagi alla 10h
Vot nii juhtubki, kui sa rada lõikama lähed. Pöörde viidast tuleb alati nii mööda minna, et see sinust ikka sise-, mitte väliskurvi jääb.kristjan07 kirjutas:Ainult lõpu kukkumine oleks võinud olemata olla
Tundub jah et kett vms. näpuvahel aga sellegipoolest on tema ringide ajad üllatavalt ühtlased.Mati kirjutas:Selle pildi kohaselt oli 180km võitajal Eero Jäppinenil aega vahepeal ka tahtmatult jalutada. Kõva mees ikka küll, aeg ikkagi alla 10h
Peale minu oli veel seal kohas kukkujaid, nii eesti mehi kui somme endid!AndreK kirjutas:Vot nii juhtubki, kui sa rada lõikama lähed. Pöörde viidast tuleb alati nii mööda minna, et see sinust ikka sise-, mitte väliskurvi jääb.kristjan07 kirjutas:Ainult lõpu kukkumine oleks võinud olemata olla
See küll mingi vabandus pole. Võistluse jooksul sinu sõidustiili jälgides ei imestanud ma selle sinu lõpu kägara üle absoluudselt. Oleks ma teadnud, et see üks koht on sulle elust tähtsam , oleks ma su finishis ise mööda lasknud. Vaatamata kõigele, hea, et sul luud, kondid terveks jäid.kristjan07 kirjutas:Peale minu oli veel seal kohas kukkujaid, nii eesti mehi kui somme endid!
See menüü + mandraaz sul põhja alt ära lõigi äkkiriho kirjutas:Endal läks sõit sõna otseses mõttes sitasti...Lasin spetsialistidel endale isegi spets menüü kokku kirjutada...Müts maha Tiimo ja Ivari ees kes selle lõpuni sõitsid.
Sellisel sõidul (180km) on vaimne tugevus isegi tähtsam. Endal lõi eelmine aasta teisel ringil päris mitu korda "valge lehe" silme ette, tunneli lõpus paistis valgus ja puude otsas istusid pärdikud, kes banaane sõid.Mati kirjutas:Lisaks Tiimole ja Ivarile veel Pait HRK-st ka lõpetas 180km. Hullud mehed. Peab ikka vääääääga tugev olema nii füüsiliselt kui vaimselt, et nii kaua rajal olla.
Õige jah, Pait ka. Kõvad mehed need Haanjamehed. Enamus T180 lõpetanud eestlastest on HRK-st.Mati kirjutas:See menüü + mandraaz sul põhja alt ära lõigi äkkiriho kirjutas:Endal läks sõit sõna otseses mõttes sitasti...Lasin spetsialistidel endale isegi spets menüü kokku kirjutada...Müts maha Tiimo ja Ivari ees kes selle lõpuni sõitsid..
Lisaks Tiimole ja Ivarile veel Pait HRK-st ka lõpetas 180km. Hullud mehed. Peab ikka vääääääga tugev olema nii füüsiliselt kui vaimselt, et nii kaua rajal olla.
Eelmise aasta pärdikud pärdikuteks aga kuidas viimase söögipunkti Karu elas? Finishisse tulles tundusid sa küll kuidagi kummaline!veloman32 kirjutas:Sellisel sõidul (180km) on vaimne tugevus isegi tähtsam. Endal lõi eelmine aasta teisel ringil päris mitu korda "valge lehe" silme ette, tunneli lõpus paistis valgus ja puude otsas istusid pärdikud, kes banaane sõid.
Viimase TP Karu oli mõlemil ringil justkui kivisse raiutud, ei liigutanud teine end karvavõrdki. Ei hakanud teda ka pikemalt tülitama.UrmasL kirjutas:Eelmise aasta pärdikud pärdikuteks aga kuidas viimase söögipunkti Karu elas? Finishisse tulles tundusid sa küll kuidagi kummaline!
P.S. sa võlgned mulle pool purki Karjala keskõlut