Alustasin reisi Sigulda rattamaratoniga ja tasapisi liikusin Austria poole. Poola- Tšehhi piiril sai proovitud ka esimest mäge, 430 pealt 900 peale ja võttis suu kõrvuni küll kui kenasti üles sain. Alla oli hoopis hullem, pidurid peavad olema korras, õnneks olin kaasa võtnud uued klotsid ja see kogemus kulus Austrias marjaks ära. Veel paar päeva, Viin ja struudel ja šnitsel jms kui saabusin Obertrauni spordihotelli, midagi Kääriku taolist ainult mäed ümberringi on 1500 ja rohkem

See-eest laskumistel kaotain kõik mis tõusul võitsin, pandi mööda nagi s....vast kassist, ei julgenud mina üle 60 lasta libedal lahtisel kruusateel kus u pöördel tuleb täiega maha pidurdada ja siis uuesti... eriti esimene oli nagu tõuski sama hull laskumine. Teised olid juba laugemad ja olin julgem ka. Asfaldilaskumistel sain ule 80 km\h sisse, nagu TDF, kere raamil ja pea esiratta kohal, täitsa hull oli

Lõpus kivisel laskumisel kus ka amordi lukust lahti keerasin, vajus tagakumm tühjaks ja kaotasin palju aega ja kohti. Jäin ka janusse sel sahmimisega kuid seda enam maitses finišis külm õlu! Tunnikese jõin ja sõin, siis sõitsin A ja B rada mööda Obertrauni tagasi, puhas kiire asfaldikihutamine. Siis autoga uuesti linna et vaadata melu ja elu, pidu oli vägev, õlu voolas ojadena, bratwurst maitses hästi kuni äikesetorm peo ja mõned telgid laiali lõi. Samal ajal Aja B omad veel tilkusid finišisse...
Kokkuvõtteks ei midagi hullu nö elioni keskmikule. H100 on ikka raskem

Austrias ja Itaalias sai veel nädalakese oldud, kõik vähegi mägisemad teed on paksult rattureid täis, ise väisasin ka Grossclokneri teed kus saab tõusta 2571 meetri peale ja pljusid mui kenasid kohti kuni Saksamaal Füssenis lõppes mu spordireis Kuningalossi Romantilise jooksumaratoniga kuid see on teine ja palju koledam lugu...

Kokku sõitsin 6500 km ja 17 päeva, autoga muidugi.
PS: Ja Poolast läbi sõites ärge kihutage arutult- külastage mõnda linna, Krakow, Lublin vms, väga ilusad linnad, odav õlu ja söök, sõitsin neis tunnikese rattaga ringi ja ei kahetse