Esialgu piisaks kui paned mingi GPS jälje siia.platon kirjutas:Olen teinud Kakumäel uus rada, võin näidata
Sama signaal kõikide uute rajavariantide osas
Esialgu piisaks kui paned mingi GPS jälje siia.platon kirjutas:Olen teinud Kakumäel uus rada, võin näidata
Võib ju teha siis kui linnud puhkavad? Kui keegi nende graafikut teab.KaupoR kirjutas:Küll aga ma kujutan ette looduskaitsjate ihukarvade suunda, kui nad kuulvad, et seal rattavõistlust teha Seal on teatavasti Natura ala ja väga suur linnupesitsuspiirkond.
Peeneks kisub. Nüüd korralduskomiteesse ka ornitolooge vaja .Villem T kirjutas:Võib ju teha siis kui linnud puhkavad? Kui keegi nende graafikut teab.KaupoR kirjutas:Küll aga ma kujutan ette looduskaitsjate ihukarvade suunda, kui nad kuulvad, et seal rattavõistlust teha Seal on teatavasti Natura ala ja väga suur linnupesitsuspiirkond.
Kunagi sai Idaranna teisipäevakul seal sõidetud küll.tharm kirjutas:Kas Stroomi metsas ei annaks midagi korraldada?
Selline Urbanistlik paari kildine rada eeldab tõenäoliselt mingit mahajäetud kanti või ülemõistuse tegelemist loa saamisega (1000 omanikku, teeületused, looduskaitse (Kadriorg) jms). Hetkel sähvatab ainult Tselluloosi vabrik + sealt kuhugi bussijaama tagusele tühermaale.Mati kirjutas:Tallinna kontekstis oleks IMHO vägev kui suudaks kuskile ühe tõsiselt urbanistliku raja teha (st eluta loodusesse). Ses osas teostavad ideed teretulnud.
Tehtud. Ja nad ei arvanud et nad tahaksid rattureid harjutada seal käima. Arusaadav.Kada kirjutas:Ornitolooge ei ole vaja, küsida lihtsalt kohalikult keskkonnateenistuselt, mis asjast arvavad.
Oli plaanis homme minna. Õhtul, kell pool kuus lasnamäe centrumi juurest algusega väike tripp sinna suunda. Kes kaasa tahab veereda võib minuga kontakteeruda.Kada kirjutas:Urbanistlik rada- kas keegi on käinud lennujaama kiirendusraja lõpus asuvas pilpakülas, lennuki pealt näeb välja jube sürr.
Lasnamäe pankranniku pealset olen tihtilugu sõitnud Lauluväljaku tagusest asfalditõusust kuni Kose teeni välja (pikki paekalda serva, pruun joon kaardil). Lauluväljaku ümbruses nn. Loopealse kandis on päris mõnus kitsal paekivist rajal turnida ja panga servast alla vaadata. Mõni aasta tagasi varises kahjuks üks paekivist (või oli see tehilislik betoonist) sillake kokku ja nüüd peab väikese ringi tegema, et terve rada kokku saada. Rämpsu on seal omajagu ja lisaks ka teravaid kive, mis kumme võivad lõhkuda, aga võistlusraja jaoks leiaks ehk ikka mingi trajektoori.Mati kirjutas:Lasnamäe serv (Paekalda) + Lauluväljak on variant. Usun, et seal saaks ka mitte-raju teema aretada. Vaja tsekata. Kõrguste vahet seal on muidugi .
Käisin skautimas, seal paneb päris kobeda ringi kokku isegi ilma kirveste jms-ta. Ainuke asi mis keskmisest murelikumaks tegi on see, et tunnelid on hakanud sisse kukkuma. Ja rajaga peaks vist astangu peal püsima, all haises kanalites seisev solk nii karmilt, et oli selline oht.kalari kirjutas:Ma ei oleks Astangu osas nii negatiivselt meelestatud. Pean silmas just seda kaldapealset osa, autoturust kuni Paldiski maanteeni. Trenniringid läbivad seda kanti üsna tihti ja alles hiljuti käisin seal tiirutamas justnimelt Kolmapäevakule mõeldes. Väiksemal seltskonnal veidi labidate, kirveste ja trimmeritega tööd ja saab rajast asja küll. Hea meelega olen nõus oma nägemust kohapeal demonstreerimas.
Viimasel Xdreamil pani võitjavõistkond ühest sellisest kanalist läbi nii, et tolmas (loe: haises)Villem T kirjutas:Käisin skautimas, seal paneb päris kobeda ringi kokku isegi ilma kirveste jms-ta. Ainuke asi mis keskmisest murelikumaks tegi on see, et tunnelid on hakanud sisse kukkuma. Ja rajaga peaks vist astangu peal püsima, all haises kanalites seisev solk nii karmilt, et oli selline oht.kalari kirjutas:Ma ei oleks Astangu osas nii negatiivselt meelestatud. Pean silmas just seda kaldapealset osa, autoturust kuni Paldiski maanteeni. Trenniringid läbivad seda kanti üsna tihti ja alles hiljuti käisin seal tiirutamas justnimelt Kolmapäevakule mõeldes. Väiksemal seltskonnal veidi labidate, kirveste ja trimmeritega tööd ja saab rajast asja küll. Hea meelega olen nõus oma nägemust kohapeal demonstreerimas.
Kada kirjutas:Maarjamäe tagusel pangal ja oli väga positiivselt üllatunud. Minu arust on seal juba väga vinge rada olemas
Maarjamäe paekallas on looduskaitsealune objekt, kaitsetsooniga 50 m, lisaks leidub seal mitmeid kaitsealuseid taimeliike. Seega ürituse korraldamine seal vajab kindlasti Keskkonnaameti luba, kuid ma arvan, et selle saamine ei ole kuigi tõenäoline.Kada kirjutas:Sealt edasi sõitsin Maarjamäe tagusel pangal ja oli väga positiivselt üllatunud. Minu arust on seal juba väga vinge rada olemas ja sellest vaatenurgast probleemi ei tohiks olla. Tundub, et kohalikud käivad seal tihti hullamas, igaljuhul korralikud rajad juba sees. Iseasi on muidugi see, kas tegu on miskit looduskaitsealaga, äkki kohalikud teavad?
1/2 Tamsalu-Neeruti suusamaratoni, 1/3 Rakvere Rattamaratoni ja 90% Pariisi 24h MTB rajast on looduskaitsealal, kõik nad läbivad lisaks ka mõnda sihtkaitsevööndit. Kõik korrad on luba saadud. Talitada tuleb läbimõeldult ja säästlikult, siis ei ole lubadega suuri muresid.Ülle kirjutas:Maarjamäe paekallas on looduskaitsealune objekt, kaitsetsooniga 50 m, lisaks leidub seal mitmeid kaitsealuseid taimeliike. Seega ürituse korraldamine seal vajab kindlasti Keskkonnaameti luba, kuid ma arvan, et selle saamine ei ole kuigi tõenäoline.Kada kirjutas:Sealt edasi sõitsin Maarjamäe tagusel pangal ja oli väga positiivselt üllatunud. Minu arust on seal juba väga vinge rada olemas ja sellest vaatenurgast probleemi ei tohiks olla. Tundub, et kohalikud käivad seal tihti hullamas, igaljuhul korralikud rajad juba sees. Iseasi on muidugi see, kas tegu on miskit looduskaitsealaga, äkki kohalikud teavad?
Jah, kui kaitsealal sõidetakse selleks ette nähtud teedel, kahjustamata kaitsealuseid liike või pinnast, ja muidugi kooskõlastatult, ei ole suurt probleemi. See kehtib korraldatud ürituste ja suuremate rahvahulkade puhul, üksikuid rattureid nö õigetele radadele suunata on muidugi keerulisem.gandalf kirjutas:1/2 Tamsalu-Neeruti suusamaratoni, 1/3 Rakvere Rattamaratoni ja 90% Pariisi 24h MTB rajast on looduskaitsealal, kõik nad läbivad lisaks ka mõnda sihtkaitsevööndit. Kõik korrad on luba saadud. Talitada tuleb läbimõeldult ja säästlikult, siis ei ole lubadega suuri muresid.
Kuna sa oma profiilis märgid asukohaks Kiili, Harjumaa, siis pead sa silmas Kiili kesklinna? Aga tõsiselt rääkides - ega need varem toimunud asjad niisama pole ära kadunud, ikka mingi põhjusega (bürokraatia näiteks, ohutus teiseks jne).redevil kirjutas:Kas keegi pole mõelnud ntx etapi korraldamisele meie kallis kesklinnas.
Igasugustele asjadele on mõeldud, aga kesklinnas korraldamine on selline peavalu, et seda ei taha keegi ette võtta. Viimase Vanalinna GP järelkajad on piisavalt hästi meeles. Samas on ju igal hakkajal võimalus härjal sarvist haarataredevil kirjutas:Kas keegi pole mõelnud ntx etapi korraldamisele meie kallis kesklinnas. ... Lisaks on ju võistlusi siin kunagi olemas olnud. Treppe väga ragistada ei tahaks aga müüri ümber ja jalga pidi üles alla saaks pedaalida küll. ...