Mitu kilomeetrit on näiteks Tallinnas hooldatud suusaradu ja mitu kilomeetrit teisi rattaga sõidetavaid teid?
Misasja
Aga mul tekkis just huvi et mida sa siin teed? Oma kahe kommentaariga ei ole sa suutnud midagi arutellu, või vaidlusesse lisada,peale paari ründava kommentaari.
Üritasin oma teise kommentaariga viisakalt juhtida tähelepanu sellele ,et mees vastutab oma sõnade eest. Eeldasin, et Jats tähendab meest.
Käin üle aasta või korra hooaja jooksul Ylläs-Pallastunturil ja Levil. Mõlemas piirkonnas on kõik spordirajatised sihtotstarbeliselt rajatud (suurusjärgus ~300km suusarada per keskus, eraldi koertega koos suusatamise alad, eraldi matkarajad, eraldi rattarajad, sildistused ja hooajaliselt uuendatavad kaardid jnejne). Rattaradu märgitakse ainult mõnes kohas koos matkaradadega, mõlemas keskuses arendatakse talviseid rattaratu selles suunas, et ka matkarajad oleks eraldi. Mitte ühelgi hooajal pole näinud ratta- ja suusarada kaardil või siltidel kattumas, isegi transfeeralad on teisiti lahendatud.
See pole ju enam ekstrapoleerimine, vaid äärmusarvamuse loomine. Vastan siis samaselt. Libisemise 0.5% muutmine ei tekitaks kelleski mingit arutelu või trotsi, küsimus on selles, et kuigi Sina suudad nii hoolas olla ja piirduda ainult külmakuival ja kõval rajal vabastiili alas praktiliselt mitte mingeid kahjustusi tekitava sõitmisega piirduda, siis järgmisel tasandil on oodata asjast täiesti informeerimatuid kodanikke sulailmaga otse klassikajälge sõnadega "aga näe, MK777 sõidab siin kogu aeg, miks meie ei või", 1.8" rehvidega, peatuvad laskumise all eneka jaoks risti ette ja sõimavad laskujaid, sõtkuvad klubisõiduga mulla kogu rajal välja.
Ma arvan, et sa ajad mind kellegiga segamini, sest Harku terviserajale ma satun vaid lumevälisel ajal...
Seda nimetatakse ilmselt ühiskonna progressiks. Aina enam harrastussportlasi on hakanud professionaalsel tasemel erinevate spordialadega tegelema ja tegelikke harrastajaid jääb ühiskonnas aina vähemaks. Vaatad küll, et 56 aastane naabri-Jüri, kes tulnud suusatama, aga tegelikult on hoopis tulevikulootus, kellelt võib viie aasta pärast juba kõrgeimal tasemel tulemusi ootama hakata. Ja professionaalsel tasemel mingi alaga tegelemise puhul on äärmiselt oluline, et pulss kordagi ei langeks trenni ajal (ilmselt).
Ma sõitsin(ületasin) suusarada pigem risti,seega mina see vist ei olnud...kuigi ühtegi teist fäti jälge ei kohanud. Proovisin paari singlit sisse sõita...neli korda sõitsin läbi äga lõpuks ikkagi midagi meeldivat välja ei tulnud. Mingit masinat on vaja!piffik kirjutas: ↑21. 01. 2019. 08:47Eile pealelõunal Harku ringil suusatades paks sõitis mööda. Suusarada hetkel võrdlemisi tugev Eesti talve mõttes. Pisut hämar juba ka ehk ilma pingutamata rehvijälge ei märka. Samas diagonaalis uisku lükates oli suusa all selgelt tunda. Jah, libisemist ei mõjuta ilmselt, aga arusaamiseks peab ise suusatama. Ega rekkajuht ka ei saa aru, et mida see "loll" rattur oma 1,5 meetrit nõuab, 20cm piisab juba küll, peegliga õla pihta ju ei läinud.
Juhtusin üle tüki aja (jäin veloga klassikajälge kinni) foorumisse ja kohe sihuke lõbus lugemine. Teema teemaks, aga faktivigu mu ego ei kannata: nimelt on mu vokk oluliselt kallim kui 5 tonni.licht88 kirjutas: ↑13. 01. 2019. 21:45Naljakas jälle igipõline ruig, rattur suusarajal, sama mis kevadel, et auto teel aga lihtsalt teises suunas. Ratturitele ju ei meeldi kui autod ja kergliiklejad nendega ei arvesta aga mis põrgu päralt see vastu pidi ei toimi st. rattur suusatajat ei aksepteeri. Oleme ratturid siis audi ossid või TONNi sugused tulemus sportlased, MINA PEAN TRENNI SAAMA TEHA, kas või teiste heaolu nimel saavutan oma koha 100 sees kuskil eesti rahvasarjas. Suusarajal sõit respekti raturi vastu küll ei tõsta pigem jääme ikka nendeks kiles viineriteks kes segavad liiklust teel. Kui on tõesti isu suusarajal higistada siis lihtne soovitus, osta oma 5 tonnise voki kõrvale ühed 5 sotised suusad ja voilaa kõik on rõõmsad.
Sisuliselt seda just PS ütleb:
Põhiseadus §19 kirjutas: Igaüks peab oma õiguste ja vabaduste kasutamisel ning kohustuste täitmisel austama ja arvestama teiste inimeste õigusi ja vabadusi ning järgima seadust.
Juhendid neile vajalikud, kes oma peaga ei suuda mõelda.