Maarjamäe pank

Tead head ja huvitavat rada või sõidukohta. Jaga ka teistega.
Vasta
Kasutaja avatar
Overkilla
Rattur

Maarjamäe pank

Postitus Postitas Overkilla » 09. 11. 2004. 23:07

Lasnamäe ja Lauluväljaku vaheline ala. Panga ääre pealt läheb väga kaunis jalgrada - vaade merele ja öösel valgustatud rikkurite rajoonile. Muidugi ohtlik ka: mõnes kohas on rada juba alla varisenud ja siis tuleb hoolega vaadata, kust sõita. Rada lõppeb enne Lauluväljakut - sealt viib tee, kus on ka ca 200 astmeline puittrepp, alla Maarjamäe memoriaali juurde (rakett).
Aga teema tegin sellepärast, et nüüd see rada on ära rikutud - pangapealne on mudane ja roopaid täis, kivine jalgrada on suuri kaljusid täis pikitud (keegi võttis vaevaks seal buldooseriga käia?), mis kõige hullem: see meeletult mõnus laskumine memoriaali juurde on täiesti ära rikutud. Kui eile oli seal veidi kaevatud, siis nüüd on see sõitmatu: mudakünkad, kraav keset teed ja pool teed minema viidud. Jalgsi sumpasin sealt mossitades alla. Vist ehitatakse uut teed? Need endised munakivid olid ju väga head!

Kristiano
Rattur

Postitus Postitas Kristiano » 10. 11. 2004. 14:17

...eks siis peab sõitma Ernesaksast mööda ja lauluväljakult alla, ning sealt edasi jõuab samuti raketini, kust edasi veel natuke sõitmist ja oledki juba lükatilt alla Kloostrimetsas, mis on minu jaoks üks meeldivamaid radasid üldse, kui just kihutamise käigus mõni koeraomanik ette ei jääks, kuid seda saab ka vältida kui sõidad õigel ajal s.o. siis varahommikul või hiljem õhtul, mis on võimalik, kuna seal on valgustatud rada!... Üleüldse on see kant päris sobiv, kuna vahelduseks põrutan ka läbi lilledeaia ja mereranna...

ron
Rattur

Re: Maarjamäe pank

Postitus Postitas ron » 10. 11. 2004. 14:37

jah, uus tee tuleb sinna ja päris pikalt ja valgustatud jne (8)

Kasutaja avatar
Overkilla
Rattur

Re: Maarjamäe pank

Postitus Postitas Overkilla » 19. 12. 2004. 18:35

ron kirjutas:jah, uus tee tuleb sinna ja päris pikalt ja valgustatud jne (8)
Justnii! Kenasti valgustatud savi/kruusatee, täna kihutasin sealt üles kiirusega 186km/h - vähemalt spidomeeter väitis nii selles lörtsises ilmas. Aga pangaääre peal sõitmine oli hoopiski kummaline - kunagi varem ei tundunud nii ohtlik. Alul arvasin, et lörts vist tekitab sellise tunde, aga hiljem mõitsin, et hoopiski valgustatud tee seal all, sest nüüd oli näha kui kõrge see kalju ikkagi on ja ohutunne muutus reaalseks.
Mõnus koht harjutamiseks - üleval tehnika, siis tippkiiruse saavutamine mäest alla raketini, puhkus - kena vaade merele ja siis üles tagasi.

DH_feaver_Beast
Rattur

Postitus Postitas DH_feaver_Beast » 10. 03. 2005. 21:08

olen kah seal s6itmas k2inud ikka oma paar korda. kui mina k2isin, siis oli ikka suht normaalne see koht seal k6ik veel, kuid enam ei tea , milline see koht seal v2lja v6ib n2ha, sest ikkagi umbes pool aastat tagasi sai k2idud ;) kellelgi pilte ei ole?
Ride hard, go pro.

mmz
Rattur

Postitus Postitas mmz » 30. 03. 2005. 01:35

DH_feaver_Beast kirjutas:olen kah seal s6itmas k2inud ikka oma paar korda. kui mina k2isin, siis oli ikka suht normaalne see koht seal k6ik veel, kuid enam ei tea , milline see koht seal v2lja v6ib n2ha, sest ikkagi umbes pool aastat tagasi sai k2idud ;) kellelgi pilte ei ole?
Nädalavahetusel võin minna pilte tegema.

DH_feaver_Beast
Rattur

Postitus Postitas DH_feaver_Beast » 30. 04. 2005. 19:26

mmz kirjutas:
DH_feaver_Beast kirjutas:olen kah seal s6itmas k2inud ikka oma paar korda. kui mina k2isin, siis oli ikka suht normaalne see koht seal k6ik veel, kuid enam ei tea , milline see koht seal v2lja v6ib n2ha, sest ikkagi umbes pool aastat tagasi sai k2idud ;) kellelgi pilte ei ole?
pildid tehtud? :)
Ride hard, go pro.

Kasutaja avatar
urmo
Rattur

Postitus Postitas urmo » 30. 04. 2005. 20:42

Olen ka seal sõitmas käinud, reedel õnnestus Sram 7.0 käikar mingi traadijupi otsas ära murda :evil:. Jalgrajalt kõrvale pole mõtet keerata :wink:

mmz
Rattur

Postitus Postitas mmz » 01. 05. 2005. 18:10

DH_feaver_Beast kirjutas:
mmz kirjutas:
pildid tehtud? :)
vabandan kuid ei ole.. käisin seal sellel nädalavahetusel millal lubasin aga mingit pildistamise tuju küll ei olnud.. alles puhastatud rattast sai esimese kahe meetriga sopahunnik ning vahepeal ei olnud sopas üleüldse võimalik sõita.

Kasutaja avatar
Overkilla
Rattur

Kaart

Postitus Postitas Overkilla » 05. 05. 2005. 13:49

Tegin kaardi sõidurajast.
Hea on sõita Piritalt üles Lasnamäele, sealt, kus buss 5 alla keerab. Kihutada mööda jalgrattateed kuni märgitud kohani, veidi peale Katleri PK. Esimest korda läbida rada rahulikult, kuna mõnes kohas on peale hoogsat küngast järsk kurv. (Pimedas oleksin ise sealt alla kukkunud, ääre peal sain pidama.) Raja lõpus tuleb vastu äsjaehitatud asfalt, mis viib mäest alla raketini, 9%-line laskumine. Piritale saab kas mere äärest mööda jalgrattateed või ülevalt majade vahelt.
Kogu tee on jalgrada panga ääre peal, kõrvale ei tasu kalduda, sest ühel pool on prügi, teisel pool järsak.
Pilt

kah
Rattur

Postitus Postitas kah » 23. 06. 2005. 13:41

ise alustaks siiski näitusehalli parkla ligidalt. parkla sissepääsu juures on aia kõrval praegu rohi, kuid kevadel ja sügisel täiesti läbitav. pealegi, kas ei ole tõusud mitte huvitavamad kui laskumised? ;) . väike video rajast kah juurde http://www.hot.ee/karaik/rada1.avi kes panga peal kõõlumist kardab, siis kõrvalt lähevad kah täitsa arvestattavad ohutumad rajad.Pilt

Kasutaja avatar
jaan
Rattur

Postitus Postitas jaan » 25. 06. 2005. 14:27

Käisin kah seal. Päris lahe, kuigi kumm oleks võinud laiem ja pehmem olla. Tegin pilti kah, aga need need tulevad hiljem. Põhiliselt prügist mis on miljonivaatega kohtades. No krt on siis raske oma prügi ära viia... :x

Aga mis põhiline, kui keegi sealt lähipäevadel õhukummi leiab, siis võib julgelt üles korjata, see on täitsa töökorras :) Mõni meist on hajameelne :oops:

mmz
Rattur

Postitus Postitas mmz » 26. 06. 2005. 11:21

Mulle meeldib see uus rattatee mis sealt panga kõrvalt alla läheb.. Seal saab ikka päris mõnusa kiiruse sisse. Rekord praegu on 71 km/h aga ma pole kordagi saanud ka ülevalt korraliku hooga alustada. Tee võiks ainult otse kruusa peale välja minna ilma selle "S-kurvita" lõpus. Kettad saavad seal igatahes korralikult vatti.

urmz
Rattur

Postitus Postitas urmz » 03. 07. 2005. 23:51

Sai ka käidud selle uue rattatee peal. Ülevalt tulles on esialgu päris hea - piisavalt lai, sile asfalt. Ainult alla jöudes ei saanud aru miks see lõpp selline on. Pika kiire laskumise lõpus on suhteliselt järsk vasakkurv, 10 meetri pärast järsk mahapööre peenele killustikule betoonpostide vahelt. Kui pidurdamisega veidi hiljaks jääda, ei saa isegi otse sõita, sest seal on võrkaed.
Aga ehk oli selline väike ekstreemsus isegi eesmärgiks. Esimest korda hoidsin küll hoogu tagasi.

ron
Rattur

Postitus Postitas ron » 04. 07. 2005. 08:34

Aga ehk oli selline väike ekstreemsus isegi eesmärgiks
ma millegipärast arvan, et see tee pole projekteeritud selleks, et sealt rattaga ~70km/h alla sõita ;)
see kurv on mõistliku kiiruse juures seal vägagi kenasti läbitav.

Vasta

Mine “Rajad ja ringid”