RS Duke Race ise hooldamine

Remont ja hooldus
Vasta
Kasutaja avatar
mart
Rattur

RS Duke Race ise hooldamine

Postitus Postitas mart » 01. 06. 2007. 13:08

27.02.2007 kirjutasin:
...tahtsin teha lasta oma amordile (3 aastane üliheas korras RockShox Duke Race) tehno hoolduse. Et siis vana õli välja ja uus asemele, vajadusel pukside vahetus ning kõige tähtsam - õlitõrjerõngaste vahetus teistlaadsete vastu. Telefonikõnest pirita HE-sse (RS-i volitatud hooldaja) selgus, et
1. Kuna tahan teistlaadseid tolmukaitseid, siis garantii kaob. Olin sellega nõus, aga soovisin ise kõrval olla, et vaadata, kas tihendite pealepanek vastab manuaalile. Vastati, et klienti amordi ligi ei lasta :roll:
Aru ma ei saa, miks ei või ma oma lapsukese ligi olla, kui toda opereeritakse!?

2. Lisaks tehti mulle selgeks, et kuna 3 aastat pole korralist hooldust tehtud, siis kindlasti on amordi sisu rikkis (õli must,puksid ja tihendid kulunud).
Kui püüdsin seletada, et amort töötab korralikult st lockout, compression ja rebound funktsivad nagu peavad, siis öeldi, et isegi kui praegu funkab, siis kohe pärast avamist läheb arvatavalt tuksi. Et oleks parem, kui sõidaks amordi väärika lõpuni ja ei hakkaks toda näppima :evil:

Loo moraal - mõtlesin, et annan seekord raha välja, et teenust osta. Aga ei, tuleb taaskord ise käed õliseks teha.

No nii, amort sai lahti võetud, OEM hallid tolmukaitsed vahetasin siniste enduroseals-idega. Õliks sai RS 5w asemel Motul 2,5 w
Õli valikul toetusin viskoossus indeksile:
Rockshox Oil- Rockshox repackages and sells Torco RFF oils for their forks. This is a blend of synthetic and mineral oils. The goofball aspect to this is that Rockshox in their infinite wisdom re-grades their product. RS2.5=Torco RFF 5, RS5=Torco RFF 7, RS10=Torco RFF 15, and RS15=Torco RFF 20. Rockshox considers their 5 and 10 weights their stock oils in Boxxer forks. RS5 then has a cSt@40 of 16, and RS10 has a cSt@40 of 33.
Vana õli oli must nagu öö, et tollest vabaneda - loputasin amordipükse seestpoolt ohtralt puhta õliga. Samamoodi loputasin puhtaks ka reboundi padruni. Õhkpadrunit näppima ei hakanud, kuna kusagilt lugesin, et - ära näpi enne, kui lekkima hakkab.
Töölaud nägi umbes-täpselt välja nagu siin:
http://home.concepts.nl/~eroosch/images ... 0_0411.jpg
Tööpaeval, kui ilm ilus, sõidan 5 km. Puhkepäeval olen korduvalt teinud lausa 7 km.

Vasta

Mine “Hooldus”