Hei,
Kas võib aluraami ja amordiga MTB'd hoida talvel külma käes? Lund peale ei saja. Õnneks praegu muidugi pole nagu külma ka eriti....
Mis võivad olla ohud?
Ratta ületalve hoidmine.
Ratta ületalve hoidmine.
Sõidan siis kui tahan...
Re: Ratta ületalve hoidmine.
Väga eriti ei soovita. Kõige hullem, mis võib juhtuda on kondents, mis sooja ja külma õhu vaheldumisel laagrite vahel tekib. Alles hiljuti oli juhus, kus inimene hoidis ratast muidu mitte niisketes oludes aga külma käes kuskil gaaraasis. Oh seda imet, kui siis keskjooks sai lahti võetud. Laager täiesti ära roostetanud ja liikuma seda ei saanudki. Samuti ei ole hea, kui amort suurt temperatuuri kõikumist peaks üle elama. On seal palju liikuvaid ja õrnu osi. Kui võimalik, siis leia hoidmiseks mõni mõistlikum koht.anryo kirjutas:Hei,
Kas võib aluraami ja amordiga MTB'd hoida talvel külma käes? Lund peale ei saja. Õnneks praegu muidugi pole nagu külma ka eriti....
Mis võivad olla ohud?
"...selleks on spets vaha mis lastakse raami sisse jägendab ja vähendab kaalu..." - And it really works...
"Studies have shown that riding a bicycle everyday makes you more awesome than the general population!" - And it really works...
Velo Clubbers
Rattastuudio Jooks - muhedaim rattapood
"Studies have shown that riding a bicycle everyday makes you more awesome than the general population!" - And it really works...
Velo Clubbers
Rattastuudio Jooks - muhedaim rattapood
Kindlasti veloman kurjustab, kuid minu kogemus näitab, et midagi hullu ei juhtu.
Paaril viimasel talvel temperatuur kõigub +8 ja -5 kraadi vahel (Limburgis) ning sõidan pidevalt. Ratas seisab niiskes kütmata garaazis ja pesen regulaarselt. Ainuke tihedam töö on keti, kassetti ja hammasrataste hooldus, sest nii kui alla +4, siis pannakse mingit jubedat möga teedele ...
Aga kui hoiad ratast väljas, siis olgu seal kogu aeg! Kõige rohkem soodustab kondensi tekket temperatuuride kõikumine.
PS. Minu MTB rattal on keskjooksu põhjas "drenaazi auk" ja just sel nädalavahetusel kontrollisin keskjooksu.
Paaril viimasel talvel temperatuur kõigub +8 ja -5 kraadi vahel (Limburgis) ning sõidan pidevalt. Ratas seisab niiskes kütmata garaazis ja pesen regulaarselt. Ainuke tihedam töö on keti, kassetti ja hammasrataste hooldus, sest nii kui alla +4, siis pannakse mingit jubedat möga teedele ...
Aga kui hoiad ratast väljas, siis olgu seal kogu aeg! Kõige rohkem soodustab kondensi tekket temperatuuride kõikumine.
PS. Minu MTB rattal on keskjooksu põhjas "drenaazi auk" ja just sel nädalavahetusel kontrollisin keskjooksu.
tuksub-sõidan, tuksub-sõidan, tuksubtuksubtuksub - pean pausi...
Jah. Ma ei sõida temaga ja hoian seal (rõdul siis) juba sügisest saati. Kondens tekib ju siis, kui temperatuurid vahelduvad kiiresti, õues ju seda mure ei ole? Ma pigem just külma pärast muretsesin? OK, praegu on soe, aga mis siis kui on -10C või -20C?
Sõidan siis kui tahan...
Rattaga ei juhtu midagi, täpselt nii nagu autoga kui hoiad soe garaažis siis roosteb kiiremini.
Enne paneku talveunde õlita ketti, lase pisut õhk kummidest ja amordist välja ja kogu lugu!
A kevadel kindlasti Velomani juurde V+ssi hoolduseks!
Enne paneku talveunde õlita ketti, lase pisut õhk kummidest ja amordist välja ja kogu lugu!
A kevadel kindlasti Velomani juurde V+ssi hoolduseks!
Aleksander
Tel: 5043848
Tel: 5043848
On suur vahe ju kas kasutad talv läbi ratast või lihtsalt seisab kuskil. Lihtsalt seisev asi roostetab palju reipamalt kui kasutatav, pestav ja hooldatav asi. Veerevale kivile sammal ei kasva.mart2 kirjutas:Kuid minu kogemus näitab, et midagi hullu ei juhtu.
Paaril viimasel talvel temperatuur kõigub +8 ja -5 kraadi vahel (Limburgis) ning sõidan pidevalt.