Jama keskjooksuga(ilmselt)

Remont ja hooldus
Vasta
madoc
Rattur

Jama keskjooksuga(ilmselt)

Postitus Postitas madoc » 25. 07. 2008. 16:12

Niih, alustan algusest peale:
Ostsin kasutatud ratta(Schwinn Fastback Pro, Ultegra), seejärel viisin ratta x firma hooldusesse, kus läksid mõni aeg hiljem vahetusse esihammakas suurem(Pandi mingi FSA oma 50t), tagakassett(ultegra) ja kett(ultegra) ning vahetati veel nipetnäpet + reguleeriti vajalik. Sain siis "korrasoleva" ratta kätte ja märkasin juba tossudega koju veeredes, et mingi imelik vibra lööb sisse. Kodus nägin veel, et tahakassett oli viltu peal, sõidu ajal tegi kaheksaid. Sõitsin siiski rattaga veel edasi nii 100km, kuni viisin firmasse y läbivaatamisele, kus kassett pandi sirgeks ja selgitati välja, et keskjooksu kaelad vms asi tuleb ära vahetada, ühe poole laager oli täitsa kutu, niiet sain uued keskjooksu kaelad.
Sain ka sealt siis "korrasoleva" ratta kätte, aga ikkagi koju veeredes tundsin, et sama vibra sees, kuigi veidi teistsugune ja mitte enam nii hull. Hoolduses siiski uuriti enne mu minemalaskmist, et kas on korras, aga õue peal tiirutades ei saanud nagu midagi aru. Niiet võin natuke ennast süüdistada, et kohe tagasi ei viinud.
Vibra tekib siis pedaali surudes, kui pedaal nii 315-270 kraadi asendis ja ainult mõõdukal kiirendamisel. Korralikul kiirendusel pole midagi tunda ja kui hoog sees, siis pole ka enamjaolt midagi tunda. Enne viimase jupi vahetust oli vibra sõites ka tunda.
Ise olen ainult puutunud nii palju, et keerasin tsipa esimese suure hammaka polte veidi kõvemini kinni pärast teist hooldust kuuskandiga, aga lahti need enne ka polnud. Igatahes pärast neid tegevusi on olukord veidi paranenud, aga mitte oluliselt.
On võimalik, et esihammakaga seoses on mingi jama? Või siiski viga keskjooksus?
Et siis 2st kohast tuli ratas välja ilma, et seda viga oleks välja selgitatud. Tahaks nagu rattaga sõita ka, mitte seda koguaeg hooldusesse vedada. Et ratas iseenesest liigub ikkagi edasi suht normaalselt va see ainuke probleem.
Äkki keegi oskab midagi kosta?

KristjanS
Rattur

Re: Jama keskjooksuga(ilmselt)

Postitus Postitas KristjanS » 25. 07. 2008. 18:05

kõigepealt räägi mulle seda, mismoodi saab kasseti "viltu" peale panna? Kassetti saab tirrisüdamikule panna ainult ja ainult ühte moodi ja see ei ole mitte viltu! Palun seleta mulle, kui võhikule!!!
"...selleks on spets vaha mis lastakse raami sisse jägendab ja vähendab kaalu..." - And it really works...
"Studies have shown that riding a bicycle everyday makes you more awesome than the general population!" - And it really works...

Velo Clubbers
Rattastuudio Jooks - muhedaim rattapood

Kasutaja avatar
erikr
Admin

Postitus Postitas erikr » 25. 07. 2008. 20:48

kahjuks sellest kirjeldusest pole ka mulle abi. nõustun velokaga, kassetti ei ole võimalik viltu panna. vii firmasse z velomani kätte. eelnevalt tasub kokku leppida kohtumine maanteel, et demoda vibrat.
et püüda probleemi lokaliseerida, tasub vahetada prooviks tagajooks. keegi ehk ikka laenab. mitmene kassett on?
mis väljakutse? kiirabil ja politseil on väljakutse, minul on töö...
velo.clubbers.ee velo clubbers

madoc
Rattur

Postitus Postitas madoc » 25. 07. 2008. 22:32

igatahes esimesest hooldusest tuli ratas välja vänderdava kassetiga, niiet et see liikus täispöörde ajal nii 1mm võrra lausa külgsuunas
ja teises kohas pandi paika
10ne ultegra

olen ise suht alles noob mnt rataste teemal, teine ratas alles ja esimene selline korralikum

KristjanS
Rattur

Postitus Postitas KristjanS » 25. 07. 2008. 22:49

kassett peabki natuke "vänderdama". Selle põhjuseks on see, et kasseti hammasrataste hambad ei jookse kõik mm täpsusega otse, vaid parema käiguvahetuse tagamiseks on muist hambaid tsentrist väljas. Samuti loksub imevähe ka tirrisüdamik, mille loksumine võimendub kassetil ja seda just suurematel hammastel. See on kasseti täiesti loomulik käitumine. See pood/teenindus, kus see sul "paika pandi" ajas sulle ilmselt mulli. Rääkis sinu jaoks musta valgeks. Selle vibra põhjuseks võib olla vabalt ka tagumine käiguvahetaja, mis võib olla kõver ja kett ei jookse litritel otse. Teine põhjus võib olla pedaalides. Võivad needki olla kulunud, loks on sees ja see võib vabalt jala all tunda anda.
"...selleks on spets vaha mis lastakse raami sisse jägendab ja vähendab kaalu..." - And it really works...
"Studies have shown that riding a bicycle everyday makes you more awesome than the general population!" - And it really works...

Velo Clubbers
Rattastuudio Jooks - muhedaim rattapood

madoc
Rattur

Postitus Postitas madoc » 26. 07. 2008. 00:09

no seda normaalset vänderdamist teeb see kassett hetkel, aga enne oli ikka näha, kuidas terve kassett vändardas, igatahes, ilmselt see polnud mingi eriline probleem
ok, pedaalid on mul jah vanad ja kulunud, spd 505 pedaalidega sõidan ja pedaalide vahetus plaanis nagunii tulevikus
tahaks siiski kuidagi vea välja selgitada, tundub, et teenindusest ei leia sellist meest, kes oskaks ratta seljas seda teha
kellele seda sõita anda?

Kasutaja avatar
tarmo
Testisõitja

Postitus Postitas tarmo » 26. 07. 2008. 08:40

veloman32 kirjutas:kõigepealt räägi mulle seda, mismoodi saab kasseti "viltu" peale panna? Kassetti saab tirrisüdamikule panna ainult ja ainult ühte moodi ja see ei ole mitte viltu! Palun seleta mulle, kui võhikule!!!
osadele 10sp kassettidele käib enne õhuke seib alla ja siis kassett tirrile. kui seibi ei pane, siis jääbki kassett loksuma. v-bolla tal nii tehtigi? see oleks ainus loogiline seletus.

pukujuku
Rattur

Postitus Postitas pukujuku » 18. 08. 2008. 15:31

Kassetti on võimalik viltu panna! Ise olen ilma korralike tööriistadeta pannud! :D Muidugi oli tegu mingi suvalise Hiina rattaga ka. Silmnähtavalt oli viltu, vänderdas üles alla paremale vasakule.

Kasutaja avatar
Soobel
Rattur

Postitus Postitas Soobel » 18. 08. 2008. 20:58

Pakun, et sa poleks seda saanud otseks ka korralike tööriistadega.
mustal taustal helendab must vari

Vasta

Mine “Hooldus”