Pedaalide keermed
Pedaalide keermed
Miks rattapedaalide keermed on just niipidi nagu nad on ja mitte vastupidi? Keegi on siin foorumis öelnud ka, et kõik keermestatud osad peaksid olema sellise keermega, et kasutusolukorras ennast kinni keeraksid. Pedaalid, aga, keriksid ennast laagrite kinni kiilumise korral väntade küljest lahti. Eeldusel, et väntame ikka edaspidi.
Re: Pedaalide keermed
Pedaalid keeravad ka ikka kinni juÄärenurk kirjutas:Miks rattapedaalide keermed on just niipidi nagu nad on ja mitte vastupidi? Keegi on siin foorumis öelnud ka, et kõik keermestatud osad peaksid olema sellise keermega, et kasutusolukorras ennast kinni keeraksid. Pedaalid, aga, keriksid ennast laagrite kinni kiilumise korral väntade küljest lahti. Eeldusel, et väntame ikka edaspidi.
Ei keera ju? Kui võtmega pingest lahti keerata ja siis sõrmedega võllist kinni võtta ja vänta ringi ajada, siis jääb pedaal lõpuks pihku.
Palju küsijal üldse vanust on?
Vanust on piisavalt
Antud videos on ju ka näha, et kui seda võtit pedaalina võtta, siis edaspidi vändates keerab lahti.
Ma saan aru, et teil ja rattainseneridel ja loogikal peaks õigus olema, kuid praegu tundub vastupidi. Tahaks omale asja selgeks saada. Mõtlesin pikalt ja proovisin praktikas, enne kui teemat tegema tulin.
OT: MK777, kas käisid R 05.10 F-hoone sprinte vaatamas?
Antud videos on ju ka näha, et kui seda võtit pedaalina võtta, siis edaspidi vändates keerab lahti.
Ma saan aru, et teil ja rattainseneridel ja loogikal peaks õigus olema, kuid praegu tundub vastupidi. Tahaks omale asja selgeks saada. Mõtlesin pikalt ja proovisin praktikas, enne kui teemat tegema tulin.
OT: MK777, kas käisid R 05.10 F-hoone sprinte vaatamas?
Käisin, tahtsin isegi osaleda, kuid ei saanud, seega piirdusin vaatamisega.Äärenurk kirjutas:OT: MK777, kas käisid R 05.10 F-hoone sprinte vaatamas?
Cly/suva seletab siin miks see nii on: viewtopic.php?f=14&t=27005&hilit=keer%2A
Germo antud video kommentaaris on link, mis seletab ilusti ära, miks keermed on just niipidi.
http://en.wikipedia.org/wiki/Precession ... hanical%29
Pedaali laagri kinnikiilumise võimalus on iseenesest olematu. Tegu nii väikse laagriga, et sõitja astub kuulid ribadeks või jooksevad need sealt vahelt ise välja ning lõpuks tuleb pedaali korpus võlli pealt maha.
Pedaali laagri kinnikiilumise võimalus on iseenesest olematu. Tegu nii väikse laagriga, et sõitja astub kuulid ribadeks või jooksevad need sealt vahelt ise välja ning lõpuks tuleb pedaali korpus võlli pealt maha.
Müüa Veloflex MNT rehvid: viewtopic.php?f=144&t=84505&p=387357#p387357
Olen tänavu suvel näinud vänta mille küljest kinnikiilunud pedaal lahkus. See ongi põhjus - turvalisus. Kui pedaal kiilub kinni (juhtub!), siis keermete vastasel juhul on oht suunduda üle lenksu (juhul kui kadents piisav). Kui aga traditsioonilise keermega pedaal kinni kiilub, siis keerab ta end keermest lahti ja tuleb vända küljest ära.
sain mina ka targemaksandresle kirjutas:Olen tänavu suvel näinud vänta mille küljest kinnikiilunud pedaal lahkus. See ongi põhjus - turvalisus. Kui pedaal kiilub kinni (juhtub!), siis keermete vastasel juhul on oht suunduda üle lenksu (juhul kui kadents piisav). Kui aga traditsioonilise keermega pedaal kinni kiilub, siis keerab ta end keermest lahti ja tuleb vända küljest ära.
- n. ulnaris
- Rattur
Augustikuus õnnestus endal platvormpedaal sedamoodi märkamatult ära lõhkuda, et pedaal kiilus kohati kinni, ent oli kerge tagumise peale vabastatav. Logises ta küll korralikult, aga võllilt pedaal ei lahkunud.
Sai Soomes nii 600km matkatud enne Vaasas uute pedaalide soetamist. Väike närv oli sees küll, et millal see kiilumine nüüd jälle tuleb.
Sai Soomes nii 600km matkatud enne Vaasas uute pedaalide soetamist. Väike närv oli sees küll, et millal see kiilumine nüüd jälle tuleb.
Ärge nüüd hirmutage. Äkke peaks pedaale hooldama lausa... Mida seejuures tehakse, kui tehakse? Mitte et ma ise kindlasti tegema hakkaks aga mure tekkis juba küll. Näiteks Shimano PD-M520 korral?andresle kirjutas:Olen tänavu suvel näinud vänta mille küljest kinnikiilunud pedaal lahkus. See ongi põhjus - turvalisus.
Kokkuvõttes siis kaks põhjust: ohutus ja nähtus nimega pretsessioon.
andresle kirjutas:Olen tänavu suvel näinud vänta mille küljest kinnikiilunud pedaal lahkus. See ongi põhjus - turvalisus. Kui pedaal kiilub kinni (juhtub!), siis keermete vastasel juhul on oht suunduda üle lenksu (juhul kui kadents piisav). Kui aga traditsioonilise keermega pedaal kinni kiilub, siis keerab ta end keermest lahti ja tuleb vända küljest ära.
Omiar kirjutas:Germo antud video kommentaaris on link, mis seletab ilusti ära, miks keermed on just niipidi.
OT: Ma vist tundsin su avatari järgi ära. Vanuse kohta veel seda, et vanust on piisavalt palju, et uksest sisse saada ja piisavalt vähe, et võiks veel võistlusest osa võtta. Kuigi tõesti, võistlema ei saanud.MK777 kirjutas:Käisin, tahtsin isegi osaleda, kuid ei saanud, seega piirdusin vaatamisega.Äärenurk kirjutas:OT: MK777, kas käisid R 05.10 F-hoone sprinte vaatamas?