Amordi pumba hooldus

Remont ja hooldus
Vasta
Kasutaja avatar
Andres L
Rattur

Amordi pumba hooldus

Postitus Postitas Andres L » 22. 05. 2004. 16:58

ei taha sellest mingit pikka mõtetud topicut teha seega ärge offtopicut tekitage.OK, nüüd asja juurde,kas selle hooldamine on sama mis ratta pumba hooldamine(mina teen nii et kisun molekulideks,tõmban määrde lapiga maha,hõõrun kõikjalt puhtaks ja panen uue määrde,sama määrde mida ratta juures kasutan ntx kaelakausside määrimisel)siiani on mu skeem töödanud ilusti aga kas amordi pump on sama mehanismiga ikka(peaks vist olema) ma mõtlen et kui lahti keeran selle ja puhastan/määrin kas siis võib kah enam-vähem tavalist määret kasutada või peab mingit spetsimat määret kasutama, minu jutu point tulebki nüüd et amordi pump töötab ikka kõvasti kõrgema rõhu juures ning määre on mõeldud ikkagist tihendi asjendajana mingil määral seega mis määre sinna parim oleks.On keegi kunagi sellist asja teinud või kuulnud et keegi on teinud ja teab nõu anda?

Kasutaja avatar
erikr
Admin

Re: Amordi pumba hooldus

Postitus Postitas erikr » 22. 05. 2004. 17:06

Andres L kirjutas:ei taha sellest mingit pikka mõtetud topicut teha seega ärge offtopicut tekitage.OK, nüüd asja juurde,kas selle hooldamine on sama mis ratta pumba hooldamine(mina teen nii et kisun molekulideks,tõmban määrde lapiga maha,hõõrun kõikjalt puhtaks ja panen uue määrde,sama määrde mida ratta juures kasutan ntx kaelakausside määrimisel)siiani on mu skeem töödanud ilusti aga kas amordi pump on sama mehanismiga ikka(peaks vist olema) ma mõtlen et kui lahti keeran selle ja puhastan/määrin kas siis võib kah enam-vähem tavalist määret kasutada või peab mingit spetsimat määret kasutama, minu jutu point tulebki nüüd et amordi pump töötab ikka kõvasti kõrgema rõhu juures ning määre on mõeldud ikkagist tihendi asjendajana mingil määral seega mis määre sinna parim oleks.On keegi kunagi sellist asja teinud või kuulnud et keegi on teinud ja teab nõu anda?
mul on mingi 2,5 aasat marzocchhi pump olnud. vaatasin sinna sisse ja ütleks küll, et if it ain't broke, don't fix it.
kõrgem rõhk saavutatakse väiksema kolviläbimõõduga, kerge silikoonõli kummirõngale ei tee paha kuid rohkem pole nagu mõtet.
mis väljakutse? kiirabil ja politseil on väljakutse, minul on töö...
velo.clubbers.ee velo clubbers

Kasutaja avatar
OHT
Rattur

Postitus Postitas OHT » 22. 05. 2004. 20:57

Kuna pumba liikumine kolvis on siiski suhteliselt vähene (sa ju ei pumpa temaga päevad läbi ;-)), siis soovitan seda liigselt mitte näppida. Vene ajal oli seda ehk rohkem vaja, kuna tolleaegsetel määretel oli omadus kuivada. Tänapäeval on aga hoopis muretum. Eriku väljaöeldud lause "kui see pole katki, ära paranda seda" kehtib antud olukorras täielikult.
Omal Merida pump (max 400 psi'd :!:) ja ei näe küll põhjust teda "hooldama" hakata ;-)

Kasutaja avatar
Andres L
Rattur

Postitus Postitas Andres L » 23. 05. 2004. 02:59

OHT kirjutas:Kuna pumba liikumine kolvis on siiski suhteliselt vähene (sa ju ei pumpa temaga päevad läbi ;-)), siis soovitan seda liigselt mitte näppida. Vene ajal oli seda ehk rohkem vaja, kuna tolleaegsetel määretel oli omadus kuivada. Tänapäeval on aga hoopis muretum. Eriku väljaöeldud lause "kui see pole katki, ära paranda seda" kehtib antud olukorras täielikult.
Omal Merida pump (max 400 psi'd :!:) ja ei näe küll põhjust teda "hooldama" hakata ;-)
mul sama pump, tegin selle teema kuna ma kasutan seda pumpa üsna tihti(mitte ainult oma amordi täis pumpamiseks)sest ka mu sõbrad kasutavad seda :lol:

Vasta

Mine “Hooldus”