Amordi liugurite määrimine
Amordi liugurite määrimine
küsimus selline mis õli teie panete sinna amordiliugurite pinnale,see osa mis liigub teate küll, mul 2 varianti kui panen sellist paksu muruniiduki õli,sel juhul ei hakka amort korralikult käima vaid sedasi aeglaselt ja tagasi löök muutub palju uimasemaks sel juhul püsib õli seal kaua ja teine variant on kui panen WD-40 see aerosool õli,sellega hakkab amort eriti hästi käima(loe pehmelt ja kiirelt) kuid viga on tal see et see õli kuivab paari tunniga ära milline oleks nn universaalne õli mida kannataks sinna pinnale määria mis ei kuiva kähku ära ning samas ei takista liikumist vaid pigem soodustab seda,kas mõni veits kallim keti õli sobiks sinna? kõik info ja abi teretulnud,tänan ette ära
Viimati muutis Andres L, 09. 06. 2004. 23:03, muudetud 1 kord.
ma teen nii:
korra nädalas või peale eriti mudast/liivast sõitu võtan oma RST Aerosa AET amordiliuguritelt lizardskins`id maha. Pesen ja kuivatan lizardid ja puhastan kaltsu ja pintsliga liugurpinnad ja eriti kummitihendi ümbruse. Siis võtan spets RST amordiliugurite määrde ja teen kummalegi liugurile võimalikult kummitihendi lähedalt määrdega ringi peale. Siis hüppan ratta selga ja keharaskusega "peksan" amordi paar korda põhja ära (et määre kanduks ühtlaselt mööda liugureid laiali ja ka tihend saaks määritud). Siis eemaldan kaltsuga tekkinud mustuse/määrderandid ja jätan ratta seisma. Vahetult enne sõitu lizardid peale ja tuld.
Umbes sellised juhised andis mulle kunagi V+ mehann Veiko Põder. Kõik õige ?
korra nädalas või peale eriti mudast/liivast sõitu võtan oma RST Aerosa AET amordiliuguritelt lizardskins`id maha. Pesen ja kuivatan lizardid ja puhastan kaltsu ja pintsliga liugurpinnad ja eriti kummitihendi ümbruse. Siis võtan spets RST amordiliugurite määrde ja teen kummalegi liugurile võimalikult kummitihendi lähedalt määrdega ringi peale. Siis hüppan ratta selga ja keharaskusega "peksan" amordi paar korda põhja ära (et määre kanduks ühtlaselt mööda liugureid laiali ja ka tihend saaks määritud). Siis eemaldan kaltsuga tekkinud mustuse/määrderandid ja jätan ratta seisma. Vahetult enne sõitu lizardid peale ja tuld.
Umbes sellised juhised andis mulle kunagi V+ mehann Veiko Põder. Kõik õige ?
Trennis tuleb sõita sama kiirest, kui võistlusel. Või isegi natuke kiiremini!
Re: Amordi liugurite määrimine
ma soovitaks seda WD-40 rattast eemale hoida. ma ei tea miks neid mulgi maratoni ajal jagati korraldajad kartsid vist et äkki mu kett läheb rooste peale veetakistust määrimiseks peab kasutama vahendeid mis määrivadAndres L kirjutas: teine variant on kui panen WD-40 see aerosool õli,sellega hakkab amort eriti hästi käima(loe pehmelt ja kiirelt) kuid viga on tal see et see õli kuivab paari tunniga ära :