Häid rattahooldust tutvustavaid veebilehti

Remont ja hooldus
Vasta
Kasutaja avatar
marku
Rattur

Häid rattahooldust tutvustavaid veebilehti

Postitus Postitas marku » 24. 05. 2005. 10:55

Sattusin netis sellisele lehele nagu http://www.parktool.com/repair_help/FAQindex.shtml , mis enda arvates teeb ratta hooldamise päris puust ja punaseks.

Kas on kellelgi veel silma jäänud veebe, mis selgelt kirjeldavad, kuidas ratast hooldad?

Rattaga sõitnud 2 aastat, tihemini ja ka väljaspool linna olen liikuma hakanud eelmisest sügisest saati. Varem lasin ratast hooldada Narva rattapoe mehaanikutel (sealt sai ratas ka ostetud, Bianchi maaletoojad), kes tegid seda hästi, ausalt ja hea hinnaga.

Tartus ei ole sobivat veel hooldajat leidnud. Kaks korda lasknud ratast hooldada Hawaii Expressil, kuid peale viimast täishooldust (600 krooni!) jäi küll mulje, et rattaga poldud tegeldud (peale ketiõlitamise) - probleemid, millele ratast ära viies viitasin, jäid alles. Et ratas sai viidud kevade alguses talveväsimust puhkama (kasutasin ratast ka talvel) ja rattahoolduse tahtjaid oli tol hetkel palju, siis täitsa võimalik, et suures töömahus lastigi ratas, krõpsti!, "hooldusest" läbi.

Ja kui siiani olen ratast ise vaid puhastanud-õlitanud-pumbanud, siis nüüd tahaks õppida oma ratta hingeelu ise ka hooldama. Millest ka soov leida asjalikke õpetusi.

Aga suht dumbuser alles :?

Kasutaja avatar
erikr
Admin

Re: Häid rattahooldust tutvustavaid veebilehti

Postitus Postitas erikr » 24. 05. 2005. 11:27

marku kirjutas:Sattusin netis sellisele lehele nagu http://www.parktool.com/repair_help/FAQindex.shtml , mis enda arvates teeb ratta hooldamise päris puust ja punaseks.

Aga suht dumbuser alles :?
ma olen ca 3 aastat juba seda linki promonud. see on piisavalt hea ja põhjalik, detailidesse teatud asjades süveneb http://www.sheldonbrown.com , sealt tase edasi tuleb üles otsida Barnett's manuali pdf koopiad.

foorumi ajaloos on ka mitu korda juba seda teemat käsitletud
viewtopic.php?t=3300
viewtopic.php?t=1707
viewtopic.php?t=2494
viewtopic.php?t=1873
mis väljakutse? kiirabil ja politseil on väljakutse, minul on töö...
velo.clubbers.ee velo clubbers

reimers66
Rattur

Postitus Postitas reimers66 » 24. 05. 2005. 13:33

tavaliselt on jah nii et ratta hoolduses tehakse ainult see asi korda mis loksub või on otseselt katki see on nagu ülevaatus! Kui lased rummud keskjooksu ja amrodi juba hooldada siis see on way kallim kui 600eek !
sellised rummumäärmised ja pudipadi tuleks ikka kodus teha või siis kui on võmailik seda kuskil rattapoes ise teha nende vahenditega! võimalusi on palju

EDIT: ülevaatus on selline asi et kontrollitakse üle kas kõik toimib pidurid,käigud jne! tavaliselt määrima ei hakata seal kunagi midagi ja kui sa
viid perfekto korras ratta sinna siis määritaksegi 600eek eest ainult ketti :D
BIANCHI ASSET 3000SL
album_personal.php?user_id=496
Tel. 5170557

Vasta

Mine “Hooldus”