Kas amordi liugpindade kaitseks mõeldud lizardi e. neopreenist tolmu-porikaitse kasutamine on tingimata vajalik?
Või piisab regulaarsest puhastamisest ja õlitamisest silikoonõlide baasil määretega?
Küsimus kerkis esile just raamiamordi koha pealt, mis saab paraja pasarahe osaliseks. Kas ja kui tihti peaks lizardit maha nokkima ja tööpindu puhastama-määrima?
Kui lizard istub tihedalt peal, siis kas ja kuidas neopreen ise ja selle sisse imbunud mustus kulutavad liugpinda?
Küsimus on küll pigem kontseptuaalne, aga huvitaks just poolte argumendid.
Kui selline teema oli kusagil olemas ja ära lahatud, siis võib vabalt sinna ta ka tõsta.
Amort - lizard või mitte?
Amort - lizard või mitte?
Gravity is a Bitch
Re: Amort - lizard või mitte?
pakun, et kulutavad rohkem kui ilma lizardita kuluks. selle pärast ei ole ise seda ka esiamordile pannud. puhastan amorti/ratast peale igat trenni.Kuldar kirjutas:Kui lizard istub tihedalt peal, siis kas ja kuidas neopreen ise ja selle sisse imbunud mustus kulutavad liugpinda?
Viimati muutis Ruve, 04. 08. 2005. 12:08, muudetud 1 kord.
viewtopic.php?p=66493#66493
argumentide koha pealt.... võin teile selle amordi mikroskoobi all uurimiseks anda kui tahate.
argumentide koha pealt.... võin teile selle amordi mikroskoobi all uurimiseks anda kui tahate.
Ei suhtu minagi lizarditesse eriti pooldavalt. Ühelt poolt vaadates nagu kaitseb, kuid samas võib liugpindadele hävitavalt mõjuda. Ei tahaks nagu ette kujutada, kui lizardi ja liugpinna vahele satub paar liivatera. Samuti pole need minu arvates abiks ka nt. vihma korral.
Ainus aeg, mil neist tolku, on talv.
See kõik puhtalt minu isiklik arvamus asjast. Tugevdab seda veel see, et praktiliselt kõik amortide tootjad on sarnastest kaitsmetest juba ammu loobunud.
Ainus aeg, mil neist tolku, on talv.
See kõik puhtalt minu isiklik arvamus asjast. Tugevdab seda veel see, et praktiliselt kõik amortide tootjad on sarnastest kaitsmetest juba ammu loobunud.
esteetilisest vaatevinklist lähtudes, mis ratturite edevuse kohapealt omab suurt tähtsust , on amordi lizardid lihtsalt koledad ja välimust rikkuvad esemed. nagu oleks rattale kasuka selga tõmmanud ei ole ka kuulnud, et amorditootjad kangesti soovitaks liugureid kaitsta nende lisavidinatega.Kuldar kirjutas: Küsimus on küll pigem kontseptuaalne, aga huvitaks just poolte argumendid.
.
teine teema, aga olen lizardi kaelakausside kaitsmeid kasutanud ja võin öelda, et kaelakausside eluiga nende kasutamisega ei ole pikenenud. sestap loobusin lizardist. korrapärane hooldus ja sihipärane kasutamine on see mis juppe kõige paremini kaitseb.
Olen sama täheldanud. Ainus koht kuhu lisardit panna on chainstay. Ei peksa vastu raami ja ei kolise niipalju.tarmo kirjutas:teine teema, aga olen lizardi kaelakausside kaitsmeid kasutanud ja võin öelda, et kaelakausside eluiga nende kasutamisega ei ole pikenenud.