Manitou Skareb Comp ei lukustu

Remont ja hooldus
Vasta
Kasutaja avatar
m6mm
Rattur

Manitou Skareb Comp ei lukustu

Postitus Postitas m6mm » 16. 08. 2005. 08:20

Juhtus selline asi, et hüppasin 3 nädalat all olnud Skarebile lukustatud asendis peale (teeservast alla sõidul) ja see lakkas lukustamast. Lisaks sellele, järsud löögid võttis ta kodusõidul nagu lukustatuna (nupu keerasin lahti), peale vajutades oli aga pehme... Võtsin kodus lahti, ei leidnud vähimatki viga... peale selle, et õli oli seal torus sees ca 2 cm... Sel amordil on all reboundi nupp ja sellega ilmselt seotud alumine klapp... Kas võib olla võimalik, et õli suruti selle löögiga lihtsalt alumisse kambrisse või oligi amort algselt pooltühi? Ja kas tänapäeval keegi seda Motorex SAE 5WT õli müüb? Garantiid mul pole, seda pole mõtet soovitada.

Kasutaja avatar
veiko
Kolimisspetsialist

Postitus Postitas veiko » 16. 08. 2005. 08:58

04 skarebitel oli/on mingi standardviga küljes. Minu skareb super andis saba peale esimest sõitu. Termineid ma ei tunne, sestap räägin edasi nagu blond. Mingi junn seal seel läks katki ning siis telliti uus. Vot see uus junn nägi veidi teistsugune välja kui vana (ilmselt muutis tehas konstruktsiooni) ning peale seda töötab amort normaalselt. Soovitan Sul pöörduda mustamäe AT sporti. Seal üks minu nimekaimust mehaanik, kes on suuteline skarebi (ilmselt ka teised manitou amordid) tööle panema. Julgen soovitada.

Kasutaja avatar
m6mm
Rattur

Postitus Postitas m6mm » 16. 08. 2005. 09:15

Tänud, lippan sinna.

KristjanS
Rattur

Re: Manitou Skareb Comp ei lukustu

Postitus Postitas KristjanS » 16. 08. 2005. 09:31

m6mm kirjutas:. Võtsin kodus lahti, ei leidnud vähimatki viga... peale selle, et õli oli seal torus sees ca 2 cm...
kui sa mõtled nüüd seda toru kuhu õli sisse käib, siis seal peaks olema vähemalt 12,7cm õli.Praktika on aga näidanud et sellega lukk veel tööle ei hakka.tuleb aga juurde panna (paberid annavad miski 12,7-14cm). Oled tähele pannud,ega kodus ratta all pole mõnd õlilaiku olnud? Võimalik jah et peksis kogu õli amordi "pükstesse".Mine,vaata ja uuri.Skareb on nii lihtsa ehitusega et sellele võib diagnoosi panna ka koduste vahenditega,ei pea olema insener-keemik paberitegaa :P .
"...selleks on spets vaha mis lastakse raami sisse jägendab ja vähendab kaalu..." - And it really works...
"Studies have shown that riding a bicycle everyday makes you more awesome than the general population!" - And it really works...

Velo Clubbers
Rattastuudio Jooks - muhedaim rattapood

Kasutaja avatar
m6mm
Rattur

Postitus Postitas m6mm » 16. 08. 2005. 10:02

Ei, õliaiku kodus polnud ja asi muutus ühe "raksuga"... Ma vist ikka viin selle tollele Veikole näha, nagunii pole mul seda õli ja samuti pole ma seda amorti töötavana lahti teinud (et aru saada, milline näeb välja katkine). Lollikindel on ta küll, samas lollid on ülimalt leidlikud :wink:

Kirsa
Rattur

Postitus Postitas Kirsa » 16. 08. 2005. 11:43

Skarebitel oligi 2003a nö "pehme" käiguga lukk praak. Mul andis paari nädalaga omal ajal otsad ning käitus täpselt samamoodi nagu sa kirjeldad. Peale seda pandi külge 2004a click click lukk ja asi toimis.

Olts
Rattur

Postitus Postitas Olts » 16. 08. 2005. 12:27

Mul pidas pool aastat vastu ja nüüd Rakkes hakkas kah midagi taguma. Ilmselt sama viga. Viisin Hawaiisse. Eks näis,kaua teevad.
see rattasõit on viinud kõik mu finantsid ja .....

Kasutaja avatar
m6mm
Rattur

Postitus Postitas m6mm » 16. 08. 2005. 14:33

Viisin Veiko soovitusel Veiko juurde :wink: ja jutt lühike: õli oli löödud läbi reboundi korgi, millele keermele olid insenerid rumala soone sisse mõtelnud. 2005. mudelitel on see soon ära täidetud, 2004. omad jõuavad ilmselt varem või hiljem sama murega parandusse. Tänud kaasa mõtlemast!

Kasutaja avatar
alar
Rattur

Postitus Postitas alar » 16. 08. 2005. 22:57

Mul oli täpselt samasugune asi enda SID-il, kuigi mul lukustust pole :shock: . Viidi rademarist hawaiisse ja käisin seal teda korra isegi vaatamas ja küsisin, et mis kala on, siis nad hüppasid mulle kah kraesse, et olevat kinnise lukuga kõvasti mööda juurikaid ja äärekive lasknud, siis ütlesin ma, et vaadake ikka amort üle ja kui suudade luku tuvastada, siis olete küll klienti igat pidi aidanud. Lukku nad ei leidnud ja amorti sain varsti tagasi. Nii et see tõestab siis seda, et mitte ainult Skarebidel ja mitte ainult lukkudega amortidel ei juhtu seda, et õli satub valesse kohta.
Ah jaa, minul andis see tunda siis niimoodi, et amort ei amortiseerunud enam ühtlaselt vaid jäi aegajalt kuskile keskele või ka ülesse kinni.

Vasta

Mine “Hooldus”