Oman mtb kõrval ka ühte vene Desna`t.
Mitme km tagant oleks soovitatav sellel rattal ketti vahetada?
MTB-l olen ketti vahetanud nii 1000-1500 km tagant. Korra olen vahetanud ka kasseti koos ketiga.
Keti vahetamine
- vigurivänt
- Rattur
Keti kulumise mõõtmiseks on olemas spets mõõdik. Vahetasin ise ka kunagi
km järgi, aga peale ketimõõdiku soetamist vahetan vastavalt kulumisele. Üllatavalt erinevalt toimub kulumine vahepeal, kõik oleneb maastikust, kus sõita.
km järgi, aga peale ketimõõdiku soetamist vahetan vastavalt kulumisele. Üllatavalt erinevalt toimub kulumine vahepeal, kõik oleneb maastikust, kus sõita.
Tark ei torma!
Ära tee nalja. Desna kallale ketimõõdikuga? Siis tuleks ka vändakiilude kinni keeramisel momendi mõõtjaga võtit kasutada. See ülima täpsuse taga ajamine ei ole iseenesest vale aga siinkohal tundub ressursi raiskamisena.vigurivänt kirjutas:Keti kulumise mõõtmiseks on olemas spets mõõdik. Vahetasin ise ka kunagi
ktmxcx: vaheta ketti tunde järgi. Kui vahetad oma MTB-l ketti siis vaata kui lõdvalt see esimese hammaka peal jookseb. Selleks võta ketist hammaka peal kinni ja tõsta seda nii, et ketiga kaetud hambad hakkavad paistma. Vaata kui suur vahe keti ja hamba põhja vahele jääb. (loodan siinkohal et kirjeldasin protsessi arusaadavalt, kindlasti leiab mõni googeldamisguru siia asjakohase pildi) Kui Desna kett muutub sama lõdvaks siis vaheta välja. Erilist teadust ei ole siinkohal vaja rakendada.
Mehhannid - nii litsenseeritud kui asjaarmastajad võivad mind vajadusel täiendada või veenda vastupidises.
- vigurivänt
- Rattur
Re: Keti vahetamine
Ma jah kommenteerisin MTB keti vahetamist.Desnast ei tea ma midagi.
See hammaka ja keti vahtimine on minu arust ikka keeruline.Mõõdiku paned peale ja asi ants. Omal on peale mõõdiku kasutamist täielikult onustatud kunagine suur nuhtlus "Jane-Jaak". Kett ei ole kallis asi ja seda veidi tihedamalt vahetada pole eriline kulu.
See hammaka ja keti vahtimine on minu arust ikka keeruline.Mõõdiku paned peale ja asi ants. Omal on peale mõõdiku kasutamist täielikult onustatud kunagine suur nuhtlus "Jane-Jaak". Kett ei ole kallis asi ja seda veidi tihedamalt vahetada pole eriline kulu.
Tark ei torma!