Ratas krigiseb
Ratas krigiseb
Kui suuremal kiirusel hakkan slaalomi sõitma kallutades, lenksu mitte keerates siis käib mingisugune krigin. Ja lenksu keerates samamoodi krigin käib.
Milles võib asi olla?
Milles võib asi olla?
Re: Ratas krigiseb
Ma pakun, et kallutades paindub kahvel/esiratas läbi ja pidurid käivad mööda pöida. Teine varaint on tõesti kalelaagrite loksu kontrollida ja stemi/lenksu poldid õige pingega kinni. Ratta kuuajaline vanus ei mängi rolli. Ega asjata ei ole esmane hooldus peale paarisaja km läbimist kohustuslik.superior kirjutas:Kui suuremal kiirusel hakkan slaalomi sõitma kallutades, lenksu mitte keerates siis käib mingisugune krigin. Ja lenksu keerates samamoodi krigin käib.
Milles võib asi olla?
Re: Ratas krigiseb
selles hoolduses käidud juba.UrmasL kirjutas:Ega asjata ei ole esmane hooldus peale paarisaja km läbimist kohustuslik.
Mul sama jama, viga on(vähemalt osa sellest) esiratta paindumises, seda võib ka näha, kui vajutada lenksu ühele poolele ja ratast kallutada. Kuivaga pole kuulda, vihmaga liigagi hästi. Arvatavasti ülijäikadel CrossMaxidel see jama puudub, enda jooksud pole just tippklass. Lahenduseks oleks kodarate pingutamine, kui see ei aita, siis oleks vaja ilmselt jämedamaid kodaraid ja/või jäigemat pöida.
Tegelt enamuse läbipaindest annab amort. Minu Crossmaxid sahisevad samuti kui sõites ratast vasakule-paremale kangutada. Lukus amordiga on läbipaine oluliselt väiksem. Siin aitab vaid pidurite täpne reguleerimine ja pidurikäigu suurendamine u. 1mm ulatuses klotsi kohta.urmo kirjutas:Mul sama jama, viga on(vähemalt osa sellest) esiratta paindumises, seda võib ka näha, kui vajutada lenksu ühele poolele ja ratast kallutada. Kuivaga pole kuulda, vihmaga liigagi hästi. Arvatavasti ülijäikadel CrossMaxidel see jama puudub