Finishijärgsed intervjuud jms rattaspordis vs. muud spordialad

Kõikvõimalikud mõtted, mis tulevad pähe kui pole ammu sadulasse saanud või oled sinna liiga kauaks jäänud.
Vasta
Kasutaja avatar
LauriA
Rattur

Finishijärgsed intervjuud jms rattaspordis vs. muud spordialad

Postitus Postitas LauriA » 18. 09. 2006. 20:31

Kas tegemist on lihtsalt rattaspordi eripäradega, küsib korraldaja ajakirjanikelt liiga palju (raha) (või siis vastupidi, et ajakirjanikke on raske kohale meelitada), et kas või näiteks pärast TRM-i ei toimu samalaadset pressikonverentsi nagu on näiteks F1-s pärast etappi või NBA-s pärast mängu (kus mängijatel on kohustus intervjuu anda - kas see on hea või halb on iseasi, ärme sellel teemal mingit flamewari tee).

EEC etappidel Madis ikka püüab mingeid sõnu kätte saada, aga ... juba üks lause tundub mõnikord mõnele esikuuikulisele ülejõu käivat.

Juhul kui asi ajakirjanike rahahimus: kas näiteks Dahle oleks vabalt andnud a la "velo.clubbers special" finishijärgse intervjuu, kui keegi piisavalt hakkaja oleks diktofoniga talle nina alla ilmunud?

Võimalik, et ma eksin - kui Sauser Eestis käis, siis ei ilmunud ju kusagil mingit intervjuud temaga?
Segasaun on siis, kui on puu- ja elektriküte.

Kasutaja avatar
Mati
Rattur

Postitus Postitas Mati » 18. 09. 2006. 20:54

Ja point on ... :?:
velo clubbers
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Üks mees: "Tapab tempo, mitte rada"
Kivipallur: "Tark teab, tugev teeb trenni!"

Kasutaja avatar
erikr
Admin

Postitus Postitas erikr » 18. 09. 2006. 21:14

.... nii point kui põhjus selles, et keegi ei võtnud kätte ja ei teinud Sauseri ega Dahlega neid intervjuusid. ei meedia, ei veloclubbers.
mis väljakutse? kiirabil ja politseil on väljakutse, minul on töö...
velo.clubbers.ee velo clubbers

Kasutaja avatar
Mati
Rattur

Postitus Postitas Mati » 18. 09. 2006. 21:30

erikr kirjutas:.... nii point kui põhjus selles, et keegi ei võtnud kätte ja ei teinud Sauseri ega Dahlega neid intervjuusid. ei meedia, ei veloclubbers.
Dahlega oli ju intervjuu ja täiesti piisav minu arvates. Sauser käis siin sisuliselt "luurel", kuskil võistlusel ei osalenud. Ma nagu mingist ümarlauast puudust ei tunne :roll: .
velo clubbers
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."

Külaline

Postitus Postitas Külaline » 18. 09. 2006. 21:37

Mati kirjutas:Dahlega oli ju intervjuu ja täiesti piisav minu arvates. Sauser käis siin sisuliselt "luurel", kuskil võistlusel ei osalenud. Ma nagu mingist ümarlauast puudust ei tunne :roll: .
Ma oleks oodanud intervjuud peale sõitu (tv-d pole suutnud järgida aga netist pole siiani leidnud), küll on põgus jutuke enne sõitu tehtust.
Toon vägivaldselt näite autospordist ja küsiks, mitu korda on Grönholm eestis võistelnud (v.a startrek) ning mitu korda intervju andnud? (Vastata pole vaja. Lihtsalt mõtlemiseks).

Kasutaja avatar
Mati
Rattur

Postitus Postitas Mati » 18. 09. 2006. 21:48

veiko kirjutas:
Mati kirjutas:Dahlega oli ju intervjuu ja täiesti piisav minu arvates. Sauser käis siin sisuliselt "luurel", kuskil võistlusel ei osalenud. Ma nagu mingist ümarlauast puudust ei tunne :roll: .
Ma oleks oodanud intervjuud peale sõitu (tv-d pole suutnud järgida aga netist pole siiani leidnud), küll on põgus jutuke enne sõitu tehtust.
Toon vägivaldselt näite autospordist ja küsiks, mitu korda on Grönholm eestis võistelnud (v.a startrek) ning mitu korda intervju andnud? (Vastata pole vaja. Lihtsalt mõtlemiseks).
Sõbrad muidu kõvad noomima, uurige ikka enne. Võtke etv.sport - > TRM erisaade ja kerige punkti 18:16 :idea:

Mida te nendest pikalaua intervjuudest ootate erilist. Peale sõitu ju piisav jutt. Ausõna ei jaga matsu. Nt mida on tol Grönholmil olnud öelda lambist - jes Estonia iis veeri naiss änd ai laik it. Jees aill trai tuu vinn lööb änd de kaar is kuud, put de taier tsjoiss voos veri tiffikult jne jne jne

Järgmine, palun.
velo clubbers

Kasutaja avatar
LauriA
Rattur

Postitus Postitas LauriA » 18. 09. 2006. 22:24

Matile:

1. Schumil ei ole ju probleem pärast esi3 sisse tulemist livena korrektses inglise keeles intervjuu anda.

2. nba.com's pidevalt Q&A erinevate mängijate poolt (see, et NBA koss viimasel ajal alla käib, on iseasi - aga fännidega nad suhelda oskavad).

3. Newcastle United'i mängijad ja treenerid andsid pressikonverentse nii enne kui ka pärast mänge.

Kui Jari Kurril ei ole probleem Kahvlis olla või Anatoli Karpovil Happy Hour's, siis miks peaks see takistama Sauseril intervjuud andma, et ta oli lihtsalt viisakusvisiidil.

Iseasi on muidugi see, kui intervjuude andmine ei ole n.ö loomuses. Vägisi ju ei küsi midagi - mingid Kimi Räikköse stiilis intervjuud nüüd küll publikule midagi ei anna.

Kasutaja avatar
erikr
Admin

Postitus Postitas erikr » 19. 09. 2006. 06:55

palun ärme kanguta jälle sealt, kust midagi võtta pole.
ütlesin ju eile juba, et keegi ei proovinudki Sauseriga intervjuud teha. Sauser sai oma osaga väga hästi hakkama, poseeris fotodel Montaviti veepudeliga, jagas autogramme jne. vbolla oli tal hea meelgi, et keegi ei tulnud intervjuuga nuiama ja puhkus oli sellevõrra veel rohkem puhkuse moodi.
mis väljakutse? kiirabil ja politseil on väljakutse, minul on töö...
velo.clubbers.ee velo clubbers

Kasutaja avatar
KaupoR
Rattur

Postitus Postitas KaupoR » 19. 09. 2006. 07:14

Kui mõni eestlane hakkab võstlustel Sauserile kandadele astuma, küll siis tulevad ka igasugused intervjuud jms. Seni aga kui Eesti ratturid MM-l kolmandas-neljandas kümnes on, ei huvita mägirattasport ja selle tipud eestlasi mitte üks teps. Ja "eestlase" all pean ma silmas keskmist tugitoolisportlast, kellele ETV ja teiste kanalite spordisaated mõeldud on.

PS. Ma ei taha öelda, et MM-i kohad oleks meie poistel-tüdrukutel mõttetud, lihtsalt kurb tegelikkus on see, et selliste kohtadega ennast tugitoolisportlaste ajukäärudesse sisse ei söö.
If everything's under control, you're going too slow!

Kasutaja avatar
tõeline siga
Rattur

Postitus Postitas tõeline siga » 19. 09. 2006. 08:51

LauriA kirjutas:Matile:

1. Schumil ei ole ju probleem pärast esi3 sisse tulemist livena korrektses inglise keeles intervjuu anda.

2. nba.com's pidevalt Q&A erinevate mängijate poolt (see, et NBA koss viimasel ajal alla käib, on iseasi - aga fännidega nad suhelda oskavad).

3. Newcastle United'i mängijad ja treenerid andsid pressikonverentse nii enne kui ka pärast mänge.
OT. Noh olgem ausad, nendel aladel on rahaga (loe show-ga) ka palju rohkem tegemist kui spordiga....
BRAINDEAD AND HAPPY

Kasutaja avatar
SL
Rattur

Postitus Postitas SL » 19. 09. 2006. 09:32

LauriA kirjutas:Kui Jari Kurril ei ole probleem Kahvlis olla või Anatoli Karpovil Happy Hour's, siis miks peaks see takistama Sauseril intervjuud andma, et ta oli lihtsalt viisakusvisiidil.
Et siis Sauser oleks pidanud Otile helistama ja ütlema, et tahaks saatesse ... :shock: Minu arvates traagikat pole - kes tahab küsib, kes tahab räägib etc. Eks see on nagu tuuleveskitega võitlemine, et jalaratturid räägivad, et neid on vähe meedias ja teised räägivad sama. Eks see asi meil natuke on muidugi paigast ära - näiteks Eesti ülikõva profiliiga korvpallis, mida igalpool söögi alla ja söögi peale tuleb - kuid üldiselt pole mõtet põdeda. Aja oma asja ja kogu lugu. Teavad need, kes teavad ja oskavad hinnata need, kes oskavad. Kes ise tahtis - sai tulla ja Sauseril nööbist kinni võtta ja küsida - õnneks oli ka neid päris palju.

Kasutaja avatar
LauriA
Rattur

Postitus Postitas LauriA » 19. 09. 2006. 12:29

SL kirjutas:Et siis Sauser oleks pidanud Otile helistama ja ütlema, et tahaks saatesse ... :shock: Minu arvates traagikat pole - kes tahab küsib, kes tahab räägib etc. Eks see on nagu tuuleveskitega võitlemine, et jalaratturid räägivad, et neid on vähe meedias ja teised räägivad sama. Eks see asi meil natuke on muidugi paigast ära - näiteks Eesti ülikõva profiliiga korvpallis, mida igalpool söögi alla ja söögi peale tuleb - kuid üldiselt pole mõtet põdeda. Aja oma asja ja kogu lugu. Teavad need, kes teavad ja oskavad hinnata need, kes oskavad. Kes ise tahtis - sai tulla ja Sauseril nööbist kinni võtta ja küsida - õnneks oli ka neid päris palju.
Eks teema oli algatud ka sellest, et aeg-ajalt on olnud kuulda, et näiteks ETV nõudvat suurt raha, kui soovitakse, et ta mõnda jalgratta üritust kajastaks; ning ka siin foorumis on imestatud-kurdetud, et "näe, mitte keegi meie üritust ei kajastanud".

Samuti ka oleks enda seisu kohast võetuna huvitav lugeda detailsemat võistluse kulgu; ise kusagil lõpus lõpetajana jääb kogu finishiheitlus jms tavaliselt nägemata. Kas TRM '06 puhul oli siis raadiost enam-vähem pidev live ülekanne stiilis "a la esimesena läheb Harimäe teisele laskumisele rattur nr see-ja-see, temal tihedalt kannul on..."?

Ning nagu ma varem rõhutasin, et vastumeelt (kas siis sportlasele või lugejale) intervjuud ei ole ka tarvis. Kui sportlane on puhkusel, siis on 100% tema otsustada, kas, kellele ja kus intervjuu anda.

JAN007
Rattur

Postitus Postitas JAN007 » 20. 09. 2006. 14:14

Eks teema oli algatud ka sellest, et aeg-ajalt on olnud kuulda, et näiteks ETV nõudvat suurt raha, kui soovitakse, et ta mõnda jalgratta üritust kajastaks; ning ka siin foorumis on imestatud-kurdetud, et "näe, mitte keegi meie üritust ei kajastanud".

Kusjuures see raha (ja mitte vähe) küsimine ei ole mitte rattaüritustega seotud.. Kui palju on telekas näidatud ja kommenteeritud üht Eesti suurimat rahvaspordiüritust - Maijooksu ? Seekord tõesti oli Kuuse kohal aga seda hoopis teistel põhjustel..

Vasta

Mine “Üldfoorum”