Ma ei tea, kas kellelgi siit on päris sellist kogemust .. kuid mul siin sõbra-paariga mõte käesoleva aasta suvel (kui kõik hästi läheb) üks pikem rattaretk ette võtta.
Tegu oleks umbes 4500km (üks ots) tripiga läbi Rootsi - Taani - Saksamaa - Tšehhi - Prantsusmaa - Hispaania (lõpp-peatus: Madrid).
Poola on hetkel marsuudist igaks juhuks välja jäetud .. kuuldused erinevatest maanteröövlitest ja elukatest. Teab keegi kinnitada äkki (on rattaga sõitnud seal?).
Vaata kaarti
Lisaks sõitmisele plaanis nii Saksamaal, Tšehhis kui ka mujal lõbusalt aega veeta .. ning kokku võiks kogu asi enda alla umbes 3 kuud võtta.
Siit siis küsimus .. et kui keegi on midagi sarnast ette võtnud kunagi, siis kas on mingeid soovitusi-näpunäiteid millele kindlasti tähelepanu pöörata. Asju, mis on endal teel olles juhtunud ning millele enne äkki mõelda ei oskagi. Varustus, mis kindlasti kaasas peaks olema - isegi kui esmapilgul tarbetu tundub.. jne. Igasugu teemakohane kogemustel rajanev info on teretulnud!
Äkki keegi teab seda ka, et mismoodi erinevate tasuliste sildade ületamine on - kas neile lubatakse üldse jalgrattaga peale? + kas näiteks kiirteede ääres on võimalik ka rattaga kärutada mingit rada pidi?
Sõit läbi Euroopa.
Poola on kindlasti sama ohtlik kui Eesti või Läti - joobes jogadega võib igal pool probleeme tekkida aga kui neid eriti ei otsi siis ei juhtu midagi. Maanteeröövlid olla tänapäeval rohkem Itaalias ja Brüsseli ümbruses. Telkida soovitaks igal pool igaks juhuks kämpingutes või kellegi hoovis (kokkuleppel).
Kui Rootsi kaudu minna siis ma läheks praamiga Lõuna-Rootsist otse Saksa - Taani on lame ja suht mõttetu va Kopenhaagen. Kui on omaette eesmärk võimalikult palju vändata on jutt teine.
Kui Rootsi kaudu minna siis ma läheks praamiga Lõuna-Rootsist otse Saksa - Taani on lame ja suht mõttetu va Kopenhaagen. Kui on omaette eesmärk võimalikult palju vändata on jutt teine.