Ossideks kutsutakse tegelasi, keda varem rullnokkadena tunti. Lihtsalt igaüks neist enam nokatsit ei kanna (küll aga meeldivad neile kapuutsiga dressipluusid), aga firmariided on au sees, fännatakse kiireid autosid (alaealised või vaesemad ossid sõidavad ka rolleritega, millel summuti eemaldatud või piiraja maha võetud), kuulatakse meistriim-muusikat, helisüsteemi juures ainsateks kriteeriumiteks peetakse võimsust ja bassiesitust. Muidugi nad suitsetavad ja joovad ning käivad avalikes kohtades ning kaubanduskeskustes istumas (tehes seda ka alkojoobes olles). Ja nagu narkosõltlasedki, ei karda nad toime panna kuritegusid - peksmised, vargused, röövimised, vandalismiaktid... pekstakse ja lõhutakse lihtsalt lõbu pärast. Varastatakse ja röövitakse näiteks alko saamiseks või rollerile bena ostmiseks. Ja mõni oss teeb neid tegusid ka selleks, et kambakaaslastele muljet avaldada.
Mees mehe vastu tavaliselt üsna nõrgad, kambas julgemad, mõni ka nii ebastabiilne, et viha korral kargab nuga pihku (mulle üks sihuke üritas kooliajal kakluses katkise klaasiga käekella näkku kinni lüüa, haav vajas õmblust, aga õnneks olid juba tollal arstide kasutuses need õmblust asendavad plaastrid ja lõppkokkuvõttes pääsesin kergelt).
No ja kuna ma juba teismeeast saati olen nendega kokku puutunud, näiteks juhtunud neid kogemata pealt kuulma jne, võin öelda, et nende seas mõnigi unistab mõrvast... jah, nii on - kui ikka tüüp otse oma kambakaaslastele räägib, et "oi tra kus tahaks kellelegi nuga anda fakk", no mida enamat arvata
"Kastreeritud oinad" on nimetusena täitsa omal kohal - nad pöevad tõesti mingit alaväärsuskompleksi, mida siis üritatakse "mehetegudega" varjata
Niipalju siis selgituseks.
Teemasse tagasi tulles aga - eelmisel suvel oli mul öösel ringi liikudes juhus näha päris hullu laastamistööd. Nimelt tol ööl oli Rüütli ja Laia tänava ristmiku ümbruses üsna palju jalgrattaid lukku pandud (eks need Zavoodi külastajate omad olid). Ning kui ma sealt mööda sõitsin, märkasin, et osadel ratastel oli sadul pihta pandud, osadel veljed kõveraks pekstud ja lenksud viltu väänatud... ühesõnaga, rattaid oli julmalt ja valimatult retsitud.