Vigastusest paranemine....

Kõikvõimalikud mõtted, mis tulevad pähe kui pole ammu sadulasse saanud või oled sinna liiga kauaks jäänud.
Vasta
rattur29
Rattur

Vigastusest paranemine....

Postitus Postitas rattur29 » 04. 09. 2011. 22:21

Kas keegi oskab nõu anda kas peaksin lihtsalt ootama või pöörduma mõne arsti juurde ja kui siis kuhu?

Kukkusin rattaga 2ndl tagasi käe peale, kätt liigutata ei saanud enam paari tunni pärast. Läksin Emo-sse kus tehti pilt. Arst vaatas pilti ja ütles " ma ei näe siin midagi - liigutage kätt". Liigutada ma ei saanud - selle peale tema "ju siis on katki paneme kipsi". 10 päeva pärast pidin minema perearstile. See vaatas sama pilti ja küsib, miks kips kui pildi all kiri " luumurdu pole". Nüüd ilma kipsita aga käsi sirgeks ei lähe, küünarnukist valus, randmest valus keerates ja täna proovisin ka rattalenksust kinni võtta, aga oli väga valus :( . Kas taastumine kipsist nüüd või mis toimub - palun andke nõu kuidas edasi elada... Tahaks juba rattaga sõita :)

_KRIS_
Rattur

Re: Vigastusest paranemine....

Postitus Postitas _KRIS_ » 04. 09. 2011. 22:47

Eesti haiglate tase: "Ju siis on katki, paneme kipsi"
Oh, for f**k sakes! :evil:

Kasutaja avatar
urmo
Rattur

Postitus Postitas urmo » 04. 09. 2011. 22:59

See oli meditsiinilises mõttes täiesti õige käitumine. Röntgenipildil on tuvastatav sellises olukorras ainult luumurd, sellega tegu ei olnud. Kuna käsi oli valus ja liigutada ei saanud, on järgmine tõenäoline probleem mingisugune suurem kõõluse-sideme vigastus, mis nõuab ka fikseerimist. Täpselt oleks vigastuse tuvastada saanud MRT masinal (järjekord 2 kuud). Arsti poolt oli õige käitumine käsi kipsi panna, et vigastatud koht fikseerida paranemise kiirenemiseks. Mitte midagi tegemine või "plaastri peale panemine" oleks asja ainutl hullemaks teinud.
Zero the Hero

rattur29
Rattur

Postitus Postitas rattur29 » 05. 09. 2011. 06:37

Aitäh Urmo,
aga kas nüüd lihtsalt ootangi taastumist või peaks ikka laskma uurida? Mõtlesin, et kui nädala jooksul midagi ei muutu siis panen kuskile tasulise ortopeedile aja. Kas keegi oskab soovitada kedagi konkreetset? Vaatasin Pärnu mnt 67A on Dr.Heiman käekirurg. Kas keegi oskab midagi tema kohta rääkida?

arnea
Rattur

Postitus Postitas arnea » 05. 09. 2011. 08:02

Mina soovitaks sul aja kohe kinni panna. Ka tasuliste arstide juures on päris pikad järjekorrad. Artrosport Kliiniku kohta olen seni häid sõnu kuulnud ja dr. Annus on seni jalahädade korral aidanud. Loodetavasti on kõik arstid seal head.

Arstide järjekordade pikkusi arvestades on kasulik kohe, kui erakorralisest välja saad, endale arstiaeg kinni panna. Muidu need kahed nädalad liituvad ja liituvad.

Arne

tripp
Rattur

Postitus Postitas tripp » 05. 09. 2011. 10:01

Lendad taastusravisse nii kiiresti kui saad.
Perearstilt saad saatekirja. Kui ei saa, 1) tambid teda seni kuni saad 2) vahetad arsti ka.
Kui taastusraviga läheb aega, siis võtad tasulisi variante.

Mul on küünarliigese mõra, kipsi ja taastusravi kogemus olemas. Käisin rattaga üle nipli, õnneks kukkusin käe, mitte pea peale :) Arstide jutt pärast kipsi eemaldamist oli ühene - kui nüüd kohe! võimlema ja harjutusi tegema ei hakka, siis ei liigu see käsi sul enam kunagi. Niisama "oodata" ei tohi.

Spordi-arstid ilmselt aitaks ka, aga taastusravi arstide jaoks on selliste liigeste liikuma saamine põhitöö. Mina sain lisaks harjutusele veel soojendust, massaaži (mitte mingid niisama mudimist, aga päris, meditsiinilist, samale käele ja liigeste ümbrusele; päris valus oli). Ja käsi liigub!

rattur29
Rattur

Postitus Postitas rattur29 » 05. 09. 2011. 11:59

Aitäh Teile info eest :) nüüd on arsti aeg pandud . Sain aja 12.sept Dr.Annuse juurde. Jään ootama parimat : ) Lenne

Kasutaja avatar
suuroja
Rattur

Postitus Postitas suuroja » 05. 09. 2011. 18:46

rattur29 kirjutas:Aitäh Teile info eest :) nüüd on arsti aeg pandud . Sain aja 12.sept Dr.Annuse juurde. Jään ootama parimat : ) Lenne
just taasturavi, mis muud. väikest viisi mõõduka valulävega võid ka kodus enne 12-nendat kergeid liikumisharjutusi teha. peaasi, et asi liikuma saaks. tasapisi.
Mida valjomine sa sõuad, seda kovam jalg om.

Vasta

Mine “Üldfoorum”