jalgrattaga liiklemine maanteel
jalgrattaga liiklemine maanteel
Sõites maanteel ja hoides võimalikult paremale teeserva leidub ikkagi päris palju autojuhte (eriti kohakikud veokite juhid), kes ei taha ratturiga arvestada ja sõidavad võimalikult küljealt mööda. Ehk peaks jätma meelde sõidukite numbrid ja võimalusel asutuse nime? Ja kui tõesti numbrid ja asutuse nimed korduvad edastama sellise info asutuse juhile. Ehk aitaks see juhte väheke korrale kutsuda...
-
- Rattur
Re: jalgrattaga liiklemine maanteel
Võiks küll hakata nendega ühendust võtma. Ühe mu tuttava abikaasa hukkus isegi sellepärast, et veoki juht ei suvatsenud jalgratturist möödumiseks ennast natukenegi liigutada ja mees sai tahavaatepeegliga vastu pead ja sai surma.
-
- Rattur
Kunagi oli Delfi TVs video, kus näidati Politsei jalgrattaid ja muuseas oli neil lenksu külge installitud väike kaamera, mis oli umbes sama suur nagu mõni esituli. Olen mõelnud sellise kaamera hankida (kui see hinge hinda ei maksa ja video kvaliteet on rahuldav) ja seda ka oma ratta küljes kasutada. Sõna ei maksa ju tänapäeval enam midagi, aga videol on vähemal mingisugunegi jõud. Saab vähemalt mõne kaabaka avalikult häbiposti panna netis
marek202 kirjutas:Sõites maanteel ja hoides võimalikult paremale teeserva leidub ikkagi päris palju autojuhte (eriti kohakikud veokite juhid), kes ei taha ratturiga arvestada ja sõidavad võimalikult küljealt mööda. Ehk peaks jätma meelde sõidukite numbrid ja võimalusel asutuse nime? Ja kui tõesti numbrid ja asutuse nimed korduvad edastama sellise info asutuse juhile. Ehk aitaks see juhte väheke korrale kutsuda...
Ma ei kasutaks väljendit kaabakas- pigem hoolimatud autojuhidKristjankk kirjutas:Kunagi oli Delfi TVs video, kus näidati Politsei jalgrattaid ja muuseas oli neil lenksu külge installitud väike kaamera, mis oli umbes sama suur nagu mõni esituli. Olen mõelnud sellise kaamera hankida (kui see hinge hinda ei maksa ja video kvaliteet on rahuldav) ja seda ka oma ratta küljes kasutada. Sõna ei maksa ju tänapäeval enam midagi, aga videol on vähemal mingisugunegi jõud. Saab vähemalt mõne kaabaka avalikult häbiposti panna netis
-
- Rattur
Ma olen nõus, et valdav enamus sellistest võivad jah olla lihtsalt hoolimatud, aga kaabakate olemasolu ei maksa ka alatähtsustada.
Kanna helkurvesti. Kui mul see seljas on, kardavad autojuhid mind nagu põrgu kuradit. Kui vastassuund on tühi, siis paljud taganttulijad (s.h. rekkad) põikavad sinna, et minust mööda pääseda Ja ma ei laiuta üldse, veeren kenasti teeservas, nagu eeskiri ette näeb.
Teine võimalus on kinnitada ratta külge helkurreket ehk sihuke pika varrega helkur. Toimib samamoodi, sest autojuhid kardavad seda riivata.
Kes ei hooli sinust ka peale nende turvavahendite kasutuselevõtmist, on ilmselt juba retsidiivne tegelane.
Teine võimalus on kinnitada ratta külge helkurreket ehk sihuke pika varrega helkur. Toimib samamoodi, sest autojuhid kardavad seda riivata.
Kes ei hooli sinust ka peale nende turvavahendite kasutuselevõtmist, on ilmselt juba retsidiivne tegelane.
Ojaa. Meenub mõnd aega tagasi seik Tartu serval. kaherealine tee, sõidan paremal teeääres. Liiklus hetkel pole. kuulen tagant läheneb auto. Igaksjuhuks viskan pilgu üle õla, näen et liigub teises, vasakpoolses reas. Sõidan edasi, kui järsku sama masin peegliga peaaegu lenksule paugu ära paneb. Tee ääres siis. Peale seda võtab teise sõiduritta tagasi. Pärast selliste tegelastega kohtumist olen kõigeks valmis. ja veel - vaikselt peas teen statistikat silmatorkavalt rattureid paikapanevate automarkide osas ja siin tunduvad mingid trendid olevat. Aga ma loodan et eksin, et just üks mark siin domineerima kipub, seetõttu ei maini ka seda siin.Kristjankk kirjutas:Ma olen nõus, et valdav enamus sellistest võivad jah olla lihtsalt hoolimatud, aga kaabakate olemasolu ei maksa ka alatähtsustada.
Kas sellisest intsidendist on mõtet politseisse teatada?
Näiteks Toompuiesteel sõitis üks vw golf peegliga just hiljuti mulle lenksu pihta ning kulges pärast rahulikult edasi, välja tegemata.
Näiteks Toompuiesteel sõitis üks vw golf peegliga just hiljuti mulle lenksu pihta ning kulges pärast rahulikult edasi, välja tegemata.
Kui mingeid kahjusid ei olnud, siis on selle mõte ainult statistika täiendamises. Või kui auto numbrit nägid, siis saad taskurusika lahti harutatud. Ja pedagoogiline moment jne. Saad paar tundi oma elust magama panna, mida sa kusagilt tagasi ei saa.arhitekt kirjutas:Kas sellisest intsidendist on mõtet politseisse teatada?
-
- Rattur
Lõuna-Eestis ju eksisteerib Politsei liiklusliin, kuhu saab teatada kui liikluses midagi ohtlikku näed. Kasvõi keegi kihutab vms, siis saab sinna teada anda ning Politsei võib siis võtta ühendust selle rikkujaga ja temaga natukene juttu puhuda. Karistust otseselt vist selline asi kaasa ei too, aga kui on tõsisem asi, siis võidakse saata lähim patrull huligaani kinni pidama. Ilmselt on selle liiklusliini kasutegur küllaltki väike, aga see saab rikkujale ikkagi signaali, et ta päris tähelepanuta ei jää oma ebasobiva käitumisega.
Järgnev info on kopeeritud siit: http://www.politsei.ee/et/kontakt/kliendiinfo/
Lõuna Prefektuuri liiklusliini telefon 14 900
Lõuna Prefektuuri liiklusliin ootab oma teeninduspiirkonnas murelike teatajate kõnesid, keda häirivad:
kihutajad
joobnuna rooli tükkijad
liiga uljad rollerijuhid
teised ohtlikud liiklejad
Olenevalt rikkumisest võidakse suunata rikkujat korrale kutsuma lähim patrull, aga enamasti toimib politsei läbi liiklusliini hoopis pehmemal moel. Sagedamini järgneb väidetava rikkuja või vähemalt sõiduki omaniku telefonile kõne, milles liiklusliini operaator teavitab sõitjat, et tema väär tegu ei jäänud kaasliiklejate poolt märkamata.
Liiklusliinile saabunud kõned salvestatakse.
Järgnev info on kopeeritud siit: http://www.politsei.ee/et/kontakt/kliendiinfo/
Lõuna Prefektuuri liiklusliini telefon 14 900
Lõuna Prefektuuri liiklusliin ootab oma teeninduspiirkonnas murelike teatajate kõnesid, keda häirivad:
kihutajad
joobnuna rooli tükkijad
liiga uljad rollerijuhid
teised ohtlikud liiklejad
Olenevalt rikkumisest võidakse suunata rikkujat korrale kutsuma lähim patrull, aga enamasti toimib politsei läbi liiklusliini hoopis pehmemal moel. Sagedamini järgneb väidetava rikkuja või vähemalt sõiduki omaniku telefonile kõne, milles liiklusliini operaator teavitab sõitjat, et tema väär tegu ei jäänud kaasliiklejate poolt märkamata.
Liiklusliinile saabunud kõned salvestatakse.