AndreK kirjutas:andre170 kirjutas:
Vahelduseks tuletaks meelde, et geel ei ole kohustuslik. Läbisin just TRMi ilma geeli ja spordijoogita kohale 4xx.
Inimeste metabolism on erinev ja absoluutsele tõele see väide ei kandideeri.
Mina ei saa võsitlustempos ilma lisaenergiata sõita rohkem, kui 1,5 h. Kui ma pole enne 1,5 h täitumist süsivesikuid tarbinud on näljahaamer kohal.
Doktor lõunaosariikidest on väitnud, et võitluse saab läbida soovett juues ja põdrasammalt peale hammustades - mõni kindlasti saab, aga paljud ei saa. Elu on selline.
Siin on mitu teemat omavahel seotud. Esiteks on inimeste metabolism olnud sama tuhandeid aastaid, ainult geelid on viimaste kümnendite teema. On ka poodnikele väga kasulik müüa teelusikatäit suhkrulaadset toodet eurode eest ja seda iga nädalavahetus sadadele. Paljud loodust reostavad tooted on riiklikult reguleeritud jäätmekäitlustasudega, nagu kodutehnika, pakendid, joogitaara, autorehvid jne. Et kas saad raha tagasi või on ette makstud. Kas geelipoodnikud loevad sõnad peale ostjatele, et ära prügi loobi maha? See on kõigile prügistajatele omane, et nad käivad enne neid poes ostmas. Mäo lähedal on kohviputka, kus saad pühapäeval kohvi odavamalt, kui laupäevase tšeki tagasi viid. Võibolla võiks uus geel olla odavam, kui eelmise taara tagasi viid?
Teine teema on tempo valik. Väidan, et ka sina AndreK oled võimeline ilma geelideta sõitma TRMil 500 sisse. Sina lihtsalt valid võistlustempo ja vajad selle tõttu lisaenergiat. Ja siis ka valid geeli, mitte banaani või TPs peatumise.
Kolmas teema ongi suhkruhaigus ja muidu tervislik eluviis, mis nõuab veresuhkru reguleerimist, aga selleks sobib ka matkatempo. Seega jätkuvalt ei ole tõestatud, et geelid on kohustlikud ja prügiteema peaks olema nii oluline. Ma ei ole geelide keelustamise vastu, aga tundub, et nad on liiga palju võimust võtnud.
Isegi TRMi võisluskeskuses on umbes kümme geelimüüjat ühe jalgrataste müüja vastu... Täiendan: see rattamüüja müüb usinalt geele nagu kõik teisedki...