indrek kirjutas:
otsa ei saa, aga korduma hakkavad...ja siis läheb siin õhk pingesse

miks pingesse. Teemad on ju tegelikut ajatud, uusi tegelasi, kes alles oma esimese korralikuma rattaga km-e koguvad, tuleb ju aina juurde. Pakun omapoolse tulevikuvisiooni, et rahvas hakkab käima foorumis nö. lainetena. Kellele see enam midagi ei paku (sportklassi ülemine ots, eliit), need loevad võibolla siis vaid osta-müü osa kui sedagi
Minu nägemus - võibolla kujuneb asi nii (kes teab):
1. noor kutt regab end foorumisse.
2. algul loeb juhuslikult, sest rattasõit pole hobi nr. 1, kuid delfist jms. on pisik küljes. Juhuslikkus tingitud ka sellest, et unustas foorumi "favorites"-sse panna.
3. peagi võtab sõna pehmematel (kes kui vana on, kellel mis ratas jne.)teemadel
4. kui ta saab mõnele oma kommetaarile "vanakestelt" positiivset vastukaja muutub jutukamaks (väga hea). Lisaks märkab, et mitmed teemad kõlbavad ka lihtsalt lugeda ja on head (jupid, mis toolsid sõitu kaasa) teadmiste ammutamiseks.
5. tihkab tulla mõnele kolmapäevakule, samal aastal käib ka vähemalt ühel rahvamaratonil ära.
6. võtab juba rohkem sõna, sest tunneb ära, et teadmistes ja kogemustes peitub jõud. Julgeb välja tuua oma radikaalsemaid arvamusi, pelgamata teiste teiseseid arvamusi. Vaidlusetes selgub tõde.
7. Teisel hooajal sõidab juba TEC-i jms. ja on tubli harrastaja keskmine tase. Areng nii sõidusuutlikuse kui rattaasjanduse-üldteadmiste osas on tänu foorumile ja foorumi-kogukonnaga lävimisele olnud tunduvalt kiirem, kui ilma.
Oletan, et kogu protsess võtab tegelasel aega 1-3 aastat.
Teemad mis käesoleva jutukese väljamõeldud nimitegelasele huvi pakuvad, muutuvad ajapikku raskekaalulilsemateks. Varsti on ta "vanake" ja otsib ehk järgmise leveli suhtluskeskkonda. Foorumiga pikemalt seotuks jäävad isikud kes on selle algatanud või kes tunnevad teatavat missioonitunnet või lõbu nooremaid "järele aidata" ja ala populariseerida. Kas selline järgmise leveli foorumon olemas, ma ei tea. Kas selliseks peaks muutuma velo.clubbers.ee ma ei tea. Eks elu näitab.
Huvitav oleks lugeda foorumi loojate arvamust ja nende visioone, kui selliseid on.
Trennis tuleb sõita sama kiirest, kui võistlusel. Või isegi natuke kiiremini!