mida teha, et tagatirr jääse ei läheks?
Viimati muutis raunts92, 20. 03. 2008. 11:43, kokku muudetud 2 korda .
WTF?
Mis kuradi liblikad???
Endal on korra läinud jäässe tagatirr nii, et hakkas kohapeal ringi käima. Maailmama möll oli öösel kl 4, esmalt tulin tagasi, ratas käe kõrval, teist ratast polnud ka võtta, siis proovisin oma bedfordile tuld torusse saada, aga aku lõdva ja plokisoendus kutu, tegi paar vändaringi ja vaikis. Siis ei jäändki muud üle, kui Pofaborile sõna otseses mõttes tuli torusse ajada: nipp sama mis rongi külmunud pidurisüsteeme sulatades - kalts toki otsa, kasta diiselkütusesse ja tuli otsa! Siis juba vali ise, mida soendad selle tulega, kas survetoru, õhujagajat, tagasiklappi... sedapuhku siis Pofabori tagarummu. Ja sain ta käima kah!
Mis kuradi liblikad???
Endal on korra läinud jäässe tagatirr nii, et hakkas kohapeal ringi käima. Maailmama möll oli öösel kl 4, esmalt tulin tagasi, ratas käe kõrval, teist ratast polnud ka võtta, siis proovisin oma bedfordile tuld torusse saada, aga aku lõdva ja plokisoendus kutu, tegi paar vändaringi ja vaikis. Siis ei jäändki muud üle, kui Pofaborile sõna otseses mõttes tuli torusse ajada: nipp sama mis rongi külmunud pidurisüsteeme sulatades - kalts toki otsa, kasta diiselkütusesse ja tuli otsa! Siis juba vali ise, mida soendad selle tulega, kas survetoru, õhujagajat, tagasiklappi... sedapuhku siis Pofabori tagarummu. Ja sain ta käima kah!
mustal taustal helendab must vari
oled kindel, et asi on tirris? kui sa ei tea, siis räägi kus ja mis asendis vaevab. või lähed arsti juurde ka küsimusega, et miks mul valus on?raunts92 kirjutas:krt mina ei tea mis asjad need täpselt on
see on siis vist tagatirr nagu soobel ütles
velo clubbers
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Üks mees: "Tapab tempo, mitte rada"
Kivipallur: "Tark teab, tugev teeb trenni!"
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Hakka või selle põrkemehanismi sõrgade nimesid koguma, mis rahvasuu pajatab: konnad, kutsikad... nüüd juba lilblikad!
Teemasse tagasi: huvitav, mis juhtub, kui sellises olukorras ratas külili keerata ja tirri sisse lukuõli kallata? Pole proovind ise, ainult üks kord on juhtunud selline asi.
Teemasse tagasi: huvitav, mis juhtub, kui sellises olukorras ratas külili keerata ja tirri sisse lukuõli kallata? Pole proovind ise, ainult üks kord on juhtunud selline asi.
mustal taustal helendab must vari
OK, liblikad lennaku oma päeva või kaks - palju neile aega antud on!
Aga..., pea 3 aastat tagasi Winter X-dreamil Haanjas, külma ca -20°- start antud, aga ühel tiimiliikmel kutsikad lahti, st tirr paneb tühja. Fööniga saime veo käima, ca 1km hiljem, just enne Vällamäge väntas mees taas tühja. Aitas ainult linnast Oltsi poolt toodud uus tagajooks. See töötas, nagu töötasid ka teiste tiimiliikmete või konkurentide jooksud-rattad.
Asi on siis ilmselt kas sobivas määrdes või selle puudumises (näiteks miinuskraadi juures külmuma hakkav vesi kutsikate kallal).
Butterfly, my Butterfly, jeder Tag mit dir war schön, Butterfly, my Butterfly, wann werde ich dich wiedersehn!!!!!
Aga..., pea 3 aastat tagasi Winter X-dreamil Haanjas, külma ca -20°- start antud, aga ühel tiimiliikmel kutsikad lahti, st tirr paneb tühja. Fööniga saime veo käima, ca 1km hiljem, just enne Vällamäge väntas mees taas tühja. Aitas ainult linnast Oltsi poolt toodud uus tagajooks. See töötas, nagu töötasid ka teiste tiimiliikmete või konkurentide jooksud-rattad.
Asi on siis ilmselt kas sobivas määrdes või selle puudumises (näiteks miinuskraadi juures külmuma hakkav vesi kutsikate kallal).
Butterfly, my Butterfly, jeder Tag mit dir war schön, Butterfly, my Butterfly, wann werde ich dich wiedersehn!!!!!
alustades otsast, siis tirri ennast ikka tead? tundub, et sul mõtekam asi kuskile hooldusesse viia.raunts92 kirjutas:kuidas ma selle sealt välja kallan?Rom kirjutas:kalla tirrist vesi välja, kuivata, määri vajalikud osad ja ongi probleem otsas.
ise olen ka tundnud sama jama korra kuid siis oli temp. umb -20.
velo clubbers
Re:
raunts92 kirjutas:kuidas ma selle sealt välja kallan?Rom kirjutas:kalla tirrist vesi välja, kuivata, määri vajalikud osad ja ongi probleem otsas.
ise olen ka tundnud sama jama korra kuid siis oli temp. umb -20.
Võtad rummu pulkadeks.
Shimano tirri saab kätte kuuskant võtmega (14mm vms.)
siis saad ligi rummu ja tirri vahel olevatele kuulidele.
tirri enese sisse pääsed väljaspoolt ehk kassetti kinnituse poolt.
Sealt tuleb eemaldada mingi tülikas seib.Ma ei mäleta enam täpselt mis seal veel oli.
Põhiline on kindlasti määrdega mitte üle pingutada.
Kuid soovitan Sul sellega hooldusesse minna
neil kindlasti õppind mehed ja head riistad .
Re: Re:
siis saad ligi rummu ja tirri vahel olevatele kuulidele. Selles Hundu küll kahtleb.Kuulid kõik ikka tirri sees.Rom kirjutas: õtad rummu pulkadeks.
Shimano tirri saab kätte kuuskant võtmega (14mm vms.)
siis saad ligi rummu ja tirri vahel olevatele kuulidele.
tirri enese sisse pääsed väljaspoolt ehk kassetti kinnituse poolt.
Sealt tuleb eemaldada mingi tülikas seib.Ma ei mäleta enam täpselt mis seal veel oli.
Põhiline on kindlasti määrdega mitte üle pingutada.
Kuid soovitan Sul sellega hooldusesse minna
rumme on igasuguseid. leidub ka neid, mil kuulirida rummu ja tirri vahelHundu kirjutas:siis saad ligi rummu ja tirri vahel olevatele kuulidele. Selles Hundu küll kahtleb.Kuulid kõik ikka tirri sees.Rom kirjutas:Kuid soovitan Sul sellega hooldusesse minna
Hundu kirjutas:Kuulid kõik ikka tirri sees.
Teemaalgataja raunts92 pole ju tegelt maininudki, mis tüüpi tirr tal on.erikr kirjutas:rumme on igasuguseid. leidub ka neid, mil kuulirida rummu ja tirri vahel
Las kõigepelt näitab näpuga, kas tal tegu vasak- või parempoolse lahendusega:
http://sheldonbrown.com/images/freewheel-vs-k7.jpg
Tööpaeval, kui ilm ilus, sõidan 5 km. Puhkepäeval olen korduvalt teinud lausa 7 km.
- ragnar1994
- Rattur
Re: mida teha, et tagatirr jääse ei läheks?
palju mehhaanikud rattahoolduses selle eest küsivad umbes???
Re: mida teha, et tagatirr jääse ei läheks?
Pakun, et asi läheb tasustamisele tunnihinde järgi, mis omakorda sõltub remondikohast.ragnar1994 kirjutas:palju mehhaanikud rattahoolduses selle eest küsivad umbes???
Helista poed läbi ja küsi, saad targemaks.
Oma mehhann ütles, et ta ühe korra kunagi võttis lahti, puhastas ja tegi korda, aga nädala pärast oli asi lõplikult pees. Nii et lihtsam ja vist ka odavam on uus tirr panna!