Selguse mõttes pean alustama jutuga veidi kaugemalt.
Esiteks, olen kogu aja sõitnud amordiga. Ainult nüüd 2011 Otepää elioni ja trm sõitsin kahvliga.
Otepää oli kahvli jaoks perfektne rada, sile ja kiire rada, ainult palju tõuse - tulemus oli ka väga hea.
TRM-l sõitsin ka kõvakahvliga ja suhteliselt kitsaste kummidega ja suuremat sorti rõhuga. Tõusud ja kiirendamine olidki väga pro, ratas kerge ja särtsu täis, aga ei veere see värk. Nii pea kui väntamise järele jätsin hakkas hoog kukkuma, vändata muidugi oli kerge. Kuskil keskel hakkas peksmine ja raputamine ka veidi närvidele käima, pidasin kinni ja lasin kumme tühjemaks aga veeremist see ei parandanud. Okei mõtlesin et veitsa vale kummivalik, tõenäoliselt oleks 2.25" furious olnud parem/ideaalne valik. Mugavam sõita ja ehk veereb üle kruusatee ka paremini.
Okei.
Vaatasin, et sügiskrossid tulemas, jätsin kahvli, aga panin alla laiad suured ja natuke karvasemad kummid, et oleks pidamist ja vedamist.
Käisin nüüd sõitmas ja veereb see värk veel halvemini

Endiselt on selline tunne, et esimene juurikas viskab mind kraavi. Nii rõhul 2.2 kui ka 1.7. Alla 1.7 eriti ei julge.
Sõitsin toomemäel jmt kohtades. Pinnas on muidugi kuiv ja sõit kiire. Kuskil mudas/saepurus võiks see setup palju paremini toimida, aga ikkagi.
Võrdluse mõttes, et amordiga tunnen ennast tehniliselt üsnagi kindlalt see aasta. Olen oma 100mm sidi ka väga hästi tööle saanud.
Teine kombinatsioon oleks amort ja kitsamad kummid. Selline variant toimib minu jaoks palju palju paremini, veereb paremini ja tunnen ennast ka tehniliselt palju kindlamalt.
Sõitsin selliselt elvas ja mulgis, aga mõlemad korrad katketasin, sest ei saanud kitsast/kerget/piisava pidamisega kummi õhku pidama.
Kolmas variant on amort JA suured kummid, aga minu arust on see Eesti tingimustes overkill. Kuskil tahkos/poolas kindlasti ideaalne.
Sõitsin voore3000-e amordi ja laiade kummidega ja no perfektne oli. Aga kuskil maratonil kihutada või järjest tõuse võtta, on natuke nätske tunne.
Ühesõnaga kas on mingeid nippe, kuidas toimima saada või peabki nii olema?