Tahaks veel teada kas on mõtet sellistega ka maantevõistlustele minna? Kas aitab ka kui sõita tavalises MTB kummiga? Kas on võimalik maanteratastel taga püsida?

Aitäh ette!
jahMArv1N kirjutas:aga mis saab jooksudega? kas läheb maastiku omale peale?
jahMArv1N kirjutas:kas kumme müüdakse ühe kaupa?
Rademarist saab Bontrageri slikke osta. Ise sõidan kogu aeg nii, et ees on slikk ja taga väiksema mustriga MTB kumm. Taha ei pane slikki, kuna maanteed on meil prahised (naelad, traadid, klaasikillud) ja kummid lähevad kiiresti katki.MArv1N kirjutas:Tahaks teada kas tavalistele maastiku jooksudele saab alla panna 1.00 - 1.50 maantekummi, et maantee peal sõita?
Maanteevõistlustele koos MNT-ratastega ei lasta MTB lenksuga.MArv1N kirjutas:Tahaks veel teada kas on mõtet sellistega ka maantevõistlustele minna? Kas aitab ka kui sõita tavalises MTB kummiga?
Ega ainult kummivahetusest piisa. Ülekanne tuleb ka panna maanteeratta oma. Ette kahene ketriratasplokk 53|39 ja taha min 11 hammast. Mõnda aega võib taga püsida, aga pikemas perspektiivis vajub ära. Kui plaanis on võistelda koos maanteeratastega, siis tuleks MNT soetada.MArv1N kirjutas:Kas on võimalik maanteratastel taga püsida?
Kuskilt jäi kõrva, et MTB sarvi ei sallita, kuna need võivad "oinasarvedesse" takerduda. Olen näinud ka paari üldiselt MNT võistlust kus MTB rattaid ka on olnud. Aga nendel olid ka sarved peal, seega oma väidet ei julge kinnitada.Andri kirjutas:Maanteevõistlustele koos MNT-ratastega ei lasta MTB lenksuga.
Kui vahetad välja kummid (kitsamateks ja siledamateks), jooksud (MNT'l on 28" rattad, mis omakorda annab pisut jälle kiirusevõitu sama ülekande puhul), kahvli (amordid võtavad kiirendamisel jõudu maha), leistangi (drop bar aerodünaamilisema kehaasendi jaoks), ülekande (suurem esimene hammakas, sujuvama üleminekuga kiiremad tagahammakad), raami (et kehaasendit ja suuremaid rattaid sobitada), siis võib isegi asja saada. Aga sellise vahetamisega saad juba uue ratta.MArv1N kirjutas:Tahaks veel teada kas on mõtet sellistega ka maantevõistlustele minna? Kas aitab ka kui sõita tavalises MTB kummiga?
Et saaksid olemasolevat sissekummi , võta 1,5" väliskumm. Nende Authori kummidega sõidab hulk tegelasi meievene rattafoorumis ja nemad on rahul.dnq kirjutas:
Vaatasin, et näiteks authoris on müügil 26 tollisele rattale nii 1.0 kui 1.5 laiune slikk.
(http://www.author.ee/lisavarustus.htm?id=124)
26 x 1.5 lugesin ma velje pealt maha, usun, et see peaks ju seda tähendama küll ?Et saaksid olemasolevat sissekummi , võta 1,5" väliskumm. Nende Authori kummidega sõidab hulk tegelasi meievene rattafoorumis ja nemad on rahul.
Kuidas sa arvad, et sul velg/pöid lai 1,5 tolli st ca 38mm? Tavaliselt antakse/kirjutatakse pöia laius millimeetrites.
pärnu rattur kirjutas:See 17,6mm peaks olema pöia laius. Kontrolli joonlaua/nihikuga üle. 38+mm on ainult ülilaiad pöiad, mida sa ilmselt siiski ei kasuta.
Ei usu, et sul selline on.
Tõenäoliselt mitte.dnq kirjutas:Aitäh, kes vastasid.
Küsiks veel viimase küsimuse. Kavatsen proovida neid Schwalbe Race Guard, 26x1.35 rehve, kas sinna sisse võiks sobida mu praeguste rehvide(26x1.95) sisekumm ?
1.0 kohta öeldi, et ei sobi, 1.5 pidi sobima, 1.35 ?
Ja kui paneksid Conti GP-d, oleks teist samapalju teine tera Kojakitega võrreldes.Kert1800 kirjutas:Sai alla pandud Schwalbe Kojak kummid,teine tera kohe sõita
Sõidan juba teist hooaega Maxxis Detonator 26/1,4 kummidega. Lubatud max 100PSI rõhuga ei ole plahvatanud. Torkekindlus on hea ja veereb ka hästi.raulike141 kirjutas:Eelmine aasta sai proovitud kitsamat ja siledat kummi. Arvata raskuse tõttu õhukumm läks katki koheselt ja veeretakistus oli palju suurem kui maastiku kummil. Pealegi ei julge ju suurt üle 4,5 atti rõhku sisse lasta, kui tehas ei luba. Ja kuis õhukumm vastu peab? Igatahes keegi annaks nõu mis kummi valida, et see ka veereks ja mis rõhku sinna sisse lasta? 26 tolline velg siis praegu.
Mina olen sel hooajal nüüdseks ca 1200km veerenud nende samade eelpoolmainitud 26x1.35 Schwalbe Duranodega(race guard variant). Võrreldes maastikukummiga on veeremine minu arusaamise järgi väga hea, erilisi kulumise märke praeguse läbisõidu juures samuti märgata ei ole. Rõhku olen sees hoidnud 5.5bar(max lubatud on 6bar).raulike141 kirjutas:Eelmine aasta sai proovitud kitsamat ja siledat kummi. Arvata raskuse tõttu õhukumm läks katki koheselt ja veeretakistus oli palju suurem kui maastiku kummil. Pealegi ei julge ju suurt üle 4,5 atti rõhku sisse lasta, kui tehas ei luba. Ja kuis õhukumm vastu peab? Igatahes keegi annaks nõu mis kummi valida, et see ka veereks ja mis rõhku sinna sisse lasta? 26 tolline velg siis praegu.