29er ja maantee
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
29er ja maantee
Hei,
Otsin maanteele väliskummi mida 29sele alla panna. 26" olid all Schwalbe Kojakid, aga neid suuremaid enam ei leidnud. Kas on mingeid alternatiive ja ka meie kaubandusvõrgust saadaval/esmaspäeval tellides jõuaks saksast ka midagi ilmselt?
Ühesõnaga, kes teab kus saaksin elukaaslase rattale normaalsed väliskummid TRR-ks, et ei peaks ralphidega seda läbi sõitma?
Terv,
Otsin maanteele väliskummi mida 29sele alla panna. 26" olid all Schwalbe Kojakid, aga neid suuremaid enam ei leidnud. Kas on mingeid alternatiive ja ka meie kaubandusvõrgust saadaval/esmaspäeval tellides jõuaks saksast ka midagi ilmselt?
Ühesõnaga, kes teab kus saaksin elukaaslase rattale normaalsed väliskummid TRR-ks, et ei peaks ralphidega seda läbi sõitma?
Terv,
Re: 29er ja maantee
Pane ükskõik milline 28" (622, 700c heal lapsel mitu nime) kumm sinna. Ilmselt peab vähe laiem olema, sest pöid pole päris maanteeka oma.
Ma olen tavalise maanteekummiga sõitnud, pole probleemi.
Conti SportContact 28-622.
Ei pea laiem olema.Kunagi 29"ga sõitsin 700x23 Maxxisega,ja mingit mure polnud.Välesebra kirjutas:Pane ükskõik milline 28" (622, 700c heal lapsel mitu nime) kumm sinna. Ilmselt peab vähe laiem olema, sest pöid pole päris maanteeka oma.
Natuke laiem on ikkagi parem 29 jaoks (nt. 28). Ära unusta uurida ka pöia max rõhu vastupidavust.
leidsin velje pealt siis sellise märke - 20-622. Nagu aru saan siis pean otsima sellises mõõdus - 700 x 20C. Lähen täna poodi siis hindu vaatama,
aitäh kõigile!
aitäh kõigile!
Ma arvan, et 20 tähendab sul pöia laiust sisemõõduna, või siis välismõõduna.Okra kirjutas:leidsin velje pealt siis sellise märke - 20-622. Nagu aru saan siis pean otsima sellises mõõdus - 700 x 20C. Lähen täna poodi siis hindu vaatama,
aitäh kõigile!
Poodi minnes vaata 700x25 või 700x28 kanti, no 700x23 käib ehk ka, oleneb kuidas pöial ja kummil randid on. Ja arvesta, et pead ka mnt sisekummid hankima.
Aru ma ei saa, miks tahad oma suht laiale pöiale just ülipeenikest kummi? Et pöia külgi vastu kõnnitee äärt hõõruda? Ei näe sellel mingit mõtet. MNT pöid on 14-16 mm siselaiusega ja kannatab suht peennikest kummi. sul 20mm - tee ise järeldus.erikr kirjutas:Ma arvan, et 20 tähendab sul pöia laiust sisemõõduna, või siis välismõõduna.Okra kirjutas:leidsin velje pealt siis sellise märke - 20-622. Nagu aru saan siis pean otsima sellises mõõdus - 700 x 20C. Lähen täna poodi siis hindu vaatama,
aitäh kõigile!
Poodi minnes vaata 700x25 või 700x28 kanti, no 700x23 käib ehk ka, oleneb kuidas pöial ja kummil randid on. Ja arvesta, et pead ka mnt sisekummid hankima.
Tööpaeval, kui ilm ilus, sõidan 5 km. Puhkepäeval olen korduvalt teinud lausa 7 km.
See 20-622 on ERTRO mõõt. Ja 20 on pöia siselaius. 20mm kummi sellise pöia peale panek on üks hull temp.
17 mm velje peal jääb juba 23 kumm selline kahtlane natuke. 20 peale ise alla 28mm ei paneks.
http://i118.photobucket.com/albums/o110 ... tled-2.jpg
http://i118.photobucket.com/albums/o110 ... tled-2.jpg
oma 29" peal kasutasin Marathon Racer'it mõõdus 30-622 aka 28 x 1.20 aka 700x30C. Kitsamat väga ei oleks tahtnud sinna panna, esiteks oleks velg veidralt lai jäänud versus rehv ja kahtlustan, et (ilmselt) peaks rehvil siiski ka velje suhtes mingigi paindumise ja/või mängimise maa jääma.
Foorumite vanasõna - üks loll küsimus annab rohkem kui tuhat õpetliku vastust. Sain kõvasti targemaks ja aitäh kõigile!
Ühesõnaga leidsin ka õiged Kojakid üles - http://www.bike24.com/1.php?content=8;n ... oduct=9998
Ühesõnaga leidsin ka õiged Kojakid üles - http://www.bike24.com/1.php?content=8;n ... oduct=9998