Eile jõudsid mu valdusse uued jooksud ja ei saanud ära proovimata jätta tublessiks tegemist (minu esimene kord). Aeg oli küll hiline (lõpetasin sügavas öös) aga kes ütles, et asipeaks lihtne olema. Kasutatud varustus: Mavic XC717 DISC pöid, DT Swiss tublesskit, RacingRalph UST kumm ja tavaline BETO põrandapump. Tõmbasin pöiale teibi peale, siis kummist pöiapael - kõik läks üsna libedalt. Siis takerdusin kummi pöia peale saamise protsessi - no tee mis tahad, kumm üle pöia ääre ei lähe. Lõpuks kolme ihujäseme abiga sain siiski kummi peale, kuid käed olid parasjagu villis. Ja kui pumbaga mõned kiired löögid olin andnud võttus kumm oma tavapärase kuju, algul veidi susistas õhku aga see kadus kiiresti. Lõin paraja rõhu sisse ja ei tajunud märgatavat kiiret rõhu langust. Kuna mu lõplik soov on tublessiks teha tavapöial tavakumm, siis ei hakanud kohe lateksit kummi sisse valama (raiskama) aga kuna aeg oli väga hiline, siis otsustasin asja selleks korraks katki jätta. Hommikul tõustes oli aga üllatus suur kui kummis oli endiselt õhtune rõhk sees (tõsi - ma täpselt üle ei mõõtnud vaid tuginesin näpupressitestile).
NB! Ma ei valanud kummi sisse lateksit!!
Järeldused:
* pöia õhukindlaks saamine ei olnud üldse keeruline (teibi ja pöiapaela installeerimine)
* kummi peale panek võib olla paras "valu taguotsas"
* tavapöiaga jooksu võib saada õhkupidavaks ka ilma kompressori ja lateksita (eeldusel, et on UST kumm, tavakummiga ilmselt vist mitte). Siiski ei hakka ma sellist lahendust imselt sõites kasutama ja suran ikka mingi koguse lateksid igaks petteks sisse.
* ootan põnevusega järgmist katset: tavapöia (teine jooks jäi eile ju veel ilma kummita) ja tavakummi tublessiks muutmine. Enesekindlust suurendas eilne katse igatahes küll
Sõidukogemusi saan vahendada alles peale seda kui ka pidurid olen kätte saanud

(enne lihtsalt ei saa sõitma hakata, sest need jooksud mu praeguse ratta alla ei lähe (disc pöid) aga uuele rattale pole veel pidurid käes)
Ja siis veel selline küsimus: mis otstarbel kummi ääri seebiveega kokku tehakse ja millal seda üdlse tegema peaks? DT Swissi manualis oli selgelt kirjas, et mitte kasutada selliseid vedelikke nagu seebivesi jmt. Ma kui kuulekas kodanik ei kasutanud ja sain asja pidama. Aga, et siis miks ja millal seda kasutama peaks?