Tänan võimalike vastuste eest juba ette.

valik sõltub ratta valitsemise oskusest ja sõidukogemusest, kui lähed esimest korda peale, siis ma soovitaksin suure mustriga kummitimmuka kirjutas:Valikuid ongi pmtslt kaks - kas slikid või suure mustriga. Ma ei tea, kas need just mudakummid on. Küsimus on vist eelkõige rajas. Kas see on pigem kõva või pehme pinnas? Talvel tartu maratoni sõites lume alla ju ei näe.
t.
Mu rattal olid ka need uuest peast all. Nendega ei kõlba minumeelest muud kui ehk trenni tehes lihtsalt ribadeks kulutada. Ei pidamist, ei veeremist. Isegi torke suhtes on alla andnud. Mis nende hea külg veel võiks olla? Vana loll sõitsin õndsas teadmatuses ise ka jupp aega nendega ringi...HHS2000 kirjutas:Minul on tänase seisuga plaan minna rajale all võrdlemisi siledad Merida Race kummid. On teised ennast minu jaoks õigustanud nii 2010 mudase kui ka 2011 aasta kuiva ja kiire rajaga. http://cdn.sulitstatic.com/images/2011/ ... 011886.jpg
Need kummid on mul samuti uuest peast all ja kuna ma esimeste ega ka pisut tagapool lõpetajate hulgas ei figureeri, siis mulle on nendest piisanud. Nii palju kui mina trenni teen ja sõidan, siis veereb nii kruusal kui ka metsas, peab samamoodi. Aga nagu ikka, eks kõik sõltub sõidustiilist ja oskustest. Minu jaoks on need kummid kulunud peast päris hea valik. Pole kordagi ka torkeprobleemi esinenud.indrek56 kirjutas:Mu rattal olid ka need uuest peast all. Nendega ei kõlba minumeelest muud kui ehk trenni tehes lihtsalt ribadeks kulutada. Ei pidamist, ei veeremist. Isegi torke suhtes on alla andnud. Mis nende hea külg veel võiks olla? Vana loll sõitsin õndsas teadmatuses ise ka jupp aega nendega ringi...
Kui pole muud proovinud, siis ei oska ka paremat tahtagi.HHS2000 kirjutas:Minul on tänase seisuga plaan minna rajale all võrdlemisi siledad Merida Race kummid. On teised ennast minu jaoks õigustanud nii 2010 mudase kui ka 2011 aasta kuiva ja kiire rajaga. http://cdn.sulitstatic.com/images/2011/ ... 011886.jpg
Vana Racing Ralphi muster, aga kolme asemel üks kummisegu ja veidi raskem, ilmselt pole ka TL Ready. See muster RaRa näol on mul päris mitu aastat tagajooksul kasutusel olnud ja pole suuri libeduse probleeme täheldanud kuigi on ka suures mudas sõidetud. FuFr mehed ütleksid ilmselt, et selle mustriga on pidamine nagu rong rööbastel ja kaalub terve tonnin. ulnaris kirjutas:Kuidas hindavad pädevamad isikud võrdlemisi tundmatuid Rapid Robe, mis tulevad mitme rattaga OEM kummidena kaasa?
Netis on neist üsna vähe räägitud, üldmulje tundub olevat järgnev - kuiva ilmaga siledal maal ok, vähegi märjemates tingimustes kasutamisel on aga näidustatud traumapunktis järjekorranumbri võtmine juba varakult, sest libedus on meeletu.
On kellelgi torkekindluse kohta aimu? Küljed tunduvad ikka imeõhukesed olevat.
Rapid Rob = vana mustriga Racing Ralphn. ulnaris kirjutas:Kuidas hindavad pädevamad isikud võrdlemisi tundmatuid Rapid Robe
siim_s kirjutas:Vana Racing Ralphi muster, aga kolme asemel üks kummisegu ja veidi raskem, ilmselt pole ka TL Ready. See muster RaRa näol on mul päris mitu aastat tagajooksul kasutusel olnud ja pole suuri libeduse probleeme täheldanud kuigi on ka suures mudas sõidetud. FuFr mehed ütleksid ilmselt, et selle mustriga on pidamine nagu rong rööbastel ja kaalub terve tonnin. ulnaris kirjutas:Kuidas hindavad pädevamad isikud võrdlemisi tundmatuid Rapid Robe, mis tulevad mitme rattaga OEM kummidena kaasa?
Netis on neist üsna vähe räägitud, üldmulje tundub olevat järgnev - kuiva ilmaga siledal maal ok, vähegi märjemates tingimustes kasutamisel on aga näidustatud traumapunktis järjekorranumbri võtmine juba varakult, sest libedus on meeletu.
On kellelgi torkekindluse kohta aimu? Küljed tunduvad ikka imeõhukesed olevat.
Tänud. Proovisin neid täna Ihaste metsades paduvihma ajal ja -järgselt, väga hirmus polnudki. Pidevalt kummitas küll mõte, et millal tuleb punktsioon või snakebite ära..serxx kirjutas:Rapid Rob = vana mustriga Racing Ralphn. ulnaris kirjutas:Kuidas hindavad pädevamad isikud võrdlemisi tundmatuid Rapid Robe
Vahe on selles, et Rapid Rob on:
1. Traadiga
2. Kehvema/odavama kummiseguga
3. 50 EPI vs 127EPI
4. Raskem
Sisuliselt on säästu Racing Ralph.
Need tsüklokrossi rehvid on trm rajale üsna kobedad.Tihver kirjutas:Küsiks ka. Rajale plaan minna hübriidiga, olemas on kaks valikut rehve:
700x38C
http://www.schwalbetires.com/bike_tires ... 52Fcx_comp
ja
700x40C
http://www.schwalbetires.com/bike_tires ... nd_cruiser
Kas ajavad asja ära või peaks midagi laiemat ja kärnaga alla panema. Esimest korda minek nii, et stardin päris tagant.
Nivek kirjutas:... Muidugi oleks ideaalne osta furious fredid või rocket ron'id, aga kas see rahaline kulu nüüd seda väärt on jääb sinu otsustada...
Ei ole pidamise mõttes erilist erinevust...sam veereb paremini lihtsalt...Randolf kirjutas:Kuidas saaks hakkama selliste rehvidega nagu - ees Scott Ozon 2.0 ja taga Schwalbe Smart Sam 2.1
Scott Ozon näeb välja selline: http://wwww.katalogrowerowy.pl/userdata ... e/3969.jpg
Aga milline peaks olema rehvirõhk?j6ukur kirjutas:Need tsüklokrossi rehvid on trm rajale üsna kobedad.Tihver kirjutas:Küsiks ka. Rajale plaan minna hübriidiga, olemas on kaks valikut rehve:
700x38C
http://www.schwalbetires.com/bike_tires ... 52Fcx_comp
ja
700x40C
http://www.schwalbetires.com/bike_tires ... nd_cruiser
Kas ajavad asja ära või peaks midagi laiemat ja kärnaga alla panema. Esimest korda minek nii, et stardin päris tagant.
n. ulnaris kirjutas:siim_s kirjutas:Vana Racing Ralphi muster, aga kolme asemel üks kummisegu ja veidi raskem, ilmselt pole ka TL Ready. See muster RaRa näol on mul päris mitu aastat tagajooksul kasutusel olnud ja pole suuri libeduse probleeme täheldanud kuigi on ka suures mudas sõidetud. FuFr mehed ütleksid ilmselt, et selle mustriga on pidamine nagu rong rööbastel ja kaalub terve tonnin. ulnaris kirjutas:Kuidas hindavad pädevamad isikud võrdlemisi tundmatuid Rapid Robe, mis tulevad mitme rattaga OEM kummidena kaasa?
On kellelgi torkekindluse kohta aimu? Küljed tunduvad ikka imeõhukesed olevat.Tänud. Proovisin neid täna Ihaste metsades paduvihma ajal ja -järgselt, väga hirmus polnudki. Pidevalt kummitas küll mõte, et millal tuleb punktsioon või snakebite ära..serxx kirjutas:Rapid Rob = vana mustriga Racing Ralphn. ulnaris kirjutas:Kuidas hindavad pädevamad isikud võrdlemisi tundmatuid Rapid Robe
Vahe on selles, et Rapid Rob on:
1. Traadiga
2. Kehvema/odavama kummiseguga
3. 50 EPI vs 127EPI
4. Raskem
Sisuliselt on säästu Racing Ralph.
Siledamaid rehve ei julge TRMil eriti proovida, sest stardin sarnaselt eelmise postitajaga kõige tagumisest mudamülkast.
olen sõitnud Race Kingiga aastal 2010 tasus ainult siis kui oli väga porine ja tol aastal oligi,kui palju vihma tuleb aja tagant alustad siis ehk tasub need allagi panna, aga kruusa peale veerevuse poolest jällegi kehvad;))) ise soovitaks keskmise mustriga porikumme race kingil on liiga suur muster arvan ma;) FF-d veits libekapuuts kirjutas:mul endal ka FF2.25-d aga nurgas vedelevad Continental Race King 2.2-d, millega mitu aastat tagasi ainult sadakond km sõitnud. Kuidas need kummid sellele rajale sobiksid? Teel ma usun hoiavad kindlasti paremini kui FF-d aga kas sel on ka head kiirust?
Ise taga karup*rs*s kärutajana kaalun veel tõsiselt Furioust.h2o-xxx kirjutas: FF-d veits libe
Nats oleneb palju ise kaalud. Mina sõidan umbes 1,6bar maastikul. TRM rajal ehk 1,7. Mul on ilma sisekummita.Läänlane kirjutas:Kuna rajale uue rattaga minek, millega kogemusi veel ei ole, siis ootaks soovitusi rehvirõhu kohta...
Taga on all: http://www.mtbr.com/cat/tires-and-wheel ... 51crx.aspx
Ees on all: http://www.mtbr.com/cat/tires-and-wheel ... 64crx.aspx
No siis pane paar kümnendikku rohkem ehk.Läänlane kirjutas:Kaalu 100kg ja sisekummiga on all
Tarkusetera nr. 45096: Kui mülkas on lomp, siis järelikult on lombi all kõva põhi!Rennes kirjutas:Nõus - trajektoori tuli valida. Aga mõnes kohas aitas ummikust läbi just see, et valida pealtnäha jubedam koht. Kõva põhi oli all enamuses kohtades ikka ...
Ei ole ikka päris nii lihtne see asi. Lombis võib olla juurikas või kivi, seda esiteks. Teiseks, lomp võib olla ootamatult sügav (mulle meenub kohe üks lomp Tallinn Rattamaratonilt, kuhu paljud uljalt sisse panid ja siis sukeldumisvarustust igatsema hakkasid).UrmasL kirjutas:Tarkusetera nr. 45096: Kui mülkas on lomp, siis järelikult on lombi all kõva põhi!
Ok - 100% ei tööta alati. Oleksid ikka jäävad. Siiski on tihti mülkale peale vaadates võimalk ennustada. Iseasi kui palju sul aega "analüüsida" onKaupoR kirjutas:Ei ole ikka päris nii lihtne see asi. Lombis võib olla juurikas või kivi, seda esiteks. Teiseks, lomp võib olla ootamatult sügav (mulle meenub kohe üks lomp Tallinn Rattamaratonilt, kuhu paljud uljalt sisse panid ja siis sukeldumisvarustust igatsema hakkasid).UrmasL kirjutas:Tarkusetera nr. 45096: Kui mülkas on lomp, siis järelikult on lombi all kõva põhi!
veel üks terake: Ralph on normaalne, Rolf on lilla.UrmasL kirjutas:
Tarkusetera nr. 45096: Kui mülkas on lomp, siis järelikult on lombi all kõva põhi!