Soovitage UST XC kummi, mis kõlbaks ka Tahkosse
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Soovitage UST XC kummi, mis kõlbaks ka Tahkosse
Mis kummid oleks mõistlik Tahko jaoks osta - eeldusel et seal on märg. Antud kummid kuluks hiljem ka Eestimaa pinnal toimuvate XC sõitude jaoks ära.
Variandid on:
Hutchinson Scorpion tubeless 2.0" - 800gr
Hutchinson Python tubeless air light 2.1" - 645gr
Hutchinson Mosquito tubeless 1.85" - 640gr
Schwalbe Skinny Jimmy tubeless 1.9" - 610gr
Schwalbe Jimmy tubeless 2.1" - 680gr
Olemas on Continental twister tubelessid 1.9" - 700gr
Aga nagu näitas laupäevane Karksi, siis rasketes oludes twister ei õigusta ennast.
Valikust meeldib kõige rohkem 1.85" mosquito, aga äkki jääb kitsaks, eriti kivide peale. Kivisele kuivale pinnasele oli hutchinson oma koduka tabelis ka vähe punkte andnud sellele kummile.
Samas ratturi kaal kes nendega sõitma hakkab on 59kg.
Välimuselt meeldis kõige rohkem Scoprpion, aga oma 2.0" kohta oli
kumm väga myrakas ja 800gr on ka ehk natuke liig.
Variandid on:
Hutchinson Scorpion tubeless 2.0" - 800gr
Hutchinson Python tubeless air light 2.1" - 645gr
Hutchinson Mosquito tubeless 1.85" - 640gr
Schwalbe Skinny Jimmy tubeless 1.9" - 610gr
Schwalbe Jimmy tubeless 2.1" - 680gr
Olemas on Continental twister tubelessid 1.9" - 700gr
Aga nagu näitas laupäevane Karksi, siis rasketes oludes twister ei õigusta ennast.
Valikust meeldib kõige rohkem 1.85" mosquito, aga äkki jääb kitsaks, eriti kivide peale. Kivisele kuivale pinnasele oli hutchinson oma koduka tabelis ka vähe punkte andnud sellele kummile.
Samas ratturi kaal kes nendega sõitma hakkab on 59kg.
Välimuselt meeldis kõige rohkem Scoprpion, aga oma 2.0" kohta oli
kumm väga myrakas ja 800gr on ka ehk natuke liig.
Viimati muutis Kirsa, 16. 06. 2004. 16:22, kokku muudetud 3 korda .
Re: Tahko kumm
kuna mul on twister pro 1,9 UST olemas siis ma rohkem mõtlema ja mingeid kumme otsima ei hakka.Kirsa kirjutas:Mis kummid oleks mõistlik Tahko jaoks osta?
Ermo sõitis nendega mullu ja ka tema kaalu all (ca 90kg ) toimis küll.
kuna mul suurt valida pole, siis lähen Speci 2,1 Rocksteri Sport'iga. tundub hetkel ka mudu hea valik. olemas ka üks 1,9 Ritchey Z-Max, mille võtan igaks juhuks kaasa, kuigi ei tea kas see sobib.
seega sellise struktuuriga kummi eelistaks.
seega sellise struktuuriga kummi eelistaks.
Viimati muutis Mati, 16. 06. 2004. 15:40, muudetud 1 kord.
velo clubbers
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Üks mees: "Tapab tempo, mitte rada"
Kivipallur: "Tark teab, tugev teeb trenni!"
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Üks mees: "Tapab tempo, mitte rada"
Kivipallur: "Tark teab, tugev teeb trenni!"
Soomlaste Tahko kummijuttu leiab siit:
http://www.rocsport.com/ubb/ultimatebb. ... 5;t=000869
Tean, et lõunaeestile too keel ei sobi, aga paremat ei leidnud.
Kokkuvõtteks:
Palju sõltub, kas pinnas märg või kuiv. Olenevalt ilmast on igal aastal olnud tiba erinevad soosikud.
Üldiselt pidi iga ca 2" nubluline kumm , mis külgedelt ei rebene suht hästi sobima.
Turhaa kiusata itseään dh-renkailla tai jollain 1,75" slikseillä.
Näkisin että paras kompromissi on joku 2 tuumanen perusnappulakumi, esim. Misukan Comp S, Conti Exploder, Nokian Boazo X. Näyttäisi nyt itselle sattuvan misukat alle.
Tavallisilla xc-kumeilla se kärkikin ajaa ja vauhtihan on posketonta.
http://www.rocsport.com/ubb/ultimatebb. ... 5;t=000869
Tean, et lõunaeestile too keel ei sobi, aga paremat ei leidnud.
Kokkuvõtteks:
Palju sõltub, kas pinnas märg või kuiv. Olenevalt ilmast on igal aastal olnud tiba erinevad soosikud.
Üldiselt pidi iga ca 2" nubluline kumm , mis külgedelt ei rebene suht hästi sobima.
Turhaa kiusata itseään dh-renkailla tai jollain 1,75" slikseillä.
Näkisin että paras kompromissi on joku 2 tuumanen perusnappulakumi, esim. Misukan Comp S, Conti Exploder, Nokian Boazo X. Näyttäisi nyt itselle sattuvan misukat alle.
Tavallisilla xc-kumeilla se kärkikin ajaa ja vauhtihan on posketonta.
Tööpaeval, kui ilm ilus, sõidan 5 km. Puhkepäeval olen korduvalt teinud lausa 7 km.
Ma vist väljendasin ennast natuke valesti - vabandused.
Ma ise lähengi Rocksteritega. Aga mul on küsimus mida panna Age-le UST pöidade peale. Ta ei ole nõus twisteritega siukest karmi rada sõitma :).
Siin on pakutud häid variante, aga ootaks hetkel UST kummide pakkumisi.
Või vastust küsimusele kas 1.85" mosquito mingis mõttes nadiks ei jää.
Ma ise lähengi Rocksteritega. Aga mul on küsimus mida panna Age-le UST pöidade peale. Ta ei ole nõus twisteritega siukest karmi rada sõitma :).
misasi on karm karksi muda ja tahko kivid/kruus on 2 erinevat planeeti.Kirsa kirjutas:Ma vist väljendasin ennast natuke valesti - vabandused.
Ma ise lähengi Rocksteritega. Aga mul on küsimus mida panna Age-le UST pöidade peale. Ta ei ole nõus twisteritega siukest karmi rada sõitma .
scorpion oleks muidu ok kumm küll sinna. rockster 2 bliss samuti.
Kas skinny Jimmy kuidagi kitsaks ei jää? Näppisime eile just skinny-t pikemalt ja tundus ikka väga peenike, just Tahko jaoks näituseks.www kirjutas:conti twister on taha suht ok. kumm kuivaga
ise ajan tahkos arvatavasti alla skinny jimmyd või hutc pythoni al-id
kui ilm märg siis sj-d kui kuiv siis pythonid vahepealse puhul kaalun siiski pythonid alla ajada, veerevad tohutult hästi ning on ka kerged.
Tal on suurem vend Jimmy, mis on täpselt sama mustriga aga laiem. Isegi see on twisterist kergem. Kuidas aga sama mustri puhul on see laius lahendatud? Nublude vahed suuremad? Nublud ise suuremad?
helsingist tee pealt siis tuleb osta midagi. ja kui midagi mõistlikku ei saa, panete sisekummi ja rocksteri.Kirsa kirjutas:Kahjuks mitte UST!Andres kirjutas:paar päeva tagasi näppisin nii twisterit kui explorerit pirita hawaiis, vaadake sinna.
Erikr: Hawaii'd on juba läbi helistatud - muidu ei kysiks. Tavalist on aga tubelessi mitte ja ka ei tule.
sõitsin eelmine aasta karksis mynthoni xc etappi skinnyd all, ilm oli veel kehvem kui sellel aastal, kumm toimis täitsa korralikult olen sõitnud ka vokas samade kummide ja kehva ilmaga ja ka o.k.Kirsa kirjutas:Kas skinny Jimmy kuidagi kitsaks ei jää? Näppisime eile just skinny-t pikemalt ja tundus ikka väga peenike, just Tahko jaoks näituseks.www kirjutas:conti twister on taha suht ok. kumm kuivaga
ise ajan tahkos arvatavasti alla skinny jimmyd või hutc pythoni al-id
kui ilm märg siis sj-d kui kuiv siis pythonid vahepealse puhul kaalun siiski pythonid alla ajada, veerevad tohutult hästi ning on ka kerged.
Tal on suurem vend Jimmy, mis on täpselt sama mustriga aga laiem. Isegi see on twisterist kergem. Kuidas aga sama mustri puhul on see laius lahendatud? Nublude vahed suuremad? Nublud ise suuremad?
kui vihma kallab siis peabki mudaga kitsas kumm olema, suurem jimmy on minu arust tiba karm, eelistan ise hutci pythonit. muidugi proovimise ja maitse asi. eelmine aasta kasutas kana scwalbe valikust põhiliselt skinnnyt
see on tõesti väga hea kumm, aga ta on semislick ja rohkem kiirema raja kumm. muide oma esimese tahko läbisin just nende kummidega ja ei täheldanud mingeid probleeme. aga paljud tõusud said esimesel tahkol joostud ning seetõttu ei saa kommenteerida nende kummide ronimisvõimet sealsel rajalRom kirjutas:minumeelest on Bontrageri Revolt Super väga hea pidamisega,olid need ju Treki 8500 all.
Tallinna Laki Rademaris peaks neid ka UST varjandis olema.
Jah ma tean et kitsas kumm just mudas hea. Urmo Extreme tiimist sõitis skinnydega kõik sügiskrossi etapid ja väga hea oli.www kirjutas: sõitsin eelmine aasta karksis mynthoni xc etappi skinnyd all, ilm oli veel kehvem kui sellel aastal, kumm toimis täitsa korralikult olen sõitnud ka vokas samade kummide ja kehva ilmaga ja ka o.k.
kui vihma kallab siis peabki mudaga kitsas kumm olema, suurem jimmy on minu arust tiba karm, eelistan ise hutci pythonit. muidugi proovimise ja maitse asi. eelmine aasta kasutas kana scwalbe valikust põhiliselt skinnnyt :idea:
Ma just siin nuputan kummi, mis oleks hea nii mudas kui ka kividel - see aga eeldab laiust jälle.
nokian nbx lite ust oleks ideaalne tahko kumm, aga eelmisel aastal väitis vaikija et neil oli probleem õhupidavusega. õigemini probleemi ei olnud - sest õhku nad ei pidanud ja selle aasta rattamessil olid nad ju väitnud, et see asi on neile teada ja saab likvideeritud. tuleks uurida otse tootjatelt.Kirsa kirjutas: Ma just siin nuputan kummi, mis oleks hea nii mudas kui ka kividel - see aga eeldab laiust jälle.
aga eestist neid ei saa nagunii, tuleb helsingis rattapoest läbi hüpata. ise tahtsin saada non-ust versiooni, aga pole eestis. kontrollitud 2 päeva tagasi.
Tavaliselt maksab Schwalbe kevlar või tubeless kumm 590 eek, siis skinny on 535 kanti. Sealt siis vastavalt näole 5-10% ale.tarmo kirjutas: kas keegi on teinud uuringut kust kõige soodsamalt skinny jimmit saab? non-ust.
Vahepeal ilmutas ennast foorumis ju tegelane kes lubas schwalbe kumme 30% alega müüa. Rom isegi vist tegi äri. Kui ma ise helistasin siis võeti letihinnaks 600-650 ja hakati sealt neid protsente arvutama.
http://www.bike-box.de 22,50 eur pole ju paha hind...tarmo kirjutas: kas keegi on teinud uuringut kust kõige soodsamalt skinny jimmit saab? non-ust.
http://www.bike-components.de 21,50 eur....
eestis helistad NRP-sse....
Meil peres sõidavad kõik peale minu NBX UST-ga.12a tütar,naine.Veel olen neid jaganud tuttavatele ja mõni võib veel kuskil alleski olla.Loomulikult kõikidega peab sisekummi kasutama.Mul oli ka kaks nö.uut ja probleemivaba NBX USTi,aga ju siis sattusid need kah praagid,sest õhku nad ei pidanud(kaal oli neil küll peaaegu nagu tehas lubab).
Tavaline NBX on tänu mustrile üks parimaid kumme peaaegu igasugustes oludes.
Tavaline NBX on tänu mustrile üks parimaid kumme peaaegu igasugustes oludes.