slick vs. punnkumm
Foorumi reeglid
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
Kõik siia postitatud ostu- ja müügikuulutused kustutatakse. Kuulutuste jaoks on eraldi foorumi alajaotus.
slick vs. punnkumm
Sõidan esimest aastat MTB-d ja tekkis selline küsimus. Kas keegi oskab öelda, kui palju mõjutab kummivalik keskmist kiirust ehk teisisõnu, kas ja kui palju on punnkummi veeretakistus suurem võrreldes slick-kummiga.
Ma ise käin treenimas valdavalt maanteel ja minu kogemuste kohaselt ei ole sellel mingit vahet. Kevadel olid mul all slickid ja siis oli treeningute keskmine kiirus 28...30 km/h. Enne Kõrve sõitu panin alla võimsad punn-kummid ja pole seni neid ära vahetanud. Praegu punn-kummiga sõites on keskmine kiirus hoopis suurenenud 30...32 km/h (eks ole mul ka vorm paremaks läinud, aga siiski ...)
Ma ise käin treenimas valdavalt maanteel ja minu kogemuste kohaselt ei ole sellel mingit vahet. Kevadel olid mul all slickid ja siis oli treeningute keskmine kiirus 28...30 km/h. Enne Kõrve sõitu panin alla võimsad punn-kummid ja pole seni neid ära vahetanud. Praegu punn-kummiga sõites on keskmine kiirus hoopis suurenenud 30...32 km/h (eks ole mul ka vorm paremaks läinud, aga siiski ...)
- tõeline siga
- Rattur
Eufooriasse ei satu. Spidoka peaks vist tõesti üle kontrollima, võib-olla see valetab natuke. Keskmist kiirust ma spidoka pealt ei vaata, mul on kindel distants, mida sõidan, ja aja võtan ma hoopiski teise kellaga.tõeline siga kirjutas:No ikka on vahe. Proovi uuesti slikke, ehk oled veel kiiremaks saanud (st. keskmine on veelgi tõusnud... ja igaks juhuks, et väga eufooriasse ei satuks tasuks spidoka kalibreerimine üle vaadata.
Re: slick vs. punnkumm
1. Ja slicki nimi on....ringo kirjutas:1. Kevadel olid mul all slickid ja siis oli treeningute keskmine kiirus 28...30 km/h.
2. Praegu punn-kummiga sõites on keskmine kiirus hoopis suurenenud 30...32 km/h (eks ole mul ka vorm paremaks läinud, aga siiski ...)
2. Ja roomiku nimi on...
Asi selles, et slickil ja slickil on vahe, sama ka karvaste kummidega.
Aga enamasti on kiiruse kasvamise põhjus sarnane nagu pakkus tõeline siga.
Tööpaeval, kui ilm ilus, sõidan 5 km. Puhkepäeval olen korduvalt teinud lausa 7 km.
mart kirjutas:1. Ja slicki nimi on....ringo kirjutas:1. Kevadel olid mul all slickid ja siis oli treeningute keskmine kiirus 28...30 km/h.
2. Praegu punn-kummiga sõites on keskmine kiirus hoopis suurenenud 30...32 km/h (eks ole mul ka vorm paremaks läinud, aga siiski ...)
2. Ja roomiku nimi on...
Asi selles, et slickil ja slickil on vahe, sama ka karvaste kummidega.
Aga enamasti on kiiruse kasvamise põhjus sarnane nagu pakkus tõeline siga.
Slickid olid mul Maxxis Wormdrive TS, praegu on ees ja taga Tioga Factory XC
See on normaalne, et kevadeti keskmised kiirused 5-7 km/h aeglasemad on... Kuigi, ma ei näe siin üldse probleemi, kui sa vahet ei tunne? Väga hea ju, kui paremini vereb...ringo kirjutas: Kevadel olid mul all slickid ja siis oli treeningute keskmine kiirus 28...30 km/h. Praegu punn-kummiga sõites on keskmine kiirus hoopis suurenenud 30...32 km/h (eks ole mul ka vorm paremaks läinud, aga siiski ...)