hommik,
ehk on kellelgi alljärgnevast miskit kõrva taha panna.
juhtus mul täna sihuke lugu:
kristiine keskusest peaukse juurest varastati ratas ära. täpsemalt kaks tykki (minu ja sõbratari oma) - olid omavahel 2 lukuga kokku pandud ja turvakaamera all ent miski ~20min jooksul olid läind. kristiine oma turvalinte ei näita enne kui politseile pole avaldust tehtud. helistasin politseisse kus võeti teadmiseks, lubati eetrisse teatada et siuksed rattad lennus ning kutsuti avaldust kirjutama. läksin koju et autoga politseisse s6ita, kuid enne sain politseist kõne et keegi kodanik on kahtlasi tyype näinud kahe kokkuseotud rattaga endla tn viadukti lähedal. patrull pidi teel olema kuid soovitati ise ka kohale minna. loomulikult kimasin imekiiresti kohale ja mis ma näen: tehnika tänaval kaks patrullmasinat ning raudteetammilt tuuakse alla kahte kurva näoga kaaki. peagi järgnesid neile ka kadunud rattad. jehhuu! pätid puuris ja rattad käes.
politseis paberitega sehkendamisele kulus ~1.5 tundi. uurija (väga kena uurijatydruk oli muide) arvas et ilmselt lastakse pahalased õhtul vabaks
karistuseks tõenäoliselt rahatraff mida keegi ei maksa...
kokkuvõtteks: sain veidi tarkust juurde ja olen edaspidi ettevaatlikum oma ratta parkimisega.
enda kuludeks olid aeg ja närvid ja yks rattalukk mida oli yritatud edutult lõhkuda ent mis nyyd liiga jube välja näeb
lihtsal oli õnne seekord, tänud kahele kutile kes võtsid vaevaks kahtlasest nähtusest politseisse helistada - oleks rohkem selliseid
varastati.. aga mitte kauaks
selline lugu
Viljandis sain mõned aastad tagasi ühe rattavarga kätte. Mingi alkass lükkas ratast käekõrval. Alul ei pööranudki tähelepanu, aga siis märkasin, et tagumine ratas ei käi ringi. Lukku alguses ei märganud, hämar oli. Siis juba vaatasin, et huvitav, miks alkassil on korralik naisteratas, turukorv ees ja puha. Kutsusin politsei kohale. Tüüp üritas enne politsei tulekut minema hiilida, aga kuna olime kahekesi, siis sai ta ilma vägivallata paigale käsutatud. Politsei võttis päti ja ratta kaasa. Selleks ajaks, kui omanik varguse avastas ja politseisse teatas, et ratas on varastatud, sai politsinik talle rõõmsasti teatada, et tulge oma rattale politseisse järele. Omanikul oli päris hea meel ja ta tõi meile tänutäheks kringli.
Kahjuks on selliseid õnneliku lõpuga lugusid liiga vähe.
Samas tasub jälgida selliseid märke, kui keegi tuleb lukustatud rattaga ühistransporti või ratas on ilmselgelt sobimatu selle kasutajaga. Sadula kõrgus jne.
Kahjuks on selliseid õnneliku lõpuga lugusid liiga vähe.
Samas tasub jälgida selliseid märke, kui keegi tuleb lukustatud rattaga ühistransporti või ratas on ilmselgelt sobimatu selle kasutajaga. Sadula kõrgus jne.
Kui väntan, siis jõuan.