Omiar kirjutas: ↑04. 11. 2021. 09:11
kosmos kirjutas: ↑03. 11. 2021. 18:52
Millest sa neid lahkad et kas on kiired või mitte? Krt oleks mul ka nii spetsid teadmised, et mis on kiire ja mitte
3T on ka üks valikutest kui BMC, Look, Cannondale,Trek ja muud asjad maha juba tehtud on
Raami geomeetria. Võrdle sama raamisuuruse puhul alustuseks Stack ja Reach numbreid näiteks BMC/Look ja Trek/Scott vahel võttes arvesse ka teisi neid mõjutavaid parameetreid.
Näitlikult öeldes on Scott nagu sportlik sõiduauto ja BMC sõidab nagu mahtuniversaal.
Julgen vastu vaielda ainult geomeetriast sa ei saa seda ju järeldada. Ma ei räägi ainult BMC või 3T kuna ma seda ise müün, vaid üleüldiselt. See on Foorumfanaatikute lugemise üks väga viletsaid aspekte kui keegi lugeja tuleb poodi ja ütleb "Lugesin foorumist, et ratas pole kiire sest Stack ja Reach olid X number võrreldes millegi teisega" Kuidas sa saad jätta jätta võrdlusest raamimaterjale(paljud raamitootjad kasutavad erinevates raami kohtades erinevaid laminaate jne.. ühtlasi juppide võrdlus mis rattal peal on. Sa ei saa ju teha 10 aasta vanusest roimast "kiiret" ratast kui seal ainult geomeetria hea on

Paljuski mis mul varsti pea 13 aastase kogemuse erinevates rattapoodides on jätnud kiirest rattast tuleb palju ka sõiduasendist. Su ratas võib kiire olla aga kui sa pead mingi X aeg seal peal tulemust tegema aga sa ei suuda seal rattal end mugavalt tunda siis kõik need aspektid määravad su enda kiiruse ära. Jah kui sa tahad et ratas oleks 10km peal kiire siis on jummala savi kuidas sa end seal peal tunned peaasi et kiirelt edasi liigud

aga kui pead seal mingi 2-3h istuma on juba teine tera. Muidugi nende asendite panekuga on ka paras peavalu, osad kes Eestis panevad asendi paika kusagil puki peal, tuleb välja, et pärast sa ei saagi seda asendit ühegi ratta peale kanda kuna selliste parameetritega juppe pole maailmas olemaski. Jutu lõpp läks veits offtopicusse ja vabandan