NRP teema topicut ei tahaks üldse kommenteerida

Tüüpiline Eestlaste virisemine, kui harrastus läheb kalliks siis valige kabe.
MOTT
PS! Natuke koll ees juba teemast
Kui natuke vahelt võtta siis ikkagi ei viitsiks sellise asjaga oma praegust transiiti koormata. Vbla oleks hea (sorry rattapoed) kui keegi räägib kuidas ta kauba reaalselt kätte saab. Nagu ma aru olen saanud siis Eestisse eriti ei taheta saata. Enamusel ikkagi käib keegi aeg-ajalt soomes kuhu kaup tellitakse või on tuttav inimene kohapeal. Endal viimane variant kasutusel. Mind täitsa huvitab ks mingi pood üldse eestisse saadab ja millised on takistused mida peab ületama?erikr kirjutas:esimene konstruktiivne ideehuko kirjutas:Äkki teeks mingisuguse MTÜ, mis tegeleks sellega, et telliks kust iganes odavaid rattajuppe v.c.e raffa soovi peale. Võtaks natuke ka "vahelt", et saaks elektri ja internetiühenduse jms makstud.täna
aga elu on näidanud, et neid kes saada tahavad on palju kuid teha ei viitsi selle heaks peaaegu keegi mitte midagi.
Ei saa ikka vait olla. Point on selles, et kui turu üldmaht jääb kokkuvõttes samaks, siis on võimalik suurendada turuosa konkurentide arvelt. Seda on kõige lihtsam teha suurendades mahtu ja vähendades katet! Ikka jääb arusaamatuks, kuidas enamik siinkirjutajaid seda ei taipa?? Küsimus kaupmeestele: mida teete nt olukorras, kus olete varunud eelmisel aastal suure hulga XT `03 juppe ja on pooled maha müümata, kuid aasta juba 04 käes ja pakutakse/ nõutakse sama hinnaga juba aasta `04 XT juppe?ain kirjutas:Hr Maxspeedi teooria mahu kasvu elik käibe pealt teenimine on võimalik aga ainult siis kui lisandub uusi potensiaalseid ostjaid. Aga minu arvates on rattaturul tegemist piiratud kasvuvõimalustega turuga ehk kes tahavad ratast sõita need ostavad nagunii ja odavama kama müügiga oluliselt uusi rattaomanikke juurde ei tule. Olemasolevad aga ostavad igasugu träna nii ehk teisiti, näiteks uue käikari ostan ikka siis kui mul seda vaja on, ega ma odavama hinna puhul seda tihemini ei ostaks. Ja samas kui mul ikka uut käikarit vaja on, sest vana lõpetas töölepingu ja sõiduhimu on suur, siis ostan ta nii x krooni kui x+25% krooni eest.
Kas sa töötad maksuametis? Sul on ilmselt teada eesti rattamüüjate 90%katted ja "hiigel"kasumid.maxspeed kirjutas:Point on selles, et kui turu üldmaht jääb kokkuvõttes samaks, siis on võimalik suurendada turuosa konkurentide arvelt. Seda on kõige lihtsam teha suurendades mahtu ja vähendades katet! Ikka jääb arusaamatuks, kuidas enamik siinkirjutajaid seda ei taipa??
Variant c. XT '04 on erineva disainiga kui '03. Vähemalt osasid '04 juppidest ei saa kasutada vanade asemel ilma suuremat remonti ette võtmata.maxspeed kirjutas: Küsimus kaupmeestele: mida teete nt olukorras, kus olete varunud eelmisel aastal suure hulga XT `03 juppe ja on pooled maha müümata, kuid aasta juba 04 käes ja pakutakse/ nõutakse sama hinnaga juba aasta `04 XT juppe?
Variant a) ootate, kui eelmised jupid on müüdud?
b)müüte 03 a. jupid maha palju soodsamalt võrrelduna 04 ja paremate XT juppidega?
c)müüte mõlemaid variante võrdse hinnaga ja püüate kergeusklikke ostjaid leida just 03a XT juppidele?
d)mõistus ei võta enam kinni mida teha ja kirute tootjaid, kes liiga kiirelt arenevad vrs. meie rahulik "konnatiik"???
Lp. Huko! Pean tunnistama, et pole maksuametnik kunagi olnud. Aga samas poleks mul selle vastu midagi, kui hakkaksid käendajaks ja me saaksime üheskoos unistusi ellu viia. Arvan, et paarikümmnest millist peaks piisama, kalkuleerides nii, et kasum hakkab alles 3a pärast tiksuma. Eestis on kindlasti kohta paljudele huvitavatele rattabändidele, mida siin pole veel nähtud. Kogu vce liikmeskonna kaasamine lihtsalt tagaks kiirema rentaabluse. Säärane üritus oleks kindlasti suureks eeskujuks ka paljudele praegustele kaupmeestele. Lugupidamisega, Maxspeed.huko kirjutas:Kas sa töötad maksuametis? Sul on ilmselt teada eesti rattamüüjate 90%katted ja "hiigel"kasumid.maxspeed kirjutas:Point on selles, et kui turu üldmaht jääb kokkuvõttes samaks, siis on võimalik suurendada turuosa konkurentide arvelt. Seda on kõige lihtsam teha suurendades mahtu ja vähendades katet! Ikka jääb arusaamatuks, kuidas enamik siinkirjutajaid seda ei taipa??![]()
Selleks et konkurente turult välja süüa, peab ikka väga paks rahakott olema, et suudaks 3-5 aastat asja miinimumkattega teha. Ma arvan, et eesti rattakaupmeestel see nii ei ole. Ja töötajatele kah miinimumpalk: kannatage 5 aastat, siis hakkate saama 30 tuhhi kuus... Heh-heh...
Tegelikkus on vist nii, et suuremal osal ratturitest on mingi "oma pood". Sealt ostsid ratta, garantiihooldus on kohustuslik kah samas firmas. No saad tüüpidega tuttavaks ja käid regulaarselt seal juttu ajamas ja juppe katsumas. Vahest ostad kah midagi, kokkuleppelise hinnaga. Ja tasuta saad konsultatsiooni kaubale peale. Niimoodi see asi ju käib.Variant c. XT '04 on erineva disainiga kui '03. Vähemalt osasid '04 juppidest ei saa kasutada vanade asemel ilma suuremat remonti ette võtmata.maxspeed kirjutas: Küsimus kaupmeestele: mida teete nt olukorras, kus olete varunud eelmisel aastal suure hulga XT `03 juppe ja on pooled maha müümata, kuid aasta juba 04 käes ja pakutakse/ nõutakse sama hinnaga juba aasta `04 XT juppe?
Variant a) ootate, kui eelmised jupid on müüdud?
b)müüte 03 a. jupid maha palju soodsamalt võrrelduna 04 ja paremate XT juppidega?
c)müüte mõlemaid variante võrdse hinnaga ja püüate kergeusklikke ostjaid leida just 03a XT juppidele?
d)mõistus ei võta enam kinni mida teha ja kirute tootjaid, kes liiga kiirelt arenevad vrs. meie rahulik "konnatiik"???
Ja kui ladu osta täis juppe, siis jäävad praegused laoruumid väikeseks - peab üürima üürima lisa laopinda - extraväljaminek. Pole kindel midagi, et hinnad alla kukuvad.
Sul on nii hea teadmine asjast ja ilmselt väga põhjalik turuuuring tehtud. Ma olen väääga kindel, et kui sa teeksid teoks selle, millest sa siin jahunud oled, siirduks peaaegu kogu vce seltskond sulle klientideks. Ja sooviks su tulevases poes näha üle 10 erineva rattamargi, kõiki nende mudeleid ja suuruseid ja veel miljonit muud asja ning alla USA/Saksa netipoodide hinna.
Jõudu tööle!
Snitti võid võtta Giacomellist - suur pood, suur valik, odavad hinnad...
Mulle meeldib veloclubberserikr kirjutas:teema on huvitav ja puudutab meid kõiki. kahju oleks kinni panna lihtsalt sellepärast, et mõni ületab mõitsliku piiri ja hakkab lahmima. nagu NRP teemaga täna läks.
Hanno ja NRP-ga saad sa isiklikuks minna vaid seetõttu, et mees ei varja oma nime ega tausta. respect minu poolt. Siin foorumis on ka teiste rattapoodide esindajaid, kes mitmesugustel põhjustel esinevad varjatult. Ja nende *nimetute* peale ei saa Sa oma pahameelt valada, isegi kui väga tahaksid.maxspeed kirjutas: Ja see kohalik keskkond on tõesti liiga väike, et mitte lasta ennast sellest isiklikuks mineku mängust kõrvale jätta![]()
Kui teinekord Hanno poodi juhtun...
See vähe offtopic, kuid olen küll korduvalt siin dilemma ees olnud, mida kirjutada ja mida mitte. Ega see kerge ei ole, kuna enamuses tegemist ju klientidega. Aga repliigina siia vahele ütlen küll seda, et olen üritanud siin enamuses sõna võtta mitte NRP nimel vaid Hanno'na, tavaline harrastaja, kes kahjuks või õnneks ei suuda vist rattasõidust eemal väga kaua olla. Ja nimetades Bianchi't maailma parimaks MNT rattaks, pole tahtnud väita, et minu pood maailma parim on. Kui endale kunagi tippratta ostan, siis kaalun kas Golnago't, Pinarello't, Bianchi't või De Rosa't. Asjaolude kokkulangevusel olen sõitnud viimased viis aastat Bianchi'ga ja olen iga aasta positiivselt üllatunud.maxspeed kirjutas: BIANCHI on minu arust maailma parim MNT rattabrändSina kui selle toote müüja, ei tohiks säärast juttu siin küll rääkida
Üritan võtta mitte isikliku solvanguna ja ütlen nii palju:maxspeed kirjutas:Mõtlesin veel, et "alvaro" on vist ka üks sinu toetajatest, kes vahepeal vihaselt minu vastu suunatud oli... tema pilt aga kujutab pat. märki M4 mida kasutatakse, kui toru Bianchide tegemisel (asi sai selgeks - m4 topeltõhendatud alu võib tähistada, mõne puhul märgina ka õhendatud...??![]()
Minu poodi on kõik teretulnud, v.a. pätid, kaabakad, narkarid ja vargad. Need viskan välja. Aga veloclubbersi inimesed alati soliidsed, viisakad ja teavad, mida tahavad. Kõik teretulnud.maxspeed kirjutas: Ei tea kas enam julgekski V+ või NRPsse minna, äkki keegi seal tuvastab minu isiku ära...
Valik meeldivalt italianode keskne. Kui siia lisada veel et kindlasti Campa jupiga siis veniks suu kõrvuni juba. Aga keskmise mitte väga jõuka kliendi jaoks kannatab nendest markidest Eestist osta vaid Bianchit. De Rosat ei kannata eriti läänest ka osta aga tahaks kunagi proovida küll. Kõiki tahaks proovida tegeltHanno kirjutas:[ Kui endale kunagi tippratta ostan, siis kaalun kas Colnago't, Pinarello't, Bianchi't või De Rosa't. Ja kui nüüd juttu üritada teemaga siduda, siis neljast minu poolt valitud margist kolme saab Eestist ilusti rattapoodidest osta.
Muide, mitte midagi ei juhtuks, kui ka niisugune idiootlik määrus kuskil kehtestataks. Ka kõige pisemad rattapoed omavad ka Eesti väiksemates linnades väga korralikke vahendeid rattahoolduseks. Võite mõnikord käia ja vaadata näiteks Võrus, Kuressaares või Pärnus või kus iganes. Ma arvan, et oleksite positiivselt üllatunud. Mina ei tea eesti rattaturul ühtegi pätti, kes ei ole viitsinud investeerida ja remondib su ratast "perekaga" ning küsib sult hingehinda selle eest. Need, keda mina tean, ei saa kedagi liigkasuvõtjateks ja varasteks pidada, nagu siin mõnedest sõnumitest võib kõlama jääda.maxspeed kirjutas: Heameelega jälgiks aga, kui tuleks varsti EL välja seadusega, et rattatöökojas peavad olema vot niisugustele standarditele (milliseid pole) vastavad tööriistad, siis oleks lausa lahe...
Tegelikult ei tohi veel müüja vaielda kliendiga ja peab alati nõus olema ja huvituma tema hobidest ja küsima ja lasta tal rääkida ja suunama oma küsimustega ja kliendilt palju JAH sõnu välja meelitama oma küsimustega ja siis lõpuks klient näebki, et kõik on nii nagu peab ja otsustab positiivselt.maxspeed kirjutas:Edu kõigile hakkajatele ärimeestele!
Need olid lihtsalt mõned näited, NRP on väga hea rattapood tegelt. Kaupmees ei tohiks üldiselt ostja rahuldamata soovi peale öelda, et tee omale ise pood, kui ei meeldi...
See variant sisuliselt toimib ju. Ühistellimusi on olnud ja tuleb edaspidigi. Oma tarbeks ostes välditakse ka km jms kulusid. Kui aga tahta teha ametlkult ja edasimüügiks, siis tuleb kindlalt tasuda ka riigimaksud.erikr kirjutas:omavahelise vabas vormis kooperatiivi või mtü laadse varustustegevuse vastu ei saa muidugi ilmselt kellelgi midagi olla.
Põhimõtteliselt on nüüd VeloSpetsis üks Taani kataloog, millest on võimalik kaupa tellida. Kaup tuleb kohale kahe-viie päevaga. Hindu ma ei oska täpselt kommenteerida, aga peaks suht soodsad tulema eesti mõistes.UrmasL kirjutas:Mul on üks mõte peas olnud pikemat aega. Kas keegi eesti rattakaupmeestest (VSpets ja Kuivakas va) on proovinud diili teha mõne USA/Saksa netipoega?
mina küll pole suutnud riigimakse vältidaUrmasL kirjutas:Oma tarbeks ostes välditakse ka km jms kulusid. Kui aga tahta teha ametlkult ja edasimüügiks, siis tuleb kindlalt tasuda ka riigimaksud.
km saab vältida kui jõuad poega kokkuleppele et nad kirjutavad kasti peale kauba väärtuseks summa mis ei kuulu käibemaksustamisele siin. täiesti võimalik ja teostatav. kehtib muidugi usa puhul, saksa asju ei tea.erikr kirjutas: mina küll pole suutnud riigimakse vältidaalla 1000 eegu pole mõtet tellida, transa ise oleks ju juba vähemalt viiendik sellest summast. esimesest maist peaks muidugi olems vist nii, et maksad saksa netipoes hinna koos lisaväärtusmaksuga ja meie omad ei taha enam midagi. aga vbolla olen millestki valesti aru saanud. USA puhul ei oska kommida.
Alpriis OÜ ja Velorex OÜ toimetavad mõlemad Velospetsi kaubamärgi all.priidik kirjutas:Tartu Alpriisis on ka Rose kataloog laual. Hind siin on kataloogi hind +30%, või vähemalt nii oli eelmine kevad. Nüüd ei tea. Olen isegi kasutanud seda varianti sest mingi üksiku vidina pärast ei hakka ju kohe netist tellima. Koguvad tellimusi tükk aega ja siis tellivad. Ootamine on muidugu tüütu. Kui neid tellimusi rohkem hakkaks tulema siis vbla kättesaamise kiirus tõuseks.
Vähemalt PerformanceBike (ka usa netipood) minu tellimusele sellist vastutulekut ei teinud. Küsisin ka suhteliselt otse, võibolla oleks pidanud mingit ümbernurgajuttu ajama nagu Eesti liikluspolitseigatarmo kirjutas:km saab vältida kui jõuad poega kokkuleppele et nad kirjutavad kasti peale kauba väärtuseks summa mis ei kuulu käibemaksustamisele siin. täiesti võimalik ja teostatav. kehtib muidugi usa puhul, saksa asju ei tea.
X-FILES, oleme asju näinud ja lõpuks ikkagi pole võimalik midagi tõestada, st. ma tõepoolest ei saa paberil neid fakte kinnitada... kuid huvitavat inffi on mul veel! Kui üldse säärane asi kedagi võiks huvitada nii tõsiselt, ei tahaks arvata...René kirjutas:Äkki Sul, maxspeed, on veel mingit huvitavat infi peale selle, et Hannol pole öösel und ja Kuiv oli sel hetkel täis, kui tema poodi läksid?????
Mina olin samuti liiga kergeusklik, lootes et asi rahuneb... Kui arvad, et hea toon on rattakapmehi ülistada, siis olgu. Mina olen lihtsalt teinud ühe abitu katse seista inimeste huvide eest, kes pole rattapoodnikud ja kellede eesmärk ei ole sama nendel, keda vanasti spekulantideks nimetati. Selle ringkaitse vastu pole aga lihtne seista, eriti siin foorumis, toetejaid on väga vähe olnud ja enamik tahab olla "heades" suhetes kõigiga, st. hoiab suu kinni. Mina nende hulka ei kuulu. Vägisi kisub ikka jälle sinnapoole, et tekib tahtmine mõnele poodnikule lihtsalt pasunasse anda, kui on arvata, et ta teeb seda sihilikult (üritab pügada) nt. minu suhtes. Lisaks kõigele muule ootaks ka seda aega juba, kus lihtsalt müüjad ei oleks nõus poes müüma sandipalga eest ja saaks sama palka, mis nt. ülelahe kollegid, nt. kus hinnad küll kõrgemad pole, kui meil. Mis siis saab, kas tõmbate ennast ise oksa liiga kõrgete tööjõu ja muude kulude tõttu, või võtate asju vähe leebemalt, kui aru saate, et klient maksab tegelikult teile palka???René kirjutas:Tuhni oma x-failides või oma ajus või kus iganes, ei mina ega keegi teine ei soovi sellist jama siin lugeda - ma lihtsalt ei saa aru, mida Sa sellega taotled, et selliseid mõttetusi kirjutad (ma juba lihtsalt vangutan pead ja muigan...)...
Ja mina mõtlesin, et see "mida ja kuidas kirjutada"-teema on juba minevik.. krt, olin vist liiga kergeusklik, mõni ei taha ikka järeldusi teha....
Mõnele ikka ei saa selgeks, mis asi on hea toon...
Ma loodan, et teema on nüüd ammendunud.
maxspeed kirjutas: Vägisi kisub ikka jälle sinnapoole, et tekib tahtmine mõnele poodnikule lihtsalt pasunasse anda, kui on arvata, et ta teeb seda sihilikult (üritab pügada) nt. minu suhtes.
Siiamaani olen vait selle teema all olnud aga - mine vaata soome hindasid kõigepealt ja siis tule siin nende hinnatasemest targutama.maxspeed kirjutas: Lisaks kõigele muule ootaks ka seda aega juba, kus lihtsalt müüjad ei oleks nõus poes müüma sandipalga eest ja saaks sama palka, mis nt. ülelahe kollegid, nt. kus hinnad küll kõrgemad pole, kui meil.
Viies oma ratta Soome hooldusesse, tuleb arve sul 70-100 EUR kanti tavahoolduse puhul. Siin foorumil olen muidugi kohanud inimesi, kes Soome hindade suhtes vägagi kodus ja teavad rohkem. Meil on veel Taani ja Soome hindadeni väga pikk maa. Seal ei saa sisekummigi alla 100 EEK'i.maxspeed kirjutas: Lisaks kõigele muule ootaks ka seda aega juba, kus lihtsalt müüjad ei oleks nõus poes müüma sandipalga eest ja saaks sama palka, mis nt. ülelahe kollegid, nt. kus hinnad küll kõrgemad pole, kui meil.
sandipalk on 2 tuhhi.. 4 eest leiaks juba töölisi küll.Hanno kirjutas:Ja mind kohe huvitaks, kui suurt palka tänapäeval eesti inimene sandipalgaks nimetab? Pigem on rattapoodidel probleem, et pole kvalifitseeritud tööjõudu võtta. Virinat, et müüjad on lollid ja midagi ei tea, kuuleb pidevalt, ka siin. Aga kui tööle tahad inimesi, siis esimene küsimus on: "Palju ma raha saan?" ise midagi vastu pakkumata.
jah .......keerab mutrit küll....aga läbi pöia välja näiteks,koomahai kirjutas:Nõustun Ruvega. 4 tuhande eest leiaks juba mehe kes mutrit oskab keerata
mõtlesin 4 tuhat netopalka. arvan, et rattapoodides mehaanikud ei saagi rohkem, või eksin?Rom kirjutas:jah .......keerab mutrit küll....aga läbi pöia välja näiteks,koomahai kirjutas:Nõustun Ruvega. 4 tuhande eest leiaks juba mehe kes mutrit oskab keerata
oskaja (kes teab mida teeb) ei tule selle raha eest tööle.