Parim Tallinna rattapood 2006

Rattapoed Eestis ja planeedil Maa. Kust osta, kuidas osta. Ja mida neist üldse arvata.
Vasta
Külaline

Parim Tallinna rattapood 2006

Postitus Postitas Külaline » 07. 09. 2006. 12:39

Legendaarsest küsitlusest on möödunud vahepeal kolm aastat. Vaatame, kas aeg on oma korrektuurid teinud.

Teeks nii, et üritaks oma eelistuse kokku panna sellistest kriteeriumitest:

- müüjate suhtumine
- mehaanikute suhtumine
- tähtaegadest kinni pidamine
- mehaanikute töö kvaliteet
- garantiiajast ilma kobisemiseta kinni pidamine st. kauba välja vahetamine

Välja jätaks hindamisest kaubavaliku suuruse, sest siinkohal on mõnedel suurematel kauplusekettidel mäekõrgune eelis.

vabandan, et küsitlus on tallinnakeskne, aga mujalt eestist ma rattapoode eriti ei tea. Pealegi läheks siis list liiga pikaks.

Loodetavasti pole ma ühtegi Tallinna rattapoodi nüüd kahe silma vahele jätnud.

Puku
Rattur

Re: Parim Tallinna rattapood 2006

Postitus Postitas Puku » 07. 09. 2006. 13:05

Andrus K kirjutas:Loodetavasti pole ma ühtegi Tallinna rattapoodi nüüd kahe silma vahele jätnud.
Lisa sinna nimekirja ka XB3, kus müüakse Ridley rattaid. Poe asukohaks Kohila 3, Tallinn.

Kasutaja avatar
Mati
Rattur

Postitus Postitas Mati » 07. 09. 2006. 13:24

Pmst võiks ju ka lisada rea - "Olen isehooldaja". Ehk, selle rea "klikkide" arv näitab vast teatavat suhtumist rattapoodidesse üleüldiselt.
velo clubbers
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."
Üks mees: "Tapab tempo, mitte rada"
Kivipallur: "Tark teab, tugev teeb trenni!"

Külaline

Postitus Postitas Külaline » 07. 09. 2006. 13:31

Mati kirjutas:Pmst võiks ju ka lisada rea - "Olen isehooldaja". Ehk, selle rea "klikkide" arv näitab vast teatavat suhtumist rattapoodidesse üleüldiselt.
Saan aru, et Andrus K tahab teada parimat rattapoodi/teenindust, mitte üldist suhtumist. Üldjuhul püüan ka ikka ise teha, kuid kui aega napib lasen seda teha teistel ja ühes kindlas kohas. Sinna läks ka hääl.

Kasutaja avatar
Mati
Rattur

Postitus Postitas Mati » 07. 09. 2006. 13:34

veiko kirjutas:
Mati kirjutas:Pmst võiks ju ka lisada rea - "Olen isehooldaja". Ehk, selle rea "klikkide" arv näitab vast teatavat suhtumist rattapoodidesse üleüldiselt.
Saan aru, et Andrus K tahab teada parimat rattapoodi/teenindust, mitte üldist suhtumist. Üldjuhul püüan ka ikka ise teha, kuid kui aega napib lasen seda teha teistel ja ühes kindlas kohas. Sinna läks ka hääl.
Eks selle oskab vastata AndrusK. Samas aga kui ma ostan netist ja hooldan ise nt nende
Andrus K kirjutas:...
- müüjate suhtumine
- mehaanikute suhtumine
- tähtaegadest kinni pidamine
- mehaanikute töö kvaliteet
...
kriteeriumite üldise mittemeeldivuse pärsat, siis on vastav lisavalik nimistus vast õigustatud. Ämbri korral süüdistan vaid iseennast.
velo clubbers
Tavaline jobu: "Ega maraton, kui tahab ikka maratoni nime kanda, ei peagi mingi morsipidu olema."

Kasutaja avatar
erikr
Admin

Postitus Postitas erikr » 07. 09. 2006. 13:49

panin 2 valikut juurde. viimase ka seetõttu, et tegutsen enam-vähem 100% viimase variandi kohaselt.
sokke ja käpikuid ise ei koo, vaat neid olen küll siit poest ostnud. viimatised kogemused Jalgrattakeskusega Pirital ning A&T Spordiga olid positiivsed.
mis väljakutse? kiirabil ja politseil on väljakutse, minul on töö...
velo.clubbers.ee velo clubbers

Külaline

Postitus Postitas Külaline » 12. 09. 2006. 10:32

Praeguseks on hääletanud 92 tegelast. Väike vahekokkuvõte näitab 2003 ja 2006 aastate seisu selliselt:

2003 top5:

1. HE
2. Veloplus
3. NRP
4. Rademar
5. Velospets

2006 top5:

1. Veloplus
2. Pirita HE
3. AT Sport
4. NRP
5. Almare HE

Mõned järeldused:

* Veloplusi ja HE domineerivad endiselt.
* mis on juhtunud NRP`ga?
* "tõusev täht" AT Sport
* mis on juhtunud Rademariga?

Nt. Extereme on saanud 2006 aastal 0 häält. Juhtusin sinna enne TalRR starti sisekummi ja geeli ostma ja mind vaadati (mehaanik ja müüja) - (presta/autroventiili erinevus oli uudis ja geele ei ole ja pole vist olnudki)kui ilmaimet. Suht ebapädev kaader, nii et tulemus mind isiklikult ei üllata.

AT Spordi esile kerkimine võib olla osaliselt seotud sellega, et kaks väga head mehaanikut, kes lahkusid paar aastat tagasi Veloplussist, asusid just sinna tööle ning "võtsid" ka suure osa oma kliente kaasa. Ka on laiendatud rattaosakonda.

Nõmme rattapood sai 2003 aastal 47 häält, seni vaid 8 häält. Tõsi, 2003 aastal hääletas kokku 256 inimest, 2006. seni vaid 92, kuid suhtarv näitab siiski selget langustendentsi. Kas tõesti Hanno lahkumine EJL`i ja Bianchi kauba kadumine on selle põhjustanud? 2007 aastal pidi muidugi Bianchi tagasi tulema. Loodame.

Mida teised "analüütikud" :P meie rattapoodide maastikul toimuva kohta öelda oskavad?

Kasutaja avatar
Mati
Rattur

Postitus Postitas Mati » 12. 09. 2006. 10:46

Andrus K kirjutas:...Mida teised "analüütikud" :P meie rattapoodide maastikul toimuva kohta öelda oskavad?
Mida arvad ise sellest, et 15% eelistab isetegevust? Minu arvates näitab see selget suhtumist hinda (komponendid), aega ja kvaliteeti (kahe otsaga asi). St need on kaotatud kliendid! Eristuvad selgelt neli - Pirta HE, Veloplus, AT ja ISE.
velo clubbers

Kasutaja avatar
KaupoR
Rattur

Postitus Postitas KaupoR » 12. 09. 2006. 10:55

Lisasks poodide TOP5-le on ju 3. kohal tegelikult "saksast" ostmine ja ise tegemine. Kahju, et 2003.a. sellist valikut ei olnud, hea oleks vaadata, et kuidas on muutunud meie ratturite suhtumine näppude õliseks tegemisse. Ise kuulun samuti sellesse klanni, kes kõik võimalusel ise ära teeb (vaid mõnda spetsiifilist asja käin teeninduses tegemas).

isiklikult ma parimat poodi ei oskagi nimetada, kuid Extreme (jutt käib Haabersti poest) oleks tõesti vist üks hullemaid (teine väga negatiivne kogemus pärineb mõne aasta tagant sealt EKS Kaubamaja II korruselt, kus teenindaja ikka konkreetlselt lolli juttu ajas). Aga no Extreme vist ongi rohkem surfile ja suusale keskendunud (sorry kui eksin)? GT rattad on ka kuidagi väga tahaplaanile kadunud. Olen paar korda käinud nt. Viljandi Extreme'i poes no ja naer tuleb peale :)

PS. minu igapäevatöö ametinimetuses on sõna "analüütik" sees :!: :P
If everything's under control, you're going too slow!

Külaline

Postitus Postitas Külaline » 13. 09. 2006. 07:44

Mati kirjutas:
Andrus K kirjutas:...Mida teised "analüütikud" :P meie rattapoodide maastikul toimuva kohta öelda oskavad?
Mida arvad ise sellest, et 15% eelistab isetegevust?
Kulla Mati, selles teemas sa juba kolmandat kommentaari järjest üritad tekitada mingit vastasseisu rattapoed vs. netist ostmine. Kas sa pead mind mingiks viimaseks mohikaanlaseks, kes netist ei osta? :) Ja mida sellest 15% ikka arvata. See oli suht ette ennustatav %. Ma ise tellin ka netist/ET-bikest üpris palju, aga kuna suurima kopika saavad mult siiski kohalikud rattapoed, siis läks ka hääl ühele konkreetsele poele, millega enim rahul olen.
Üritaks nüüd selles teemas edaspidi keskenduda (Tallinna)rattapoodidele.

Kasutaja avatar
Mati
Rattur

Postitus Postitas Mati » 13. 09. 2006. 08:48

Andrus K kirjutas:
Mati kirjutas:
Mida arvad ise sellest, et 15% eelistab isetegevust?
Kulla Mati, selles teemas sa juba kolmandat kommentaari järjest üritad tekitada mingit vastasseisu rattapoed vs. netist ostmine...See oli suht ette ennustatav %....Ma ise tellin ka netist/ET-bikest üpris palju, aga kuna suurima kopika saavad mult siiski kohalikud rattapoed, siis läks ka hääl ühele konkreetsele poele, millega enim rahul olen....
Kulla AndrusK, juba neljandat korda järjest selles teemas üritan viidata asjaolule, et IMHO on too isetegevus selge alternatiiv üldse rattapoodidele. Võib-olla on see mõjutanud mõne rattapoe osa eelmise korraga võrreldes :idea: Analüüsi adekvaatsus eeldab kõikide oluliste tegurite kaasamist. Protsenti mina lihtinimesena ette näha ei oleks osanud paraku. Nüüd ettekujutus olemas, aga järgmine kord küsin enne sinult.

PS! Üle pika aja külastasin ka ise just ühte rattapoodi teeninduse mõttes. Summa mis sinna jätsin oli pisku, selle kõrval mis muidu rattasse läind. Kuigi kõik oli ok, siis ühe elamuse alusel ei hakka üldistama ja seetõttu ka nime nimetama.
velo clubbers

Kasutaja avatar
m6mm
Rattur

Postitus Postitas m6mm » 14. 09. 2006. 08:00

Andrus K kirjutas:
Mida teised "analüütikud" :P meie rattapoodide maastikul toimuva kohta öelda oskavad?
Nõustun,

Extreme kui rattapood sai käsitlemist Spessu-teemas. AT mehhaanikud saavad ka minult kiidusõnu, samas hääl läks Pirita HE meeskonnale, kus inimesed kannavad minu arvates parimat hoolt selle eest, et ma ilma naeratuse ja kergema kukruta poest ei lahku. Netipoed jäävad edaspidigi teenindama teadlikku ja kannatlikku kaadrit, kelle osatähtsus ei tõuse üle 20 protsendi, mis natuke ehk muudab rattapoodide kaubavalikut ent mitte müügimahte. Veloplussi edu on tema mahus, inimesed saavad sealt parimat väärtust nende panuse kohta (ehk see vana hea hinna-kvaliteedi suhe), mis ei räägi parimast teenusest vaid suurimast sihtrühmast. Rademari puhul on äkki probleem nende kiires laienemises ostukeskustesse, mis Rademari vanade rattapoodide maine on lahustanud. Ülejäänud kommentaarid oleks juba liiga subjektiivsed.

Vasta

Mine “Rattapoed”